CARSNEWS
AUTONEWS

Και η Volkswagen γυρνά την πλάτη στην Μ.Ε.Κ.

Απ’ ότι φαίνεται η Audi άνοιξε τον δρόμο για ολόκληρο (με ελάχιστες εξαιρέσεις) το Volkswagen Group καθώς μετά την ανακοίνωση της, την προηγούμενη εβδομάδα μόλις, ότι θα διακόψει την εξέλιξη νέων Μ.Ε.Κ. έρχεται η Volkswagen για να ακολουθήσει τα βήματα της αδερφής της. Απολύτως λογικό, δεδομένου ότι η Audi ηγείται της έρευνας και εξέλιξης στο VW Group. Μιλώντας σε γερμανικό μέσο, ο επικεφαλής της Volkswagen, Ralf Brandstatter επιβεβαίωσε ότι η γερμανική φίρμα δεν σκοπεύει να επενδύσει στην εξέλιξη μίας νέας γενιάς κινητήρων βενζίνης ή πετρελαίου.

Αντ’ αυτού, θα συνεχίσει να εξελίσσει τις υπάρχουσες Μ.Ε.Κ. ώστε να πληρούν τις ολοένα και αυστηρότερες προδιαγραφές ρύπων (βλ. Euro7), μέχρι να ολοκληρωθεί η στροφή στην ηλεκτροκίνηση όχι και τόσο μακριά στο μέλλον. Με πιο απλά λόγια, ο Brandstatter περιέγραψε την αρχή του τέλους για την μηχανή εσωτερικής καύσης. Η βιομηχανία αυτοκινήτου την χρειάζεται σε αυτό το στάδιο της μετάβασης (λέγε με εξηλεκτρισμό) και δεν πρόκειται να εξαφανιστούν τα βενζινο/πετρελαιοκίνητα νέα αυτοκίνητα εν μία νυκτί αλλά η ηλεκτροκίνηση έρχεται με ταχύτητα είτε μας αρέσει είτε όχι. Αυτή είναι η πραγματικότητα και όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Volkswagen, τα μοντέλα που αποτελούν τον πυρήνα της μάρκας, το Golf, το Passat, το T-Roc και το Tiguan, θα συνεχίσουν και στην επόμενη γενιά αλλά τα όποια κέρδη θα προκύψουν από τις πωλήσεις τους, θα επενδυθούν στην εξέλιξη νέας τεχνολογίας.

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να επιτευχθούν οι φιλόδοξοι αλλά όχι ανέφικτοι στόχοι που έχει θέσει η Volkswagen για τον εαυτό της. Μόνο έτσι θα καταφέρει μέχρι το 2030 το 70% επί των συνολικών πωλήσεων της στην Ευρώπη και το 50% επί του συνόλου στην Κίνα και τις Η.Π.Α. να προέρχεται από αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Η γερμανική φίρμα δεν είναι η μοναδική άλλωστε, με την General Motors να έχει ήδη ανακοινώσει ότι μέχρι το 2035 θα ολοκληρώσει την στροφή στην ηλεκτροκίνηση και τις Ford και Volvo να θέτουν το… deadline για το 2030!

The post Και η Volkswagen γυρνά την πλάτη στην Μ.Ε.Κ. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Πιστή στην παράδοση η Chevrolet

cars

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ολυμπιακός: 1-5 στο 93′ ο Γιόβετιτς

cars

Volkswagen. Πρόσκληση σε σχεδιαστές να δημιουργήσουν το δικό τους ID.3

cars

Nissan – Προσφέρει εμπειρία metaverse στους πελάτες της

cars

Audi Q4 e-tron & Q4 Sportback e-tron. Διαθέσιμα και στη χώρα μας από 44900 Ευρώ

cars

Η Ferrari 488 GT Modificata είναι ένα καθαρόαιμο πιστάδικο για λίγους.

cars

Το instacar δημιουργεί τη νέα υπηρεσία instaride, προωθώντας τη μικροκινητικότητα και την πράσινη μετακίνηση στην Ελλάδα

cars

Μακελειό στη Μόσχα: Οι ύποπτοι είχαν «επαφές» στην Ουκρανία, σύμφωνα με ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB

cars

Η Hyundai ετοίμασε το σκληροτράχηλο Veloster Grappler για την SEMA.

cars