CARSNEWS
AUTONEWS

«Ο πατέρας μου μισεί τον Τραμπ, όπως κάθε λογικός άνθρωπος, αλλά δεν είναι βίαιο άτομο», λέει ο γιος του 58χρονου υπόπτου, Ράιαν Ρουθ

Ο γιος του φερόμενου ως ενόπλου, που θεωρείται ύποπτος ότι στόχευσε τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο γήπεδο γκολφ του στη Φλόριντα την Κυριακή δήλωσε ότι ο πατέρας του μισεί τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, όπως «κάθε λογικός άνθρωπος», αλλά ισχυρίστηκε ότι δεν είναι βίαιο άτομο.

Ο Όραν Ράουθ δήλωσε στη Daily Mail ότι ο πατέρας του, Ράιαν Ράουθ, ο οποίος συνελήφθη για την φερόμενη ως απόπειρα δολοφονίας, δεν είναι οπαδός του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου.

«Ούτε εμένα μου αρέσει ο Τραμπ», πρόσθεσε.

Αλλά ο 35χρονος Ρούθ επέμεινε ότι ο πατέρας του δεν είναι βίαιος και ότι σοκαρίστηκε όταν άκουσε τους ισχυρισμούς.

«Είναι ο μπαμπάς μου και το μόνο που έχει κάνει είναι μερικές κλήσεις για τροχαία, απ’ όσο ξέρω», δήλωσε ο γιος στη Daily Mail. «Αυτό είναι τρελό. Γνωρίζω τον μπαμπά μου και αγαπώ τον μπαμπά μου, αλλά αυτό δεν θυμίζει καθόλου εκείνον».

«Δεν είναι βίαιο άτομο», δήλωσε επίσης ο Όραν. «Είναι σκληρά εργαζόμενος και σπουδαίος μπαμπάς. Είναι σπουδαίος τύπος, καλός άνθρωπος και δουλεύει όλη του τη γαμ… ζωή».

Ο 58χρονος Ράιαν Ρούθ φέρεται να ήταν οπλισμένος μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από τον Τραμπ, καθώς έπαιζε γκολφ στο Trump International Golf Club West Palm Beach, δήλωσαν οι αρχές.

Η Secret Service, το ειδικό αστυνομικό σώμα που εγγυάται την προστασία προέδρων, πρώην προέδρων και πολιτικών προσωπικοτήτων πρώτης γραμμής, ανακοίνωσε χθες πως διενεργούσε έρευνα για πυρά «λίγο πριν από τις 14:00» (τοπική ώρα· στις 21:00 ώρα Ελλάδας).

Πράκτορές της «άνοιξαν πυρ εναντίον ενόπλου» που βρισκόταν στα όρια του γηπέδου γκολφ του Ντόναλντ Τραμπ και εντόπισαν τουφέκι τύπου AK-47, με προσαρμοσμένη διόπτρα, διευκρίνισαν οι αρχές κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο ύποπτος τράπηκε σε φυγή με όχημα μαύρου χρώματος, όμως αυτόπτης μάρτυρας έδωσε τα στοιχεία του οχήματος στην αστυνομία, που τον εντόπισε.

«Έχουμε κάποιον υπό κράτηση που είναι ο πιθανός ύποπτος», δήλωσε ο Ρικ Μπράντσο, ο σερίφης της κομητείας Παλμ Μπιτς, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Δεν μπορεί να θεωρηθεί ακόμη βέβαιο ότι ο άνδρας που συνελήφθη είναι αυτός που πυροβόλησε προς την κατεύθυνση του γηπέδου γκολφ όπου έπαιζε ο κ. Τραμπ. Τα κίνητρά του είναι άγνωστα σε αυτό το στάδιο.

Είναι ασαφές αν -ή πώς- γνώριζε ο ύποπτος πως έπαιζε γκολφ ο κ. Τραμπ. Σε κάθε περίπτωση, η απόπειρα εγείρει νέα ερωτήματα για τη φύλαξή του.

Αμερικανικά ΜΜΕ, ανάμεσά τους τα τηλεοπτικά δίκτυα CNN και Fox News, καθώς και η εφημερίδα New York Times, κατονόμασαν τον ύποπτο: κατά τις πληροφορίες τους, ονομάζεται Ράιαν Γουέσλι Ρουθ, 58 ετών, από τη Χαβάη. Το FBI απέφυγε να το επιβεβαιώσει.

Με βάση τα προφίλ του σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης -διαγράφτηκαν μέσα σε ώρες αφότου έγινε η απόπειρα-, είναι θερμός υποστηρικτής της Ουκρανίας στον πόλεμο με τη Ρωσία και είχε καταβάλει προσπάθειες να στρατολογήσει κόσμο για να πάει εκεί να πολεμήσει.

Related Articles

Jaguar F-Type facelift. Εκτενέστατο και ουσιώδες!

cars

Πένθος στον ελληνικό στίβο: Πέθανε στα 56 του χρόνια ο Κώστας Ηλίας

Bury

Το FBI θα αποζημιώσει με 139 εκατ. τα θύματα του Λάρι Νάσαρ – Τον είχαν καταγγείλει εκατοντάδες γυναίκες για σεξουαλική κακοποίηση

Bury

Ηλεκτρικά, υβριδικά και πολλά νέα μοντέλα. Αυτή θα είναι η Maserati της επόμενης 5-ετίας!

cars

Η Citroen λανσάρει το προσιτό eC3 στην Ινδία

cars

Η Toyota ετοιμάζει ένα ακόμα μικρότερο SUV!

cars

Πέραμα: Άνδρας καταδίωξε τη σύζυγό του μετά από καυγά

cars

Mercedes-AMG GLE 63 Coupe. Με την παραδοσιακή συνταγή!

cars

Βασίλης Θωμόπουλος για Σάκη Μπουλά: Πήγα να τον δω και μου είπε γελαστά «πεθαίνω»

cars