CARSNEWS
F1 & RACES

Νέα επαφή της Aston Martin με τον Νιούι στο Μαϊάμι

ΠΑΝΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

Για πρώτη φορά η Aston Martin F1, μέσω του διευθυντή της Μάικ Κρακ, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της για τις υπηρεσίες του Άντριαν Νιούι – έπειτα από τη νέα συνάντηση του πιο επιτυχημένου σχεδιαστή της F1 με τον ιδιοκτήτη της ομάδας, Λόρενς Στρολ, στο Μαϊάμι.

Μετά από 13 πρωταθλήματα με τη Red Bull Racing, όπου εργαζόταν από το 2006, ο Άντριαν Νιούι στις αρχές του 2025 θα αποχωρήσει από την ομάδα του Μίλτον Κινς – όπως επιβεβαίωσε επίσημα η τελευταία πριν από λίγες ημέρες.

Για την ακρίβεια, ο Νιούι ήδη παύει να εργάζεται στο σχεδιασμό του μονοθεσίου του 2025, το GP του Μαϊάμι είναι το τελευταίο που επισκέφτηκε ως εργαζόμενος της Red Bull, και σύντομα θα αφοσιωθεί αποκλειστικά στο σχεδιασμό και την κατασκευή του hypercar δρόμου της εταιρείας, της Red Bull RB17, πριν αποχωρήσει οριστικά το πρώτο τρίμηνο του ’25.

Ο Νιούι, σύμφωνα με πληροφορίες, δέχθηκε στο GP Σαουδικής Αραβίας πρόταση ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων για 4 χρόνια από τον ιδιοκτήτη της Aston Martin Λόρενς Στρολ για να μεταβεί στο Σίλβερστοουν αμέσως μετά την αποχώρησή του από τη Red Bull.

Red Bull Content Pool
O διευθύνων τεχνικός σύμβουλος της Red Bull Racing, Άντριαν Νιούι, στο GP του Μπαχρέιν 2024 RED BULL CONTENT POOL

Έκτοτε ο διευθυντής της ομάδας Μάικ Κρακ αρνούνταν ότι η Aston κοιτάζει να ενισχύσει το τεχνικό της τμήμα με τον Νιούι, και τώρα έχει τη σημασία του ότι αντέστρεψε τη στάση του και επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον της ομάδας για τον 65χρονο Βρετανό.

Ο Νιούι είπε ότι θέλει να κάνει ένα διάλειμμα από τη Formula 1 και να ξεκουραστεί, όμως αυτό έρχεται σε αντίθεση με την προσπάθεια -με ευτυχή κατάληξη- των νομικών του εκπροσώπων να του επιτρέψει η Red Bull να εργαστεί σε μια ανταγωνιστική ομάδα αμέσως μόλις φύγει από το Μίλτον Κινς, την Άνοιξη του 2025. Κι έτσι να επηρεάσει, ως έναν βαθμό, το ολοκαίνουριο μονοθέσιο της ενδεχόμενης νέας του ομάδας για τους νέους τεχνικούς κανονισμούς του 2026.

Aston Martin F1 Media
Ο διευθυντής της Aston Martin F1, Μάικ Κρακ, στο GP του Μαϊάμι 2024 ASTON MARTIN F1 MEDIA

Είμαστε αρκετά χαρούμενοι με την τεχνική μας ομάδα και συνεχίζουμε με αυτήν”, τόνισε ο Κρακ στο περιθώριο του GP του Μαϊάμι. Αλλά όταν ρωτήθηκε από το ισπανικό κανάλι DAZN για τις πληροφορίες; περί συνάντησης του Λόρενς Στρολ με τον Νιούι στον αμερικανικό αγώνα, απάντησε: “Πιστεύω πως ως Aston Martin είναι σημαντικό να ακολουθούμε τον δικό μας δρόμο, με τους ανθρώπους και την ομάδα που διαθέτουμε.

Θέλουμε να χτίσουμε την επιτυχία μας και να αντιμετωπίσουμε τους πιο δυνατούς. Προφανώς, αν κάποιος τέτοιου βεληνεκούς είναι διαθέσιμος, πρέπει να τον σκεφτείς και να τον αξιολογήσεις. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αξιολογήσουμε λεπτομερώς: πώς θα ήθελε να συνεισφέρει, ποιά θα ήταν τα αρνητικά, όλα αυτά”, πρόσθεσε ο Λουξεμβούργιος.

Στην ίδια στιγμή, στην Ιταλία, συνεχίζονται τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Νιούι κοντά στην απόφαση να μεταβεί στη Ferrari του χρόνου. Μάλιστα, ο Τύπος της χώρας στάθηκε στη σημασία που είχε το γεγονός ότι ο Νιούι κοιτούσε από κοντά τη Ferrari του Κάρλος Σάινθ για πολλή ώρα στη γραμμή εκκίνησης του Μαϊάμι, και έπειτα είχε θερμή χειραψία και συζήτηση με τον Πιέρο Φερράρι, γιό του Έντσο και στέλεχος της διοίκησης της ιταλικής εταιρείας.

Αμέσως οι δύο προσεγγίστηκαν από τη δημοσιογράφο του ιταλικού καναλιού Sky Sport με την προφανή ερώτηση, το συζητούν. “Τον ρώτησα μόνο αν θα έρθει στη συνάντηση των ιστορικών αυτοκινήτων Classic Cavalcade, όπως πέρσι που ήρθε και οδηγήσαμε μαζί για τρεις μέρες!” έσπευσε να διευκρινίσει ο Πιέρο Φερράρι. Αλλά μετά πρόσθεσε ότι ο Νιούι “είναι παθιασμένος με τη Ferrari”.

Αυτό έφερε, εύλογα, την ερώτηση της Ιταλίδας δημοσιογράφου αν ο Νιούι είναι αρκετά παθιασμένος με τη Ferrari για να πάει στη Scuderia του χρόνου. Σε αυτό ο Πιέρο Φερράρι απάντησε ανοίγοντας τα χέρια του, λέγοντας “δεν ξέρω, δεν ξέρω…”. Όπως καταλαβαίνετε, ο ιταλικός Τύπος κυνηγά ακόμα και την παραμικρή υπόνοια μιας θεωρητικής ένδειξης για την ενδεχόμενη μεταγραφή του Άντριαν Νιούι στη Ferrari το 2025.

Related Articles

F1: Ο Λεκλέρκ poleman στην Πόλη του Μεξικού

cars

Η ώρα της παρουσίασης της νέας Williams (vid)

cars

MGM RESORTS GOES FULL THROTTLE FOR FORMULA 1 HEINEKEN SILVER LAS VEGAS GRAND PRIX

cars

Ferrari: Η νέα ταινία του Μάικλ Μαν θα κάνει πρεμιέρα τα Χριστούγεννα

cars

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας 26/8/2023

cars

Formula 1: Αυτά είναι τα νέα χρώματα της Williams (video)

cars

Formula 1: Αυτό είναι το νέο μονοθέσιο της McLaren

cars

Max Verstappen Rocked the New TAG Heuer x Kith F1 Watch at the Miami GP

cars

O Ricciardo φοβάται την αποτυχία και στην AlphaTauri

cars