CARSNEWS
AUTONEWS

«Κλείδωσε» η επίσκεψη Ράμα στην Αθήνα – Όλο το παρασκήνιο και η στάση της κυβέρνησης

Δεύτερες σκέψεις προκαλεί η χρονική στιγμή που επέλεξε να επισκεφθεί ο πρωθυπουργός της Αλβανίας την χώρα μας, επιλέγοντας την Αθήνα ως πρώτο σταθμό της προεκλογικής του περιοδείας, 28 μόλις ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών αλλά και έναν χρόνο μετά τη σύλληψη του νόμιμα εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη. Η ημερομηνία της άφιξής του Έντι Ράμα «κλείδωσε» για την Κυριακή 12 Μαΐου, ενώ μετά από ένα έντονο παρασκήνιο βρέθηκε και το μέρος όπου θα κάνει την προεκλογική του φιέστα και αυτό είναι το κλειστό γήπεδο Γαλατσίου.

Από την αλβανική πλευρά αρχικά είχε ζητηθεί το Christmas Theater επίσης στο Γαλάτσι με τον δήμαρχο της πόλης να μην συναινεί, στη συνέχεια το κλειστό γήπεδο του Πανελληνίου στο Πεδίο του Άρεως, η πλατεία Συντάγματος, η πλατεία Κοτζιά αλλά και η αρένα του ΣΕΦ με τις απαντήσεις να είναι αρνητικές, ενώ η θετική αρχικά απάντηση για την αίθουσα Μελίνα Μερκούρη στο ΣΕΦ δεν προχώρησε γιατί κρίθηκε μικρή σε χωρητικότητα. Τελικά η άδεια για τη συγκέντρωση στο κλειστό αυτή τη φορά γήπεδο Γαλατσίου δόθηκε σύμφωνα με πληροφορίες από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου, με τη συμφωνία να κλείνει από ιδιώτη που χειρίζεται τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες σήμερα αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα ο εξ απορρήτων συνεργάτης του Έντι Ράμα, ενώ ο σχεδιασμός προβλέπει ομιλία του πρωθυπουργού της Αλβανίας στους ομοεθνείς του που ζουν στην Ελλάδα 10.30-11.00 το πρωί της Κυριακής. Μεταξύ άλλων θα παρουσιάσει την επιστολική ψήφο, ενώ αναμένεται να ανακοινώσει και τα ονόματα 20 Αλβανών που έχουν διακριθεί στη χώρα μας, ο καθένας στο δικό του τομέα, πρόσωπα τα οποία και θα αναλάβουν ενεργό ρόλο στην προεκλογική του καμπάνια. Ο Έντι Ράμα αναμένεται να μιλήσει για την Αλβανία του 2030 εστιάζοντας στην προοπτική ένταξη της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ωστόσο διπλωματικοί αναλυτές κρατούν μικρό καλάθι για το εάν τελικά θα κάνει κάποια νύξη στο θέμα Μπελέρη. Η ανάρτηση που έκανε πάντως στο Χ δείχνει ότι δεν έχει πρόθεση να ανεβάσει τους τόνους, φτάνει όμως να αποδειχθεί στην πράξη.

Ο Έντι Ράμα μίλησε με θετικά λόγια για τον πρωθυπουργό λέγοντας ότι η Ελλάδα παραμένει μια δημοκρατική χώρα, όπου ηγέτες από άλλα δημοκρατικά έθνη μπορούν να επισκεφθούν, να συναντηθούν με συμπατριώτες τους στηλιτεύοντας ωστόσο τη στάση της αντιπολίτευσης για τα πυρά που εξαπέλυσε εναντίον του.

Πώς αντιδρά η κυβέρνηση

Κυριάκος Μητσοτάκης

Περιττή στην παρούσα συγκυρία ενόψει των ευρωεκλογών χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός την επίσκεψη Ράμα στην Αθήνα εξηγώντας ότι πρόκειται για μια αμιγώς ιδιωτική επίσκεψη, η οποία δεν έχει διμερή χαρακτηριστικά.

«Η Ελληνική Κυβέρνηση δεν μπορεί, είμαστε μια δημοκρατία, δεν απαγορεύουμε το δικαίωμα της συνάθροισης το οποίο είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο» ξεκαθάρισε και πρόσθεσε: «Ούτε θα το απαγορεύσουμε ούτε θα το διευκολύνουμε». Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης χαρακτήρισε άκαιρη την επίσκεψη σημειώνοντας: δεν θα την εμποδίσουμε και θα παρέχουμε όλη την ασφάλεια η οποία απαιτείται».

Πάντως οι «κεραίες» της ελληνικής διπλωματίας σε κάθε περίπτωση θα είναι τεντωμένες την Κυριακή για να «τσιμπήσουν» πιθανά θολά μηνύματα από πλευράς του πρωθυπουργού της Αλβανίας σε μία περίοδο όπου η ΝΔ και με την υποψηφιότητα Μπελέρη θέτει μετ΄επιτάσεως ένα ζήτημα κράτους δικαίου και στα ευρωπαϊκά φόρα.

Related Articles

Το 2022 η νέα BMW X1.

cars

Η Hyundai αποκαλύπτει το εσωτερικό του νέου i20!

cars

KTEO AUTECO. Σας διευκολύνει

cars

Καιρίδης: Δεν υπήρχε μονταζιέρα για τα Τέμπη – Εκθέτει την αντιπολίτευση η πρόταση μομφής

cars

Τηλεφώνημα για βόμβα στον ΑΝΤ1, εκκενώνεται το κτίριο

cars

Porsche Cayenne. Το SUV που την έσωσε έφτασε το πρώτο μεγάλο ορόσημο!

cars

Ο Ευαγγελάτος έντυσε τον Κασσελάκη στα χακί, πριν παρουσιαστεί στον στρατό

cars

Το νέο Audi RS3 είναι ένα super-hatchback 400 ίππων.

cars

Hyundai Kona Electric. Έχει επιχειρήματα

cars