CARSNEWS
AUTONEWS

TOGG C-SUV. Το πρώτο τουρκικό αυτοκίνητο θα είναι και ηλεκτρικό!

Στην Τουρκία, παρουσία του Προέδρου Recep Tayyip Erdogan, αποκαλύφθηκε το C-SUV. Ένα πρωτότυπο-προπομπός του μοντέλου παραγωγής που αναμένεται να λανσαριστεί στην αγορά το 2022 από την TOGG, μία κοινοπραξία μεταξύ 5 εταιριών και ενός οργανισμού. Το C-SUV έχει σχεδιαστεί από τον οίκο Pininfarina και κινείται χάρη σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό powertrain που έχει εξελιχθεί εξ ολοκλήρου από τους μηχανικούς της TOGG και “ανήκει”, ως πνευματικά δικαιώματα τουλάχιστον, στην Τουρκία.

Η διάταξη που επέλεξε η εταιρία δεν είναι ιδιαίτερα καινοτόμα με έναν ηλεκτροκινητήρα 200 ίππων στον πίσω άξονα και μία συστάδα μπαταριών που εξασφαλίζει αυτονομία της τάξης των 300 χιλιομέτρων. Στην κορυφαία εκδοχή του, το C-SUV εξοπλίζεται με έναν επιπλέον ηλεκτροκινητήρα στον εμπρός άξονα και προσφέρει συνολικά 400 ίππους, ενώ η εμβέλεια αγγίζει τα 480 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με την τουρκική εταιρία, στην πρώτη περίπτωση το ηλεκτρικό SUV επιταχύνει στα 100 km/h από στάση σε 7,6 δευτερόλεπτα και στην τετρακίνητη έκδοση, δεν χρειάζονται περισσότερα από 4,8 δευτερόλεπτα.

Να σημειώσουμε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία προσπαθεί να πλασάρει ένα πραγματικά εγχώριο προϊόν. Πίσω στο 1961 είχε δημιουργήσει το Devrim, το οποίο όμως δεν κατάφερε ποτέ να φτάσει στην παραγωγή!

Κατάφεραν να εμποδίσουν την παραγωγή του Devrim αλλά δεν θα μπορέσουν να εμποδίσουν αυτό το αυτοκίνητο.

Δήλωσε κατά την αποκάλυψη του C-SUV ο κος Erdogan, προσθέτοντας ότι η Τουρκία δεν είναι μονάχα μία αγορά για προϊόντα τεχνολογίας αλλά έχει γίνει μία χώρα που εξελίσσει, παράγει και εξάγει τεχνολογία σε ολόκληρο τον κόσμο. Και το C-SUV λειτουργεί ως demo για τέτοιου είδους προηγμένη τεχνολογία καθώς υπόσχεται αυτόνομη οδήγησης επιπέδου 2 που αργότερα θα γίνει επιπέδου 3 καθώς και ένα σύστημα που ονομάζεται “Holographic Assistant” και χρησιμοποιεί τεχνολογία ολογραφικής απεικόνισης 3D και αλγόριθμους ελέγχου της κίνησης των ματιών για να παρέχει μία πρωτόγνωρη εμπειρία, εκμεταλλευόμενο παράλληλα τις προόδους στην τεχνολογία 5G.

Πριν κλείσουμε, να σημειώσουμε ότι το πρώτο τουρκικό αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής θα κατασκευάζεται σε ένα νέο εργοστάσιο στο Gemlik, στην Β.Δ. Bursa με την TOGG να σκοπεύει να εμπλουτίσει την γκάμα της με άλλα 4 μοντέλα μέχρι το 2030. Ένα από αυτά θα είναι πιθανότατα το sedan που παρουσιάστηκε μαζί με το C-SUV.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Volkswagen θα προσθέσει ένα entry-level ηλεκτρικό στην γκάμα της!

cars

Renault Total Care Winter 2019. Για την φροντίδα του αυτοκινήτου σας

cars

Η Ferrari KC23 είναι μία και μοναδική στον κόσμο – Ένα όνειρο του μέλλοντος έγινε πραγματικότητα

cars

Πογιέτ για το Ελλάδα – Καζακστάν: Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, είμαστε έτοιμοι

cars

Με 1.050 άλογα, αυτές οι BMW M4 δεν ισιώνουν πουθενά!

cars

Ford. Επιταχύνει την έρευνα και εξέλιξη στον τομέα των μπαταριών

cars

Η νέα BMW 4 Series διέρρευσε και ήδη συζητιέται!

cars

Tα ωραιότερα looks από την επίδειξη του Βασίλη Ζούλια στην Εβδομάδα Μόδας

Bury

Honda Moto. Επαναφέρει τα Super Cub και Monkey

cars