CARSNEWS
AUTONEWS

Μαρινάκης για ΠΑΣΟΚ: Χαιρετίζουμε τη συμμετοχή αν και δεν δικαίωσε τους πιο αισιόδοξους

Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ αλλά και την απουσία των δυο πρώην πρωθυπουργών από τη γιορτή για τα 50 χρόνια της ΝΔ κλήθηκε να σχολιάσει μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όσον αφορά στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Μαρινάκης είπε: «Κάθε εσωκομματική διαδικασία είναι μια πολύ καλή είδηση και εξέλιξη για την δημοκρατία. Χαιρετίζουμε τη συμμετοχή αν και δεν δικαίωσε τους πιο αισιόδοξους και δεν εκπλήρωσε τις προσδοκίες. Εκτός από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί παραδοσιακά τις ανοικτές διαδικασίες».

Στο ερώτημα αν ανησυχεί το κυβερνών κόμμα είπε: «Δεν είναι ζήτημα ανησυχίας αλλά προσδοκίας και αυτό που περιμένουμε όλοι είναι μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση κοστολογημένη για να γίνουν οι συγκρίσεις. Μένει να δούμε από την επόμενη Δευτέρα που ξεκινά ένας νέος κύκλος αν το ΠΑΣΟΚ θα διατυπώσει μια συγκεκριμένη και κοστολογημένη πρόταση και όχι την λογική του «όχι σε όλα».

Στερούνται σοβαρότητας όσοι λένε ότι υπάρχει θέμα νομιμοποίησης Μητσοτάκη

Για την απουσία των κυρίων Καραμανλή και Σαμαρά από την γιορτή για τα 50 χρόνια στη Ρηγίλλης και το πως αξιολογεί η κυβέρνηση τη στάση των δυο πρώην πρωθυπουργών τόνισε: «Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου είπα ότι δίνουμε το παρών για να τιμήσουμε τους ανώνυμους νεοδημοκράτες. Έχω την τιμή να ανήκω σε αυτή την παράταξη από μικρό παιδί και βρέθηκα σε αυτή τη γιορτή. Η συμμετοχή ήταν μια συμμετοχή τιμής και αναγνώρισης για όσους δεν είναι γνωστοί. Ο πρωθυπουργός εκφώνησε μια ομιλία ενωτική και αναφέρθηκε σε όλους τους διατελέσαντες προέδρους και πρωθυπουργούς της χώρας. Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε γιατί η ΝΔ είναι η μόνη διαχρονικά μεγάλη και ισχυρή παράταξη. Μένει πιστή στις ιδέες της και την ιδρυτική της διακήρυξη και συμβαδίζει με την εποχή. Δεν σχολιάζω ούτε την ψήφο, ούτε την τοποθέτηση πρώην προέδρων. Ήταν δική τους απόφαση και άπαντες τιμήθηκαν για την προσφορά τους στην παράταξη».

Ερωτηθείς αν υπάρχει θέμα νομιμοποίησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είπε: «Είναι ένας συσχετισμός που στερείται σοβαρότητας. Είναι εκλεγμένος από τη βάση και έχει πετύχει τα μεγαλύτερα εκλογικά αποτελέσματα. Κανείς σε τόσο δύσκολα χρόνια δεν καταφέρνει να εκλεγεί με μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό που εξελέγη την πρώτη φορά και έχει δείξει μεγάλη ανθεκτικότητα. Η σύνδεση της απουσίας των δυο πρώην πρωθυπουργών με τις ερωτήσεις των βουλευτών απέχει χιλιόμετρα από την πραγματικότητα. Είναι ένα αφήγημα που προσπαθούν κάποιοι να περάσουν για να συμψηφίσουν τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν σε άλλα κόμματα. Όποιος πήγε στη Ρηγίλλης κατάλαβε γιατί η ΝΔ έχει διανύσει τόσα χιλιόμετρα. Οι ίδιοι βουλευτές που έκαναν την ερώτηση έδωσαν την απάντηση σε αυτή τη λογική δήθεν εσωκομματικού προβλήματος λέγοντας ότι στηρίζουν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό».

Κοπτοραπτική των άκρων στις δηλώσεις Γεραπετρίτη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για κοπτοραπτική δηλώσεων του υπουργού Εξωτερικών όσον αφορά στις αντιδράσεις κομμάτων στα δεξιά της ΝΔ που ζητούν την αποπομπή του κ. Γεραπετρίτη.

«Πρόκειται για άλλο ένα επεισόδιο στην προσπάθεια κοπτοραπτικής με το αφήγημα περί υποχωρητικότητας. Αναφερόμενοι σε μια συνέντευξη που έδωσε ο κ. Γεραπετρίτης αλλοίωσαν το περιεχόμενο της απάντησής του. Αντίθετα ο υπουργός Εξωτερικών με κάνει να νιώθω ασφάλεια με τέτοιες δηλώσεις: είπε «αν είναι να κάνω καλό στον τόπο μου ακόμα και αν χαρακτηριστώ ως μειοδότης ας χαρακτηριστώ».

Και συνέχισε: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πιστεύει στον διάλογο και αυτός δεν έχει αποδυναμώσει ούτε κατά ένα χιλιοστό την χώρα. Ο διάλογος αυτός έχει δώσει στην Ελλάδα κέρδη όπως η καλύτερη διαχείριση του μεταναστευτικού. Επίσης, έχει εκμηδενίσει τις παραβιάσεις το οποίο για τους πιλότους μας στην πρώτη γραμμή είναι πολύ σημαντικό. Η χώρα μας είχε δυο δρόμους: τον δρόμο του λαϊκισμού και της απομόνωσης των εντάσεων και των κρίσεων και τον δρόμο του διαλόγου που συνδέεται με την ενδυνάμωση της χώρας και μια Ελλάδα από εκεί που ήταν ουραγός και επαίτης τώρα πρωταγωνιστεί».

Related Articles

Το Ford Capri μπορεί να επιστρέψει!

cars

Συνεργασία Mercedes και Geely για νέους βενζινοκινητήρες.

cars

Χαρίτσης στη Βουλή: Προπομπός της τελικής επίθεσης της κυβέρνησης της δεξιάς στο ΕΣΥ το νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία

Ford Troller TX4. Από την Βραζιλία με αγάπη…

cars

Το νέο Hyundai Kona είναι το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024»

cars

Μιχάλης Κατρίνης: Στείλτε μήνυμα ανατροπής των σχεδίων που θέλουν να ελέγξουν το ΠΑΣΟΚ

Bury

Απίστευτο σκηνικό στην Άνδρο: Αυτοκίνητο μένει στον αέρα και οι επιβάτες του τρέχουν να επιβιβαστούν σε πλοίο που φεύγει

Για κολύμπι στα απόκοσμα Μαύρα Βόλια στη Χίο

cars

Νέα βίντεο από κάμερες σώματος αποκαλύπτουν τις κρίσιμες στιγμές πριν την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ

wp_update-GSkibItV