CARSNEWS
AUTONEWS

Κόντεψε να πεθάνει από σπάνια αλλεργία στα πάντα – Αποφεύγει ακόμη και το κρύο ή τη ζέστη

Ένα καθημερινό εφιάλτη βίωνε μια γυναίκα που διαγνώστηκε με σπάνια μορφή αλλεργίας, αφού έπρεπε να αποφεύγει σχεδόν τα πάντα, είτε είναι τρόφιμα, είτε ακόμη και οι διαφορές στη θερμοκρασία.

Η 32χρονη Amy Francis-Smith από τη Βρετανία υπέστη το πρώτο αναφυλακτικό σοκ πριν από μια δεκαετία, όταν έφαγε λεμόνια και φιστίκια. Στη συνέχεια, αντέδρασε όταν κατανάλωσε ντομάτες και η κατάσταση συνεχίστηκε με το ανθρακούχο νερό, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα αποσμητικά χώρου, τους ατμούς, τη μυρωδιά της βενζίνης, ακόμη και με τη ζέστη ή το κρύο.

«Κατέρρεα. Υπέφερα από αντιδράσεις 50 ημέρες στη σειρά», είπε η γυναίκα και σύμφωνα με τη Mirror το 2015 εμφάνισε πρόβλημα στο συκώτι, ενώ η σπλήνα και η ουροδόχος κύστη δεν λειτουργούσαν σχεδόν καθόλου. Παράλληλα, απέκτησε καρδιολογικά προβλήματα, έπεσαν τα μαλλιά της και τα δόντια της χάλασαν με τρομακτική ταχύτητα.

«Κάθε φορά που έτρωγα, έβαζα στοίχημα με τον θάνατο. Ήμουν υποσιτισμένη και φαινόντουσαν τα κόκαλά μου, ειδικά στα πλευρά. Έπρεπε να ανακαλύψω τι μπορούσα και τι δεν μπορούσα να φάω», είπε και πρόσθεσε ότι φορούσε μάσκες για τον κορονοϊό χρόνια πριν ξεσπάσει η πανδημία.

Η διάγνωση των γιατρών

Με το πέρασμα του χρόνου η υγεία της χειροτέρευσε σε βαθμό που διέκοψε το μεταπτυχιακό της στο Λονδίνο και πούλησε σχεδόν όλα τα υπάρχοντά της, ενώ επέστρεψε στο πατρικό για να λαμβάνει φροντίδα επί 24ωρου βάσεως.

Επίσης, μπαινόβγαινε στα νοσοκομεία και δεν έβρισκε λύση, γιατί οι γιατροί θεωρούσαν πως τα πάντα ήταν στο μυαλό της, ενώ την παρέπεμπαν σε ψυχολόγους και ψυχιάτρους.

Ωστόσο, πριν από μερικά χρόνια διαγνώστηκε με σύνδρομο ενεργοποίησης των μαστοκυττάρων, το οποίο προκαλεί σε ένα άτομο επαναλαμβανόμενα σοβαρά συμπτώματα αλλεργίας. Ανακάλυψε επίσης ότι είχε τη νόσο του Crohn και το σύνδρομο Ehlers-Danlos – μια ομάδα κληρονομικών διαταραχών που επηρεάζουν τους συνδετικούς ιστούς του σώματος.

Τελικά, ακολούθησε μια ειδική διατροφή και έκανε ασκήσεις για μείωση του στρες, με αποτέλεσμα να επανέλθει. «Πλέον, τρώω ορισμένες τροφές που δεν μπορούσα πριν. Κατάφερα και έπιασα δουλειά, ολοκλήρωσα το μεταπτυχιακό μου και μπορώ να ονειρεύομαι για το μέλλον», είπε η 32χρονη.

Related Articles

Πέθανε ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Χαραγκιώνης – Έτρεχε σε αγώνες αυτοκινήτου ως «Τάλμποτ»

cars

Ford Ranger Raptor Black Force by Βροχίδης-Χατζής. Ακόμη πιο βελτιωμένο

cars

Czinger 21C. Από πού να αρχίσεις και πού να τελειώσεις…

cars

Maserati: Η “Zéda” σημαίνει το τέλος των GranTurismo και GranCabrio.

cars

Lamborghini Huracan Performante v Porsche 911 Turbo S. Αδερφός εναντίον αδερφού!

cars

Η στιγμή του τροχαίου που είχε η Μαρία Αντωνά – Το αυτοκίνητο έπεσε επάνω σε βιτρίνα μαγαζιού

Bury

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας 13/3/2024

cars

Μπαταρίες LFP στην Mustang Mach-Ε

cars

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την 25η Μαρτίου: Αποτελεί ένδοξο ορόσημο στη μακραίωνη ιστορία του έθνους μας

cars