Νέο μονοθέσιο McLaren

H αγωνιστική ομάδα της McLaren έδωσε στο φως της δημοσιότητας τις πρώτες φωτογραφίες του νέου μονοθεσίου της, το οποίο θα φέρει την κωδική ονομασία MCL38 και θα πραγματοποιήσει την πρώτη του εμφάνιση στις χειμερινές δοκιμές του Bahrain.

Μετά τη Ferrari και η McLaren προχώρησε στην αποκάλυψη του νέου μονοθεσίου της με το οποίο θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 το 2024.

Πρόκειται για την McLaren MCL38, στο cockpit της οποίας θα βρεθούν οι Lando Norris και Oscar Piastri, οι οποίοι θα επιχειρήσουν να βάλουν τέλος στη ξέφρενη πορεία του Max Verstappen και της Red Bull και να επαναφέρουν τη βρετανική ομάδα σε τροχιά τίτλου.

-

Νέο μονοθέσιο McLaren

H MCL38 αποτελεί το πρώτο μονοθέσιο το οποίο εξελίχθηκε στο νέο αεροδυναμικό τούνελ της McLaren και αυτό που δημιουργήθηκε υπό την πλήρη επίβλεψη του Andrea Stella.

Σε ό,τι αφορά τους χρωματισμούς του αυτοκινήτου, αυτοί δεν απέχουν από το περσινό μονοθέσιο, με το χαρακτηριστικό πορτοκαλί χρώμα και το μαύρο να κυριαρχούν στις επιφάνειες της MCL38.

«Η ομάδα έκανε καλή δουλειά κατά τη διάρκεια του χειμώνα και είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να μπούμε στην πίστα, αλλά ξέρουμε ότι έχουμε σημαντικά υποχρεώσεις πριν από την έναρξη της σεζόν», δήλωσε μεταξύ άλλων ο τεχνικός διευθυντής της McLaren, Andrea Stella.

Μετά την αποκάλυψη του μονοθεσίου, οι δύο πιλότοι της McLaren θα έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν το μονοθέσιο στην πίστα του Silverstone, στο πλαίσιο των γυρισμάτων που θα πραγματοποιήσει η βρετανική ομάδα.