CARSNEWS
AUTONEWS

Ο ιδιαίτερος λόγος που οι οπαδοί της Γιουβέντους υποστήριζουν φανατικά απόψε τον Ολυμπιακό

29/5/1985 – 29/5/2024… Μία μαύρη μέρα για το ιταλικό και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο με την τραγωδία του Χέιζελ και η αποψινή μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού με τον τελικό του Conference League.

Τι μπορεί να ενώνει τις δύο αυτές βραδιές; Η στάση των οπαδών της Γιουβέντους απέναντι στην αποψινή φιναλίστ του τελικό στην Opap Arena.

Ο Ολυμπιακός δίνει απόψε το μεγαλύτερο παιχνίδι της ιστορίας του, αφού κυνηγά το πρώτο ευρωπαϊκό του τρόπαιο και εκτός από τα εκατομμύρια των οπαδών του σε όλον τον κόσμο, έχει απόψε ακόμη έναν… σύμμαχο. Τους οπαδούς της Γιουβέντους.

Ο λόγος; Το μίσος των «γιουβεντίνων» για τη Φιορεντίνα. Η έχθρα αυτή ξεκινά από εκείνο το «μαύρο» βράδυ του τελικού του 1985 με τη Λίβερπουλ, όπου 39 οπαδοί της ιταλικής ομάδας έχασαν τη ζωή τους σε επεισόδιο με οπαδούς της Λίβερπουλ στο Χέιζελ.

Οι οπαδοί των «βιόλα» είναι οι μοναδικοί που βρίζουν και ειρωνεύονται τους νεκρούς της Γιουβέντους εδώ και πολλά χρόνια. Τραγουδούν συνθήματα και αναρτούν πανό για τους νεκρούς της ιταλικής ομάδας.

Αξίζει να σημειωθεί πως όταν πριν από αρκετά χρόνια είχαν βρεθεί στον ίδιο όμιλο του Champions League , Φιορεντίνα και Γιουβέντους, οπαδοί των «βιόλα» επιχείρησαν να αδερφοποιηθούν με τους «κόκκινους» της Λίβερπουλ.

Μόλις όμως οι «reds» κατάλαβαν τον λόγο που ήθελαν να γίνει η αδερφοποίηση αυτή έκαν πίσω και η κίνηση των Ιταλών βρήκε «τοίχο».

Παρ’ όλο που η Φιορεντίνα ειναι μικρή σε σχέση με το μέγεθος της Γιουβέντους, σε σχέση με τον όγκο των οπαδών και τους τίτλους, οι «τιφόζι» της Γιουβέντους μισούν τους οπαδούς της Φιορεντίνα περισσότερο με τους ανταγωνιστές τους στο γήπεδο.

Και ο λόγος είναι η στάση τους απέναντι στην τραγωδία του Χέιζελ.

Related Articles

Από €33.200 το καυτό Yaris GR στην Γερμανία!

cars

Nissan GT-R. Η δημιουργία του

cars

Νέο Subaru Impreza με στιλ και τεχνολογία!

cars

Οι Μπλε απόλαυσαν τη Νέα Υόρκη – Ο Γιάννης Περπατάρης αποχώρησε από το Survivor

cars

Fiat. Με σημαντικές προσφορές

cars

Παναθηναϊκός: Οριστική συμφωνία για τον Ντραγκόφσκι που πάει Αυστρία

Bury

Η VW με την πλάτη στον τοίχο. Έχασε κρίσιμη υπόθεση στη Γερμανία.

cars

Ford. Η ηλεκτροκίνηση και στις παραδόσεις παραγγελιών

cars

Survivor: Για άλλη μια φορά υποψήφιος προς αποχώρηση ο Χριστόφορς Ταξίδης

Bury