CARSNEWS
NEW MODELS

Η Mercedes θα μειώσει τα AMG μοντέλα για να πέσει ο μέσος όρος CO2

Οι αυστηρές προδιαγραφές εκπομπής ρύπων που θα ισχύσουν στο άμεσο μέλλον πιέζουν πολύ τους κατασκευαστές, οι οποίοι αν δεν μπορέσουν να μειώσουν το μέσο όρο της εκπομπής CO2 θα έχουν να αντιμετωπίσουν υψηλότατα πρόστιμα. Που σε κάποιες περιπτώσεις θα θέσουν υπό αμφισβήτηση ακόμα και τη βιωσιμότητα κάποιων κατασκευαστών.

Η Mercedes μπορεί να μην ανήκει στην τελευταία κατηγορία όμως και αυτή πιέζεται πολύ, καθώς ο τρέχον μέσος όρος εκπομπής CO2 της γκάμας της είναι 138 gr/km και απέχει πολύ από το στόχο των 100 gr/km.

Προκειμένου να μπορέσει να προσεγγίσει το στόχο και κατά συνέπεια να περιορίσει όσο γίνεται τα πρόστιμα η γερμανική εταιρεία εξετάζει διάφορες λύσεις. Μεταξύ αυτών και τη γενναία μείωση της γκάμας των ΑMG, οι ρύποι των οποίων είναι αναμενόμενα από τους υψηλότερους.

Ο περιορισμός των συγκεκριμένων μοντέλων μπορεί να φτάσει μέχρι και το 75% των υπαρχόντων. Αν υλοποιηθεί μπορεί να μειώσει το μέσο όρο εκπομπής CO2 όμως ταυτόχρονα θα επηρεάσει και την κερδοφορία της εταιρείας, μιας και το περιθώριο κέρδους της AMG είναι σαφώς πιο υψηλό.

Ταυτόχρονα γίνονται σκέψεις να αντικατασταθεί ο V8 των 4.0 lt της AMG C 63 από μια εξηλεκτρισμένη έκδοση του δίλιτρου τετρακύλινδρου που κινεί τα εισαγωγικά μοντέλα της AMG. Πάντως δεν είναι απίθανο να καταργηθούν και οι εξακύλινδρες εκδόσεις των 3.000 cc από τη στάνταρ γκάμα της γερμανικής εταιρείας.

Related Articles

MIT: Τα απρόοπτα της αυτόνομης οδήγησης σε κακοκαιρία

cars

Το μυθικό ποσό που ξόδεψε ο Christiano Ronaldo για τη νέα του Bugatti

cars

Με 827 ίππους και 1.100 Nm ροπής το δωδεκακύλινδρο τέρας της Pagani (Video)

cars

H Volkswagen θα λανσάρει τέσσερα νέα SUV στην Ινδική αγορά

cars

Οδηγούμε την ισχυρότερη Ferrari όλων των εποχών. Την plug-in υβριδική SF-90

cars

Alfa Romeo: Αποκαλύφθηκε το μονοθέσιο του 2020

cars

Teaser για την επόμενη Lamborghini

cars

Έτσι θα είναι το νέο SUV smart #3, που θα ανταγωνιστεί το Volkswagen ID.4 (photos)

cars

Euro 7: Έντονες αντιδράσεις για το νέο πρότυπο εκπομπών ρύπων

cars