CARSNEWS
F1 & RACES

Ο Χάμιλτον επέλεξε τον διάδοχό του, θα τον ακούσει όμως η Mercedes;

Ο Βρετανός οδηγός αφήνει τη γερμανική ομάδα του χρόνου, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχει προτίμηση για το ποιος θα πάρει τη θέση του.

Η Mercedes-AMG F1 ακόμη δεν έχει πάρει την απόφασή της για το ποιος θα πλαισιώσει τον Τζορτζ Ράσελ το 2025. Ο Βρετανός θα έχει νέο teammate, μιας και ο Λιούις Χάμιλτον ετοιμάζει βαλίτσες για Μαρανέλο καθώς θα γίνει οδηγός της Scuderia Ferrari.

Ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δεν γνωρίζει ακόμη ποιος θα πάρει τη θέση του και είναι αρκετά πιθανό ούτε στη Mercedes να γνωρίζουν ακόμα ποιον θέλουν στην ομάδα τους για τα επόμενα χρόνια. Στο περιθώριο του Grand Prix Εμίλια-Ρομάνια στην πίστα της Ίμολα, ο Χάμιλτον ρωτήθηκε για το ποιος θα ήθελε να τον διαδεχθεί στη γερμανική ομάδα.

«Ειλικρινά δεν έχω ιδέα ποια είναι τα σχέδια του Τότο (Βολφ), αλλά αν είχα να επιλέξω θα έβαζα έναν νέο οδηγό. Αν ήταν ο ρόλος μου να επιλέξω, τότε θα έπαιρνα τον Κίμι Αντονέλι στην ομάδα», είπε ο Βρετανός.

Αντονέλι
Φωτογραφία: Prema/X

Ο Αντονέλι είναι μόλις 17 ετών και αγωνίζεται φέτος στη Formula 2. Ο Ιταλός είναι υποψήφιος αντικαταστάτης του Λόγκαν Σάρτζεντ στη Williams εντός του 2024 ώστε να πάρει εμπειρία από μονοθέσια της Formula 1 πριν μεταβεί στη Mercedes.

Ο Χάμιλτον το 2007 έκανε ντεμπούτο στη Formula 1 σε ηλικία 22 ετών με τη McLaren Racing και εκείνη τη χρονιά έχασε τον τίτλο για μόλις 1 βαθμό. Η επιλογή ενός rookie για μία μεγάλη ομάδα είναι πάντα ένα ρίσκο. Βέβαια όταν μια ομάδα, η οποία μάλιστα θέλει να μάχεται για τίτλους, εξετάζει έναν 17χρονο οδηγό για μία αγωνιστική θέση, τότε είναι κατανοητό πως πρόκειται για ένα μεγάλο ταλέντο.

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG F1 media

Related Articles

Αθλητικές μεταδόσεις με Formula 1, Παναθηναϊκό και Άρη (09/07)

cars

O Irmo παίρνει σύνταξη μετά απο σχεδόν μισό αιώνα εργασίας στην Ferrari

cars

Το σοκαριστικό team radio του Verstappen (vids)

cars

Η Honda χρησιμοποιεί τεχνολογία F1 για ελαφρύτερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Bury

Ο Kimi Raikkonen μιλάει αποκλειστικά στο NewsAuto (vids)

cars

Αλόνσο: «Μπορώ να τρέχω μέχρι τα 50 μου»

cars

Ο δήμος Θεσσαλονίκης διεκδικεί δύο νέους ευρωπαϊκούς τίτλους

cars

O Jos Verstappen θέλει τον Hulkenberg στη Red Bull

cars

F1 GP Άμπου Ντάμπι: Η τελευταία pole της χρονιάς στον Verstappen

cars