CARSNEWS
AUTONEWS

Η Volkswagen θα προσθέσει ένα entry-level ηλεκτρικό στην γκάμα της!

Τα Χριστούγεννα και η πρωτοχρονιά πλησιάζουν και καθώς αυτή είναι η εποχή των ευχών, η Volkswagen, όπως και άλλες εταιρίες φυσικά, στέλνει στους συνεργάτες της εορταστικές κάρτες. Όμως οι κάρτες της Volkswagen κρύβουν εκπλήξεις, όπως πέρυσι που η γερμανική εταιρία αποκάλυψε εμμέσως τα σχέδια της να “αναστήσει” το concept ενός buggy και να το “παντρέψει” με την τεχνολογία του εξηλεκτρισμού. Λίγους μήνες αργότερα, είδαμε το I.D. Buggy Concept. Φέτος, η VW είναι πιο προσγειωμένη αλλά με παιχνιδιάρικη διάθεση και πάλι αφού η χριστουγεννιάτικη κάρτα της δείχνει κάτι διαφορετικό.

Ένα μικρό ηλεκτρικό μοντέλο που θα προστεθεί στην ID οικογένεια ηλεκτρικών αυτοκινήτων της και θα λειτουργήσει ως σημείο εισόδου σε αυτήν όταν λανσαριστεί στην αγορά το 2022. Το μοντέλο που είναι γνωστό στο εσωτερικό της εταιρίας ως “ID Entry” φαίνεται να διατηρεί το γενικό σχήμα του ID.3 αλλά σε μικρότερο μέγεθος ενώ στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η LED λωρίδα που διατρέχει ολόκληρο το πλάτος του οχήματος και κάτι παραπάνω. Αναφορικά με τα μηχανικά του δε, οι πληροφορίες που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στο διαδίκτυο, λένε ότι το μικρό ID θα είναι το πρώτο που θα χρησιμοποιεί την “MEB Entry” αρχιτεκτονική της Volkswagen.

Όπως φανερώνει και το όνομα της, αυτή είναι μία πιο “cost-effective” εκδοχή της MEB πλατφόρμας που προορίζεται για μικρά και προσιτά (αστικά θα έλεγε κανείς) ηλεκτρικά μοντέλα των εταιριών που απαρτίζουν το VW Group. Σύμφωνα με τον COO της Volkswagen, Ralf Brandstatter ο μέσος όρος για τις καθημερινές μετακινήσεις ενός μικρού αυτοκινήτου δεν υπερβαίνει τα 25 χιλιόμετρα, οπότε η μπαταρία ενός μοντέλου όπως το ID Entry δεν χρειάζεται να προσφέρει αυτονομία μεγαλύτερη των 210-240 χιλιομέτρων. Πιο σημαντικοί είναι οι προσφερόμενοι χώροι και εκεί το επερχόμενο μοντέλο της VW θα διαπρέπει αφού παρότι το μήκος του θα το τοποθετεί ανάμεσα στο e-Up και το Polo, οι χώροι του θα συγκρίνονται με αυτούς του ολοκαίνουριου Golf. Αν ακολουθήσει το ίδιο χρονοδιάγραμμα με πέρυσι πάντως, η Volkswagen θα έχει να μας πει περισσότερα για το περιεχόμενο της κάρτας της κατά τους πρώτους μήνες του 2020.

Related Articles

Για εθνοκάθαρση στη Γάζα, κάνει λόγο η ειδική εισηγήτρια των Ηνωμένων Εθνών για τα παλαιστινιακά εδάφη

cars

Audi. Ερευνά την αμφίδρομη φόρτιση  

cars

Ανανέωση στα σημεία για την Mercedes-Benz CLS.

cars

Φρίκη στην Οκλαχόμα: Άνδρας σκότωσε τη σύζυγο και τα τρία παιδιά τους – Πώς επιβίωσε το 4ο παιδί

Bury

Genesis GV80. Ο νέος “παίκτης” στην κατηγορία των SUV πολυτελείας!

cars

Fiat Panda. 40 χρόνια έξυπνων προτάσεων

cars

Honda CR-V Hybrid AWD. Προσφέρει άνεση, διαθέτει τεχνολογία

cars

Δύο μοντέλα δεν “ακουμπά” η Mercedes-AMG!

cars

Nissan. Με νέο πρόγραμμα 5+5+5

cars