CARSNEWS
AUTONEWS

Ο Bertone επιστρέφει με το GB110!

Η ιστορία του Bertone είναι εξαιρετικά μακριά και πολύ επιτυχημένη με τον ιταλικό σχεδιαστικό οίκο να είναι υπεύθυνος για μερικά από τα πλέον εμβληματικά super cars και sports cars. Όλα όμως ήταν για άλλες μάρκες οπότε με αφορμή την αναβίωση του οίκου και την συμπλήρωση 110 ετών ιστορίας, ο Bertone αποφάσισε να λανσάρει ένα νέο μοντέλο, αυτή τη φορά με το δικό του όνομα. Ένα εντυπωσιακό διθέσιο sports car με όνομα GB110.

Προς το παρόν δεν είναι πολλά γνωστά για το μοντέλο αλλά ήδη από την πρώτη ματιά γίνεται σαφές πως το GB110 είναι ένας φόρος τιμής στα εντυπωσιακά “wedge” designs των 60s, 70s και 80s όπως η Lancia Stratos HF Zero και η Carabo που αποτέλεσε την βασική έμπνευση για την Lamborghini Countach. Οι διαθέσιμες πληροφορίες είναι τόσο λίγες που σε αυτό το σημείο δεν γνωρίζουμε ούτε καν το μοντέλο πάνω στο οποίο βασίζεται το GB110 – ξέρουμε πάντως ότι το μεταξόνιο του είναι 2.630 χιλιοστά που είναι ελάχιστα μικρότερο από αυτό της Lamborghini Huracan και πως έχουν χρησιμοποιηθεί “εξαρτήματα από έναν Γερμανό κατασκευαστή” χωρίς όμως να διευκρινίζεται ποιος είναι αυτός.

Άγνωστος είναι και ο κινητήρας που θα αναλάβει την κίνηση του Bertone GB110. Η ιταλική εταιρία αναφέρει πως θα παράγει 1.100 ίππους και 1.100 Nm ροπής όντας ικανό να καταναλώνει συνθετικό καύσιμο που παράγεται από πλαστικά απόβλητα και πως θα συνδυάζεται με ένα 7-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο και ένα σύστημα τετρακίνησης αλλά και πάλι, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε κάτι περισσότερο από αυτά. Σε κάθε περίπτωση, οι επιδόσεις θα είναι κάτι παραπάνω από αξιοπρεπείς, με τα πρώτα 100 km/h να έρχονται σε μόλις 2.79 δευτερόλεπτα, τα 200 km/h σε 6.79 δευτερόλεπτα και τα 300 km/h σε 14.00’’, με την μέγιστη ταχύτητα να υπερβαίνει τα 380 km/h. Το θέμα είναι ότι στα λόγια όλα είναι εύκολα. Η Bertone πρέπει να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς της με πράξεις και προς το παρόν, το μόνο που είναι σίγουρο είναι πως το GB110 θα κατασκευαστεί σε μόλις 33 αντίτυπα.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Nissan. Παρουσίασε το Note e-Power AWD στην Ιαπωνία

cars

Το Αυστραλιανό Grand Prix ακυρώνεται λόγω κορωνοϊού!

cars

Nissan GT-R NISMO Special Edition. Ειδικό και απολαυστικό

cars

Οι ευχές του Νίκου Ανδρουλάκη για «Καλή Σαρακοστή» μαζί με τον γιο του Μαρίνο

cars

Η Volkswagen R έχει… ηλεκτρικά πλάνα για το μέλλον!

cars

Mercedes-Benz. Eξακολουθεί να ηγείται στη premium κατηγορία

cars

Citroen C5 AirCross Plug-in Hybrid. Διαθέσιμο και στη χώρα μας από 43500 Ευρώ

cars

Toyota Hilux Black Bison. Με άγριες διαθέσεις

cars

BMW και η Tesla «ψηφίζει» η αναπτυσσόμενη μεσαία τάξη στην Κίνα – Είναι οι πλέον δημοφιλείς και προσιτές μάρκες

cars