CARSNEWS
AUTONEWS

Οι πιο «πράσινοι» Ολυμπιακοί Αγώνες – Μια ματιά στο Ολυμπιακό Χωριό που δεν διαθέτει κλιματιστικά

Οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες χαρακτηρίζονται πρωτόγνωροι, αφού πέρα από το αβέβαιο πολιτικό κλίμα της εποχής, το Ολυμπιακό Χωριό είναι το πιο «πράσινο» που έχει υπάρξει, καθώς δημιουργήθηκε με γνώμονα να ανακυκλωθούν κυριολεκτικά ή μεταφορικά όλα τα υλικά του.

Συνολικά, ο χώρος περιλαμβάνει 82 κτίρια και η μετατροπή θα ξεκινήσει μετά το πέρας των Παραολυμπιακών Αγώνων στις 8 Σεπτεμβρίου. Μετά την ολοκλήρωση της διοργάνωσης οι χώροι του αναμένεται να γίνουν κατοικίες και επαγγελματικά γραφεία. Έτσι, βρίσκεται στη συμβολή τριών προαστίων: Saint-Denis, μια ποικιλόμορφη γειτονιά της εργατικής τάξης που συνδέεται εδώ και καιρό με την εγκληματικότητα και την ανασφάλεια, το ταχέως αναβαθμιζόμενο Saint-Ouen και το Ile-Saint-Denis, ένα νησί στον ποταμό Σηκουάνα.

Εργασίες κατασκευής στο Ολυμπιακό Χωριό

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN θα μετατραπούν σε κατοικίες το 32% των χώρων σε Saint-Denis και Saint-Ouen, ενώ το 48% θα γίνει στο Ile-Saint-Denis. Στόχος είναι να λυθεί το ζήτημα της δημόσιας στέγασης και κυρίως ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Οι διοργανωτές σημείωσαν χαρακτηριστικά ότι όλα θα λειτουργούν 100% με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, γιατί όσα κατασκευάστηκαν έγιναν με γνώμονα τη βιωσιμότητα.

Μάλιστα, για να ελαχιστοποιηθεί η ποσότητα των κατασκευών, οι διοργανωτές μετασκεύασαν προσωρινά ή μόνιμα αρκετές υπάρχουσες δομές στην περιοχή. Επίσης, νοίκιασαν υπάρχοντα κινηματογραφικά στούντιο για να χρησιμοποιηθούν ως χώροι προπόνησης για τους αθλητές, αντί να χτίσουν νέες εγκαταστάσεις προπόνησης, όπως έχει γίνει σε κάποιους άλλους Αγώνες.

Κυρίως χρησιμοποιήθηκε ξύλο και ανακυκλωμένα υλικά, ενώ τοποθετήθηκαν κήποι στο ένα τρίτο των χώρων, ώστε να γίνεται πιο εύκολα έλεγχος της θερμοκρασίας. Επιπλέον, για αυτό τον λόγο δεν υπάρχουν κλιματιστικά, αλλά γεωθερμικό σύστημα ψύξης. Δηλαδή, λαμβάνεται νερό από πηγάδια σε βάθος 70 μέτρων και στη συνέχεια ψύχεται σε μια γεωθερμική μονάδα, ενώ μεταφέρεται σε σωλήνες κάτω από τα δωμάτια.

Ακόμη, τα πεζοδρόμια κατασκευάστηκαν από ειδικά κοχύλια που υποτίθεται ότι απορροφούν τη βροχή, οπότε τις ζεστές μέρες το αποθηκευμένο νερό θα πρέπει να εξατμίζεται και να βοηθάει τους περαστικούς να δροσίζονται.

Related Articles

Νέο Ford Explorer: Το αμιγώς ηλεκτρικό crossover που κατασκευάζεται στην Ευρώπη

cars

Φωτιά σε αποθήκη γεωργικών προϊόντων στην Αλίαρτο

cars

Το Land Rover Defender οδηγείται όπως του αρμόζει στο “No Time to Die”.

cars

Χάρτης για τις ευρωεκλογές 2024: Πού ψηφίζουμε και πόσους σταυρούς βάζουμε

Bury

Συνεργασία μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας διαβεβαίωσαν Σολτς και Μακρόν

Bury

Ford. Δείχνει τον δρόμο της υπευθυνότητας

cars

Jeep Wrangler Willys 4xe – παραμένει θρύλος και στην εποχή του εξηλεκτρισμού

cars

«Κλείδωσε» η επίσκεψη Ράμα στην Αθήνα – Όλο το παρασκήνιο και η στάση της κυβέρνησης

cars

Η Citroen λανσάρει άλλα 1.000 My Ami Buggy!

cars