CARSNEWS
AUTONEWS

Οι Παριζιάνοι σκέφτονται να απολαύσουν τους Ολυμπιακούς μετά την ήττα της Λεπέν στις εκλογές

Η ήττα της Μαρίν Λεπέν στο δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών της Γαλλίας φέρεται να έδιωξε την γκρίνια των κατοίκων του Παρισιού για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που αρχίζουν σε λίγο καιρό.

Ο Guardian συνομίλησε με κατοίκους της γαλλικής πρωτεύουσας, με τους ίδιους να αναφέρουν ότι σκοπεύουν να δώσουν μια ευκαιρία στη διοργάνωση, τόσο γιατί τυχαίνει να γίνεται στη χώρα τους, όσο και γιατί αισθάνονται ανακουφισμένοι από το αποτέλεσμα των εκλογών.

Μάλιστα, η δήμαρχος του Παρισιού Anne Hidalgo που ανήκει στο σοσιαλιστικό κόμμα, μπορεί στο παρελθόν να συγκρούστηκε με τον Μακρόν για ζητήματα που αφορούσαν τους Αγώνες, αλλά μετά την ήττα της Λεπέν δήλωσε αισιόδοξη για τη διοργάνωση. «Είμαι εξαιρετικά ανακουφισμένη που δεν θα υποδεχτώ μαζί με ακροδεξιούς τις Ολυμπιακές αντιπροσωπείες», είπε σε δηλώσεις.

Ωστόσο, η γκρίνια δεν έχει εξαφανιστεί τελείως, γιατί όσο καιρό διεξάγονται οι Αγώνες, οι Παριζιάνοι θα ζήσουν απίστευτες καταστάσεις, σε βαθμό που θα νιώσουν ξένο στην ίδια τους την πόλη.

Παραδείγματος χάριν, οι οδηγοί των λεωφορείων κάνουν ειδικά σεμινάρια συμπεριφοράς, όπου μαθαίνουν να συμπεριφέρονται με ευγένεια στους τουρίστες. Μάλιστα, δόθηκε οδηγία τα κλασσικά ηχογραφημένα μηνύματα που ακούγονται στους σταθμούς (όπως φτάσαμε σε αυτή τη στάση) να τα λένε οι ίδιοι οι οδηγοί εκείνη την ώρα.

Επιπλέον, τις ημέρες διεξαγωγής των Αγώνων τα εισιτήρια θα κοστίζουν 4 αντί για 2 ευρώ, με τους Παριζιάνους να στήνουν ουρές στα εκδοτήρια για να τα προμηθευτούν, πριν διπλασιαστεί η τιμή τους.

Ακόμη, οι κάτοικοι της γαλλικής πρωτεύουσας θα πρέπει να επιδεικνύουν ψηφιακές κάρτες ασφαλείας για τη μετακίνηση σε μια βασική ζώνη στο κέντρο του Παρισιού που περιλαμβάνει τον κήπο των Tuileries, την Île de la Cité και τις όχθες του Σηκουάνα.

Αυτή η κατάσταση λοιπόν, έχει φτάσει στα όρια τους Παριζιάνους, με ορισμένους να εγκαταλείπουν αναγκαστικά τις μέρες για όσο καιρό διαρκέσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Η ήττα της Λεπέν στις εκλογές όμως, φαίνεται να έδωσε μια νότα αισιοδοξίας για την αποδοχή της διοργάνωσης που αρχίζει σε λίγες μέρες.

Related Articles

Συνελήφθη η «εισπράκτορας» εγκληματικής ομάδας που διέπρατε απάτες στα Γρεβενά

cars

Έπαθε κρίση επιληψίας και έπεσε στο ρέμα της Εσχατιάς και τραυματίστηκε σοβαρά – «Αν δεν ήταν οι πυροσβέστες, θα ήμουν νεκρός»

cars

Η Mazda σκέφτεται το μέλλον του MX-5.

cars

Ford: Δεν βοηθούν οι συζητήσεις για απαγορεύσεις Μ.Ε.Κ.

cars

Νέο Renault Megane E-Tech Electric. Το Megane της νέας εποχής.

cars

Nissan. Γιορτάζει τα 50 χρόνια των GT-R και Ζ

cars

Στην παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης θα τοποθετηθεί το «δέντρο της μνήμης» στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών

deleted-w9i2FI7l

MasterChef: Ποιοι θα είναι οι άλλοι δυο υποψήφιοι προς αποχώρηση;

Bury

Κοινωνικό τιμολόγιο ρεύματος: Μέχρι πότε γίνονται οι αιτήσεις

wp_update-GSkibItV