CARSNEWS
AUTONEWS

«Ναι» Νετανιάχου σε «μερική εκεχειρία» στη Γάζα, χωρίς να σταματήσει τον πόλεμο κατά της Χαμάς

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ μπορεί να συμφωνήσει σε «μερική εκεχειρία» στη Γάζα, αλλά χωρίς να σταματήσει τον πόλεμο κατά της Χαμάς, στόχο που έθεσε από την αρχή της έναρξης των εχθροπραξιών.

«Δεν είναι κάτι το οποίο προσθέτω τώρα. Δεν είναι κάτι που προσθέτω επειδή είμαι υπό πίεση μέσα στον συνασπισμό. Είναι κάτι που συμφωνήσαμε ομόφωνα στο πολεμικό υπουργικό συμβούλιο», ανέφερε ο Νετανιάχου σε δήλωση μέσω βίντεο, ανέφερε το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε πως η πρώτη φάση ενός σχεδίου που προωθούν οι ΗΠΑ για το σταδιακό τέλος του πολέμου στη Γάζα, που περιλαμβάνει περιορισμένη απελευθέρωση ομήρων από τη Χαμάς, θα μπορούσε να γίνει χωρίς να έχει επιτευχθεί απαραίτητα συμφωνία για το τι θα ακολουθήσει.

Οι δηλώσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού, οι οποίες διέρρευσαν από μια κεκλεισμένων των θυρών κοινοβουλευτική συνεδρίαση και δεν επιβεβαιώθηκαν προσώρας από αξιωματούχους, αφήνουν να εννοηθεί πως το Ισραήλ βλέπει μια πιθανότητα να εισέλθει σε μια αρχική εκεχειρία στη Γάζα αν και έχει αποκλείσει ένα τέλος στον πόλεμο όπως απαιτεί η Χαμάς.

Εξάλλου, σύμφωνα με εκπρόσωπο της ισραηλινής κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, κατά την προώθηση ενός σχεδίου για σταδιακό τέλος του πολέμου στη Γαζα, δημοσιοποίησε μόνο ορισμένες από τις λεπτομέρειες.

«Ο πόλεμος θα σταματήσει με σκοπό να επιστραφούν οι όμηροι και τότε θα προχωρήσουμε με τις άλλες συζητήσεις», δήλωσε ο Νετανιάχου σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Ντέιβιντ Μένσερ, σε αυτό που φαίνεται να είναι μια επανάληψη της άρνησης του Ισραήλ να σταματήσει εντελώς την επίθεση εναντίον της Χαμάς πριν από την καταστροφή της οργάνωσης.

Από την πλευρά του, ο ακροδεξιός εταίρος στον κυβερνητικό συνασπισμό του Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως προσπαθεί να «εξωραΐσει» μια συμφωνία για σταδιακό τέλος στον πόλεμο στη Γάζα την οποία προωθεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και επανέλαβε την απειλή ότι θα εγκαταλείψει την κυβέρνηση.

Πηγή: ΑΠΕ

Related Articles

«Ναι» από τους G7 στο ειρηνευτικό σχέδιο του Μπάιντεν για το Μεσανατολικό

Bury

Συλλήψεις για τη φωτιά στην Ύδρα: Κατασχέθηκε η θαλαμηγός – Χειροπέδες σε 13 επιβαίνοντες

cars

Honda, ηλεκτροκίνηση και Type R

cars

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρή 68χρονη που παρασύρθηκε από δίκυκλο

Bury

Η Toyota καθυστερεί το λανσάρισμα του μικρού SUV της.

cars

Τσιγκούνης γαμπρός μετέτρεψε σε ρινγκ τη γαμήλια δεξίωση – Έβρισε τη νύφη, έδειρε καλεσμένους και έφυγε με χειροπέδες

Bury

Το Ιράν παραλαμβάνει τις επόμενες ημέρες την πρώτη παρτίδα ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών Su-35

cars

Nissan Νavara. Εξελίσσεται συνεχώς

cars

Κλείνουν τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού – Ο Μπάιντεν αναστέλλει το δικαίωμα του ασύλου

cars