CARSNEWS
AUTONEWS

Νέο Peugeot 2008. Ανακατεύει τα πάντα στη κατηγορία

Με τα 208 χρόνια της ιστορίας της, η Peugeot ακολουθεί πιστά τη δέσμευσή της, βαδίζοντας σταθερά προς την εποχή της ενεργειακής μετάβασης. Με το νέο 2008 επιβεβαιώνεται το εμπνευσμένο όραμα της μάρκας για το μέλλον της αυτοκίνησης και αποδεικνύεται ότι η τεχνολογία και η απόλαυση δεν είναι δύο έννοιες ασύμβατες και ότι ένα αυτοκίνητο μπορεί να γοητεύσει! Στο νέο 2008 οι ισορροπημένες γραμμές και οι ιδανικές αναλογίες συνθέτουν την εικόνα ενός SUV με έντονα κεκλιμένο παρμπρίζ που κάνει το καπό να μοιάζει πιο οριζόντιο και συντελεί στη δημιουργία μίας εικόνας έντονου δυναμισμού. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει ακόμα και από τους μεγάλους τροχούς και τα τονισμένα προστατευτικά «φρύδια» των φτερών. Το εμπρός μέρος ξεχωρίζει χάρη στη μεγάλη μάσκα, το σμιλεμένο καπό και τα LED φώτα ημέρας που παραπέμπουν σε δόντια λιονταριού.

 Εξίσου εντυπωσιακές είναι και οι γραμμές του προφίλ που τραβούν αμέσως τα βλέμματα, χάρη στην τριγωνική διαμόρφωση των επιφανειών του. Το αποτέλεσμα είναι ένα ζωντανό και δυναμικό στυλ, που αντιπροσωπεύει ένα πραγματικό τεχνολογικό επίτευγμα σε ότι αφορά τη συνοχή των επιμέρους τμημάτων. Αυτές οι γραμμές καταλήγουν στην πίσω πόρτα, αναδεικνύοντας μια αδιαμφισβήτητη συνοχή και μία συνολική ομοιογένεια. Εμφανής είναι και η σημαντική αναβάθμιση της ποιότητας. Κομψότητα στην εξωτερική εμφάνιση χάρη στη μαύρη οροφή Black Diamond και τη μεταξοτυπία στην πίσω κολόνα στις εκδόσεις GT Line και GT. Μυώδες, με έντονα φαρδείς ώμους, το πίσω μέρος περιλαμβάνει τα φωτιστικά σώματα με τη γνώριμη πλέον από το νέο 208, μαύρη γυαλιστερή ‘φάσα’ ανάμεσά τους, και την εξάτμιση με τη διπλή απόληξη, στις εκδόσεις 1.2 PureTech 130hp & 155hp GT Line και GT.

Εσωτερικά, ξεχωρίζουν τα χρώματα και τα ποιοτικά υλικά που συνδυάζονται με τον καλύτερο τρόπο. Ο δυναμισμός των εκδόσεων GT Line αναδεικνύεται μέσα από τις σκουρόχρωμες επενδύσεις στον ουρανό και από τη διακοσμητική ραφή στο ταμπλό σε Πράσινο Adamite. Η ευρυχωρία στα πίσω καθίσματα (ρεκόρ για την νέα πλατφόρμα CMP) χαρίζει στο νέο 2008 τον χαρακτηρισμό του εξαιρετικά ευέλικτου SUV. Το συνολικό μήκος των 4.30μ. και το μεταξόνιο των 2.60μ. εξασφαλίζουν επίσης και έναν άνετο χώρο αποσκευών με συνολική χωρητικότητα που φτάνει τα 434 λίτρα. Ακόμα πιο εξελιγμένο τεχνολογικά, το νέο i-Cockpit διατηρεί τα ίδια βασικά χαρακτηριστικά και προσφέρει μοναδικό επίπεδο εργονομίας, προκαλώντας τις αισθήσεις.  Υπερυψωμένος ψηφιακός πίνακας οργάνων 10’’ 3D,  κεντρική οθόνη αφής 7’’ & 10’’ με εύκολη πρόσβαση στο χειρισμό της,  τιμόνι μικρής διαμέτρου με ενσωματωμένα χειριστήρια.

Πλήρως εναρμονισμένοι με τις τελευταίες προδιαγραφές εκπομπών Euro 6, οι κινητήρες εσωτερικής καύσεως ενσωματώνουν τις πιο πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις της Peugeot και διαθέτουν όλοι σύστημα Stop & Start, φίλτρο μικροσωματιδίων και πολύ χαμηλές εκπομπές CO2. Για ακόμα περισσότερη ευκολία και άνεση στην οδήγηση, ορισμένοι από τους κινητήρες συνδυάζονται και με το νέο αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων EAT8. Οι κινητήρες βενζίνης βασίζονται στον 3κύλινδρο κινητήρα PureTech 1.2 λίτρων: – 1.2 PureTech 100 S&S με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων – 1.2 PureTech 130 S&S με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ή αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων EAT8, – 1.2 PureTech 155 S&S με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων EAT8, μόνο στην έκδοση GT. Σε ότι αφορά τις εκδόσεις Diesel, υπάρχει ο 4κύλινδρος κινητήρας BlueHDi 1.5 λίτρων: – 1.5 BlueHDi 100 S&S με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων – 1.5 BlueHDi 130 S&S με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων EAT8. Oι τιμές του ξεκινούν από τα 19900 Ευρώ.

Related Articles

TOGG C-SUV. Το πρώτο τουρκικό αυτοκίνητο θα είναι και ηλεκτρικό!

cars

Ford Puma Rally1. Ο… εκλεκτός της Ford για το WRC!

cars

Κυκλοφορούν ξανά ψίθυροι για την αναβίωση του Honda S2000.

cars

H Jeep μας προετοιμάζει για το νέο Wagoneer.

cars

Το Volkswagen ID.R “κατέκτησε” και τον Tianmen Shan Big Gate Road.

cars

Νέο τρέιλερ για την ταινία “Ford v Ferrari”. Στις 14 Νοεμβρίου στην Ελλάδα!

cars

Η Scuderia Cameron Glickenhaus αποκάλυψε το “hypercar” της για το Le Mans.

cars

Νέο Audi RS 3. Για οδήγηση

cars

Ντακάρ. Συνεχίζει να συγκινεί ο μύθος

cars