CARSNEWS
AUTONEWS

Μητσοτάκης στο CNN: Η πενθήμερη εργασία δεν πρόκειται να αλλάξει στην χώρα μας

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο CNN. Ο πρωθυπουργός απέφυγε να σχολιάσει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την ικανότητα του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να είναι εκ νέου υποψήφιος για την Προεδρία. Χαρακτήρισε υπερβολική την ανησυχία για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη καλώντας όλους να αποφύγουν τις γενικεύσεις αλλά να σκύψουν πάνω στις πραγματικές ανησυχίες των πολιτών όπως η ακρίβεια και η μετανάστευση. Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι στην χώρα μας δεν καθιερώθηκε 6ημερη εργασία λέγοντας ότι πρόκειται για έναν μύθο που έχει καλλιεργηθεί και υπογράμμισε ότι στην Ελλάδα ισχύει το πενθήμερο και δεν πρόκειται να αλλάξει ενώ είπε ότι κι φέτος θα είναι μια καλή χρονιά για τον τουρισμό.

Για το αν πρέπει να αποσυρθεί ο Μπάιντεν

«Καταλαβαίνω το ενδιαφέρον αλλά δεν θα σχολιάσω για προφανείς λόγους. Ο Μπάιντεν προήδρευσε στη σύνοδο του ΝΑΤΟ  μίλησε εξαιρετικά εύγλωττα για διάφορα θέματα και το θέμα της επιλογής του θα το αποφασίσουν οι Αμερικανοί πολίτες. Υπάρχει χρόνος να ληφθεί απόφαση».

Για την στήριξη στην Ουκρανία

«Αυτό που έγινε σαφές κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής είναι οτι η πορεία του ΝΑΤΟ, δεν μπορεί να αναστραφεί, πάρα πολλές χώρες του Νατο υποστηρίζουν την Ουκρανία και μεμονωμένα και ως μέλη της συμμαχίας και νομίζω ότι όλα τα μέλη δεσμεύονται σαφέστατα να δαπανούν τουλάχιστον 2% για τις δαπάνες του ΝΑΤΟ,  η Ελλάδα το κάνει αυτό και χαίρομαι πολύ που το κάνουν και άλλες χώρες, ακόμα και αυτές που δεν το  έχουν πράξει κάνουν τα πάντα να δαπανήσουν αυτό το ποσό. Θα πρέπει και ως Ευρώπη να δαπανήσουμε περισσότερα για την άμυνα της Ευρώπης».

Για την άνοδο της ακροδεξιάς

«Υπάρχει μια πλειοψηφία στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, και αποδεικνύεται από το γεγονός οτι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είναι πρόεδρος της ευρωπαϊκής επιτροπής, στη χώρα μας υπάρχει μια κεντροδεξιά κυβέρνηση, της οποίας έχω την τιμή να ηγούμαι. και βρισκόμαστε πάλι στο κέντρο και πολλά άλλα ευρωπαϊκά κράτη έχουν κεντροδεξιές κυβερνήσεις, νομίζω ότι η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη εχει υπερτονιστεί υπερβάλλουμε, οι πολιτες ανησυχούν για μετανάστευση και το κόστος της ζωής αλλά το να κάνουμε γενικεύσεις είναι απλοικό και δυσκολεύει τα κόμματα του κέντρου να προσφέρουν πραγματικά λύσεις».

Για την εξαήμερη εργασία

«Είναι μύθος το εξαήμερο. Ουσιαστικά προσφέρουμε στους εργαζόμενους τη δυνατότητα να εργάζονται 4 ημέρες την εβδομάδα, σε πολύ ειδικές περιπτώσεις για επιχειρήσεις που εργάζονται 24 ώρες το 24 για 7 ημέρες την εβδομάδα που είναι πολύ λίγες, δίνουμε τη δυνατότητα να εργάζονται 6 ημέρες την εβδομάδα. Στην Ελλάδα εφαρμόζουμε το πενθήμερο, αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει, προστατεύουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων, το πέρνουμε πάρα πολύ σοβαρά, αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι η παράνομη εργασία είναι ποινικοποιημένη, τιμωρείται πολύ  αυστηρά».

Related Articles

Έκλεψαν χρυσά δόντια και βαλβίδα καρδιάς από σορό στην Καλαμάτα

cars

Νέα Ducati Multistrada V4. Διαθέσιμη από 20.600 Ευρώ

cars

Honda Civic 1.5 VTEC Turbo. Καμουφλαρισμένο GTi

cars

Γιατί το Καστράκι στα Μετέωρα είναι ο top προορισμός γι’ απόδραση αυτή την εποχή

«Τα παιδιά είναι εκτός Αθήνας» – Τι αποκαλύπτει η γιαγιά των τεσσάρων παιδιών από το Ίλιον

Bury

Mercedes-Benz Vito. Συμπλήρωσε 25 χρόνια ζωής

cars

SIR Lewis Xamilton. Αυτός είναι ο καλύτερος τίτλος

cars

Αλλάζει ο αρμόδιος υφυπουργός του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα ελληνοτουρκικά

cars

Βρυχάται το ηφαίστειο Σανγκάι στον Ισημερινό – Νέφος τέφρας σκέπασε κοινότητες

cars