CARSNEWS
AUTONEWS

Νέο Opel Grandland X Plug-in-Hybrid. Με κίνηση στους εμπρός μόνο τροχούς

Το επόμενο εξηλεκτρισμένο μοντέλο Opel έρχεται. Μετά το πλήρως ηλεκτρικό Opel Corsa-e και το τετρακίνητο Grandland X plug-in υβριδικό ηλεκτρικό όχημα (PHEV), το κομψό SUV διατίθεται τώρα ως PHEV με εμπρόσθια κίνηση. Επομένως, το Grandland X είναι το πρώτο Opel που διατίθεται σε δύο υβριδικές εκδόσεις: ως τετρακίνητο Grandland X Hybrid4 και ως προσθιοκίνητο FWD. Οι τιμές για τη FWD έκδοση ξεκινούν από 43.440€ (Προτεινόμενη λιανική τιμή συμπερ. ΦΠΑ στη Γερμανία). Με έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1.6L και έναν ηλεκτροκινητήρα που κινεί τους εμπρός τροχούς, το Grandland X Hybrid παράγει συνολική ισχύ 224hp. Το υψηλό επίπεδο ασφάλειας εγγυώνται οι τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού όπως σύστημα αναγνώρισης επικείμενης σύγκρουσης (forward collision alert) με ανίχνευση πεζού  και φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, προειδοποίηση παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας (lane departure warning) και αναγνώριση κόπωσης οδηγού (driver drowsiness detection). Με το σύστημα infotainment Navi 5.0 IntelliLink και μεγάλη, έγχρωμη οθόνη αφής, ο οδηγός και οι επιβάτες είναι άριστα συνδεδεμένοι. Για περαιτέρω βελτίωση της απόδοσης, το Grandland X Hybrid διαθέτει ένα προηγμένο σύστημα αναγεννητικής πέδησης που ανακτά την ενέργεια η οποία παράγεται κατά το φρενάρισμα ή την επιβράδυνση.

Το Grandland X Hybrid προσφέρει τρία προγράμματα λειτουργίας – “Electric”, “Hybrid” και “Sport” – επιτρέποντας στους οδηγούς να διαμορφώνουν τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου τους σύμφωνα με τις επιθυμίες τους ή τις εκάστοτε οδηγικές συνθήκες. Για παράδειγμα, με την επιλογή “Hybrid” ενεργοποιείται αυτόματα η πιο αποδοτική λειτουργία, με δυνατότητα αλλαγής σε “Electric” για οδήγηση μηδενικών ρύπων στο κέντρο της πόλης. Το “Sport” συνδυάζει την ισχύ του κινητήρα εσωτερικής καύσης και του ηλεκτροκινητήρα για ιδιαίτερα δυναμικές επιδόσεις. Το Grandland X Hybrid έχει επιτάχυνση 0 – 100km/h σε 8,9 δευτερόλεπτα μέχρι την τελική ταχύτητα των 225km/h. Η πρίζα φόρτισης της μπαταρίας μέσω του ενσωματωμένου φορτιστή 3.7 kW (μία έκδοση 7.4 kW είναι προαιρετική) είναι τοποθετημένη σε βολικό σημείο, αντιδιαμετρικά από την τάπα καυσίμου, ενώ η μπαταρία είναι εγκατεστημένη κάτω από τα πίσω καθίσματα για βελτιστοποίηση του χώρου επιβατών και αποσκευών.

Related Articles

Φωτιά σε διαμέρισμα στον Ταύρο Αττικής – Χωρίς τις αισθήσεις του βρέθηκε ηλικιωμένος

cars

Formula 1: Νίκησε και στον Καναδά ο Φερστάπεν και ισοφάρισε τον Σένα

cars

Ελλείψεις στους ημιαγωγούς βάζουν φρένο στην παραγωγή!

cars

Μπορεί να ανακάμψει η Williams με την FW43;

cars

Νέα Skoda Octavia. Διαθέσιμη και με φυσικό αέριο από το τέλος του έτους

cars

Nissan e-POWER. Η νέα τεχνολογία της Nissan

cars

Νέο Ford Kuga. Ανακοινώθηκαν οι τιμές του

cars

Λατινοπούλου: Ο γάμος δεν έγινε για να ντύνεται νυφούλα ο Μπάμπης και ο Μήτσος και να παραγγέλνουν παιδιά από το διαδίκτυο

cars

Τι προβλέπει η τροπολογία για το αγροτικό ρεύμα που ψηφίζεται αύριο στη Βουλή

cars