CARSNEWS
AUTONEWS

Το Αυστραλιανό Grand Prix ακυρώνεται λόγω κορωνοϊού!

Για να είμαι ειλικρινής, μέχρι και την ώρα που επιβεβαιώθηκαν οι φήμες με την επίσημη, κοινή ανακοίνωση της F1, της FIA  και της Australian Grand Prix Corporation, δεν καταλάβαινα πώς είναι δυνατόν να διεξαχθεί το Grand Prix της Αυστραλίας εν μέσω πανδημίας. Ο κορωνοϊός “χτύπησε” ήδη το MotoGP, με τον αγώνα της κορυφαίας κατηγορίας στο Qatar να ακυρώνεται (Moto2 και Moto3 έτρεξαν κανονικά καθώς βρίσκονταν ήδη εκεί λόγω δοκιμών) ενώ και τα 1.000 μίλια του Sebring για το World Endurance Championship ακυρώθηκαν λόγω της απαγόρευσης που επέβαλαν οι Η.Π.Α. στις πτήσεις από ευρωπαϊκές χώρες.

Αφορμή για την ακύρωση του Αυστραλιανού Grand Prix στάθηκε η διάγνωση ενός μέλους της McLaren με τον COVID-19, που οδήγησε την αγγλική ομάδα στην απόφαση να αποσυρθεί από τον αγώνα. Από εκεί και πέρα, η F1, η FIA και ο διοργανωτής του Grand Prix δεν χρειάστηκαν περισσότερες από μερικές ώρες για να ακυρώσουν ολόκληρο το GP ενώ όλες οι ομάδες και οι οδηγοί βρίσκονταν ήδη στην Αυστραλία. Οι οπαδοί και οι θεατές έμαθαν τα δυσάρεστα νέα μέσω μεγαφώνων ενώ γίνονται προσπάθειες για την μεταφορά του αγώνα σε κάποια άλλη ημερομηνία. Αν αυτές δεν έχουν αίσια έκβαση, τότε τα εισιτήρια που έχουν αγοραστεί θα αποζημιωθούν πλήρως. Ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος για τους διοργανωτές όμως, είναι η διαπραγμάτευση με τους κατόχους των εμπορικών δικαιωμάτων και γενικά, το οικονομικό σκέλος της απόφασης για την ακύρωση του αγώνα.

Προτεραιότητα όμως είναι η υγεία του κόσμου – είτε μιλάμε για τις ομάδες και τους οδηγούς, είτε για το προσωπικό της πίστας, είτε για τους θεατές. Αυτοί πρέπει να προστατευτούν με κάθε κόστος ενώ δεύτερη στη λίστα, είναι η εξασφάλιση της ισότητας του πρωταθλήματος καθώς δεν θα μπορούσε να διεξαχθεί ο αγώνας (ακόμα και ως μη-πρωταθληματικός) χωρίς μία ομάδα, παρά το γεγονός ότι όλοι οι υπόλοιποι βρίσκονταν ήδη στην πίστα και ήταν έτοιμοι να ξεκινήσουν.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Opel Crossland X. Διαθέσιμο με εξάρι αυτόματο κιβώτιο

cars

Subaru Levorg STI Sport Prototype. Υποχρεώσεις και… ανησυχίες!

cars

Ο Λοβέρδος στα εγκαίνια των γραφείων των «Δημοκρατών» στη Θεσσαλονίκη: Θέλουμε ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 3%

Bury

Αίτημα αποφυλάκισης από τον 50χρονο που σκότωσε τον κουνιάδο του στον Βόλο, επειδή φέρεται να βίασε την κόρη του

Bury

Νέο Peugeot 2008. Ανακατεύει τα πάντα στη κατηγορία

cars

Lancia. Τα 115 χρόνια της ιστορίας της και η σύνδεση της με τον Ελληνο-ρωμαϊκό πολιτισμό

cars

Η Honda θα πουλά μόνο ηλεκτρικά και υβριδικά από το 2022.

cars

Ας γνωρίσουμε τα αυτοκίνητα ασφαλείας της F1 για το 2021.

cars

H Ιζαμπέλα Φούλοπ αποθέωσε το κίτρινο φόρεμα και απέδειξε ότι αξίζει μια θέση στις ανοιξιάτικες εμφανίσεις σας

cars