CARSNEWS
AUTONEWS

Νέο Opel Mokka. Παρουσιάστηκε

Ένα αυτοκίνητο που εμπνέει συναισθήματα και δείχνει το μελλοντικό προσανατολισμό της μάρκας, το νέο Opel Mokka είναι ο πρώτο που υιοθετεί το νέο πρόσωπο της μάρκας, το Opel Vizor. Το ίδιο ισχύει και για το ανασχεδιασμένο λογότυπο με σήμα τον ‘κεραυνό’ (Opel Blitz) και το όνομα του μοντέλου που αναγράφεται κεντρικά, στο πίσω τμήμα. Το νέο Mokka είναι επίσης το πρώτο Opel που λανσάρει το Pure Panel και ένα πλήρως ψηφιοποιημένο cockpit. Επιπλέον, είναι το πρώτο Opel που διατίθεται από την πρώτη μέρα με ηλεκτροκινητήρα και με πολύ αποδοτικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης. Οι παραγγελίες για το Opel Mokka έχουν ήδη ξεκινήσει, με ε τιμή εκκίνησης στη χώρα μας τα 18000 Ευρώ.

Το νέο Opel Mokka εντυπωσιάζει με τις τέλειες αναλογίες και την ακρίβεια μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια. Οι κοντοί πρόβολοι και το φαρδύ αμάξωμα συνθέτουν την τολμηρή, απέριττη εμφάνιση του συμπαγούς πενταθέσιου των 4,15 m. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο στο εμπρός τμήμα είναι το αμίμητο Opel Vizor. Θυμίζοντας full-face κράνος, μία προστατευτική μάσκα καλύπτει το νέο πρόσωπο της Opel, ενσωματώνοντας τη γρίλια, τους προβολείς LED και το νέας σχεδίασης έμβλημα της μάρκας με σήμα των κεραυνό (Opel Blitz) σε ένα στοιχείο. Το όνομα του μοντέλου εμφανίζεται για πρώτη φορά στο κέντρο της πίσω πόρτας με ειδικά σχεδιασμένη γραμματοσειρά που αποτυπώνει τη λέξη “Mokka” με ρέουσα, ζωηρή μορφή.

Το εσωτερικό αντανακλά επίσης την απέριττη φιλοσοφία του μοντέλου. Το νέο Opel Pure Panel περιλαμβάνει δύο διευρυμένες οθόνες και επικεντρώνεται στα απαραίτητα. Αντίθετα με τα cockpit που είναι υπερφορτωμένα με πληροφορίες και χειριστήρια, το Pure Panel εκφράζει μία καθαρή αισθητική. Η δομή του είναι σαφής και κατανοητή με μία ματιά. Οι σχεδιαστές τις Opel έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στην ψηφιακή αποτοξίνωση. Για να αποφευχθεί η διάσπαση της προσοχής του οδηγού, φρόντισαν να διασφαλίσουν τη διαισθητική λειτουργία του συστήματος. Μπουτόν εξακολουθούν να ελέγχουν τις περισσότερες λειτουργίες, αλλά χωρίς να απαιτείται πλοήγηση σε υπομενού.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Opel, το νέο Mokka θα διατίθεται από την πρώτη ημέρα και σε μία πλήρως ηλεκτρική έκδοση, ταυτόχρονα με αυτές των κινητήρων εσωτερικής καύσης – χάρη στην πλατφόρμα CMP. Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 100kW (136hp) με μέγιστη ροπή 260 Nm, άμεσα διαθέσιμη από την εκκίνηση. Οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν μεταξύ τριών προγραμμάτων οδήγησης – Normal, Eco και Sport. Με την μπαταρία των 50 kWh, το Opel Mokka-e έχει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έως 324 km σύμφωνα με το WLTP1. Είτε πρόκειται για επιτοίχιο φορτιστή (wall box), ταχυφοριστή ή κλασική οικιακή πρίζα, το νέο Mokka-e υποστηρίζει όλες τις επιλογές φόρτισης: από μονοφασική μέχρι τριφασική εγκατάσταση στα 11 kW. Η Opel προσφέρει εγγύηση οκτώ ετών/160.000km για τη μπαταρία.

Οι ζωηροί και ταυτόχρονα οικονομικοί κινητήρες βενζίνης και diesel αποδίδουν ισχύ από 100 μέχρι 130hp. Ο εξαιρετικός σχεδιασμός καθισμάτων αποτελεί παράδοση στην Opel. Διατίθενται ένα σπορ Alcantara και ένα κλασικό, δερμάτινο σαλόνι – ασυνήθιστο για όχημα της κατηγορίας του Mokka. Κορωνίδα, το θερμαινόμενο δερμάτινο κάθισμα με λειτουργία μασάζ για τον οδηγό. Οδηγός και συνοδηγός μπορούν να τοποθετούν τα smartphones τους σε ειδική βάση στην κεντρική κονσόλα, όπου τα συμβατά κινητά τηλέφωνα μπορούν να φορτίζονται επαγωγικά (ασύρματα).

The post Νέο Opel Mokka. Παρουσιάστηκε first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το Kia Stonic αποκτά GT Line έκδοση.

cars

Jeep Wrangler Rubicon 392 Concept. Ένα όνειρο με V8 soundtrack!

cars

Suzuki: Φουλ ρετρο-μανία στο Τόκιο!

cars

Νέο και σημαντικά αναβαθμισμένο Skoda Fabia το 2021.

cars

Hyundai i30 facelift. Με φρέσκο παρουσιαστικό και νέες τεχνολογίες.

cars

Mercedes GLA 200. Ολιστική αναβάθμιση

cars

Αντίστροφη μέτρηση για την καταβολή της επόμενης δόσης του επιδόματος θέρμανσης

cars

Θεσσαλονίκη: Κατάνυξη στην υποδοχή τμήματος του Άρραφου Χιτώνος του Ιησού και κομματιού από Τίμιο Ξύλο στον Άγιο Δημήτριο

Bury

Audi. Πολύ δυνατή η πορεία της το 2019

cars