CARSNEWS
F1 & RACES

O Irmo παίρνει σύνταξη μετά απο σχεδόν μισό αιώνα εργασίας στην Ferrari

Ο Irmo Constantini έχει περάσει όλη του τη ζωή ανάμεσα σε θρυλικούς κινητήρες της Ferrari και μας περιγράφει την συγκινητική πορεία της ζωής του

Top Gear TEAM

Irmo Constantini Ferrari Maranello

Τον Irmo Constantini τον έχουμε συναντήσει ξανά στο παρελθόν καθώς είναι ένας από τους ανθρώπους που ανέλαβαν να ζωντανέψουν αυτόν τον V12 κινητήρα της Scuderia από το μονοθέσιο της Ferrari στην Formula 1 του 1967. Οι θρυλικοί κινητήρες της Ferrari εξάλλου ήταν πάντα το πάθος του Irmo. Ακόμη και πριν το 1976 που ξεκίνησε να εργάζεται στο εργοστάσιο του Maranello. 

Irmo Constantini Ferrari Maranello

Η Ferrari του αφιέρωσε πρόσφατα ένα video, καθώς ο Irmo είναι μια από τις πιο εμβληματικές μορφές στο Maranello. Κατάγεται από εκεί και ο πατέρας του εργαζόταν στην Ferrari από το 1948, έτσι όταν εκείνος τελείωσε το σχολείο το 1976, του πρότεινε να πάει να εργαστεί στο Maranello. 

Irmo Constantini Ferrari Maranello

Πάθος για τους κινητήρες της Ferrari 

Η επιμέλειά του, το πάθος του για να μαθαίνει τα πάντα γύρω από τους κινητήρες και η αγάπη που είχε για αυτούς τον έφεραν γρήγορα στο τμήμα κινητήρων, όπου τότε, όπως εξηγεί ο ίδιος δούλευαν ελάχιστοι άνθρωποι. Πλέον ο Irmo είναι ο επικεφαλής του Ferrari Classiche και οι γνώσεις του για τα αυτοκίνητα της Ferrari εντοπίζονται μόνο σε εγκυκλοπαίδειες με την διαφορά πως εκείνος τα έχει ζήσει όλα αυτά. 

Irmo Constantini Ferrari Maranello

Έχει συνεργαστεί με τους κορυφαίους οδηγούς της Scuderia στην Formula 1, όπως ο Villeneuve και ο Pironi ή ο Michael Schumacher, ενώ το σπίτι του είναι ακριβώς δίπλα από την πίστα του Fiorano. 

Irmo Constantini Ferrari Maranello

Πριν θεωρήσεις πως “εντάξει μια δουλειά είναι και αυτή, σαν όλες τις άλλες” μπορείς να δεις το video παρακάτω για να τον ζηλέψεις τελείως.  

Related Articles

Αμφιβολίες για τη διεξαγωγή του GP Καναδά λόγω των δασικών πυρκαγιών στο Κεμπέκ

cars

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας της Formula 1 στο Μπαχρέιν

cars

Για το γόητρο αλλά και για τα λεφτά…

cars

«Έφυγε» ο πρώην πρόεδρος της FIA, Max Mosley

cars

Ανακαλύπτοντας τους μελλοντικούς πρωταθλητές της Formula 1

cars

Mercedes: Strong F1 start even more important in 2024 before new rules focus

cars

Aλόνσο: “Είμαι στο τέλος της καριέρας μου!”

cars

When is the next F1 sprint race? Full 2024 schedule + new format

cars

Ecclestone: «Θα εγκατέλειπα τη σεζόν του 2020»

cars