CARSNEWS
AUTONEWS

Από €33.200 το καυτό Yaris GR στην Γερμανία!

Η κορυφαία εκδοχή του Toyota Yaris παρουσιάστηκε στα μέσα του Ιανουαρίου ως ένα πραγματικό homologation special, old-school στη νοοτροπία του αλλά εξαιρετικά high-tech στην εξέλιξη και την κατασκευή του. Μία έκδοση που τιμά την ιστορία, το αγωνιστικό pedigree και την τεχνολογία/τεχνογνωσία της Toyota καθώς και την αφοσίωση της στο λανσάρισμα ενός πολύ ειδικού αυτοκινήτου που απευθύνεται σε ανθρώπους που επιζητούν το διαφορετικό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του πόσο ξεχωριστό είναι το GR Yaris, είναι το γεγονός ότι δεν βασίζεται καν στην ίδια αρχιτεκτονική με το standard Yaris. Αντιθέτως, χρησιμοποιεί μία πλατφόρμα-υβρίδιο που αποτελείται από το εμπρός μέρος της TNGA-B και το πίσω μέρος της TNGA-C που χρησιμοποιείται στα Corolla, Prius και C-HR. Ανάλογα special είναι η ανάρτηση με τα γόνατα McPherson εμπρός και μία διάταξη πολλαπλών συνδέσμων πίσω ενώ μοναδικό είναι και το αμάξωμα, αφού το GR Yaris είναι το μοναδικό στην γκάμα που είναι τρίθυρο ενώ κάθε πάνελ είναι εντελώς νέο για την καυτή έκδοση. Κάτω από το καπό δε, βρίσκουμε έναν ολοκαίνουριο, 3-κύλινδρο, turbo βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων που παράγει 261 ίππους και 260 Nm ροπής και συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο, μηχανικό κιβώτιο και ένα προηγμένο σύστημα τετρακίνησης.

Οι πρώτες παραδόσεις του GR Yaris είναι προγραμματισμένες για τα τέλη του 2020 αλλά η Toyota άνοιξε επίσημα τις προπαραγγελίες και ανακοίνωσε την τιμή του λιλιπούτειου κτήνους! Στη Γερμανία λοιπόν, η τιμή του Toyota GR Yaris ξεκινά από τα €33.200. Υψηλή, καθώς το Ford Fiesta ST που είναι στην ίδια κατηγορία μεγέθους, κοστίζει στη Γερμανία περί τα €22.000 ενώ το Renault Megane RS για παράδειγμα, ξεκινά από τα €35.190! Αυτό είναι όμως το πραγματικό κόστος ενός homologation special με ότι αυτό συνεπάγεται… Για να δούμε πώς θα το τιμολογήσει η Toyota στην Ελλάδα.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Νέο Hyundai i30N. Ακόμη πιο απολαυστικό

cars

Νέο Audi A8. Εξελιγμένο σε όλους τους τομείς

cars

Η Γαλλία ρίχνει 8 δισεκατομμύρια ευρώ στην αγορά αυτοκινήτου της!

cars

Τα αυτοκίνητα θα ορίζονται από το λογισμικό τους.

cars

Οι ρουκέτες στο κάθισμα εκτόξευσαν τον 29χρονο πιλότο του F-16 «προς τα πάνω με περίπου 20 G» – Πώς γίνεται η ελεγχόμενη εγκατάλειψη

cars

Τον Μάρτιο του 2023 το Volkswagen ID.3 facelift

cars

Πάνω από 24.000 τροχαίες παραβάσεις βεβαιώθηκαν μέσα σε μία εβδομάδα

cars

Το Land Rover Defender θα πατήσει και στις ΗΠΑ

cars

ID.3. Μπορείτε να το δείτε στο Golden Hall

cars