CARSNEWS
AUTONEWS

Η Ferrari KC23 είναι μία και μοναδική στον κόσμο – Ένα όνειρο του μέλλοντος έγινε πραγματικότητα

Το μοντέλο Ferrari KC23 αποτελεί δημιουργία του Flavio Manzoni και μόλις κυκλοφόρησε, πραγματοποιώντας το τρελό όνειρο ενός πελάτη με γερό πορτοφόλι, ο οποίος έδωσε οδηγίες για το πώς φαντάζεται το supercar του μέλλοντος. Είναι ένα και μοναδικό στο είδος του, αφού δεν θα υπάρξει δεύτερο, ενώ χρειάστηκε περισσότερα από τρία σχεδιασμού.

Το όνομα φέρεται να είναι τα αρχικά του πλούσιου πελάτη -δεν έχει αποκαλυφθεί η ταυτότητα του- και δεν φέρει πινακίδες κυκλοφορίας, γιατί προορίζεται αποκλειστικά για την πίστα και όχι για να κυκλοφορεί στο δρόμο.

Το Top Gear αναφέρει ότι το συγκεκριμένο supercar αντλεί μερικά στοιχεία στη σχεδίαση από το Daytona SP3, ενώ βασίζεται στο 488 GT3 Evo, το πιο επιτυχημένο αγωνιστικό αυτοκίνητο της Ferrari, με πάνω από 530 νίκες και περίπου 120 τίτλους πρωταθλήματος.

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση θα γίνει στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood στη Βρετανία στις 13-16 Ιουλίου και μετά θα εκτεθεί στο Μουσείο Ferrari στο Μαρανέλο από 1η Αυγούστου έως 2 Οκτωβρίου.

Μοναδική σχεδίαση και butterfly doors

Η Ferrari KC23 αντλεί όλα τα μηχανικά στοιχεία από το 488 GT3 Evo, οπότε διαθέτει V8 twin-turbo 3,9 λίτρων, με αποτέλεσμα να αναπτύσσει το λιγότερο 600 ίππους. Ωστόσο, επειδή προορίζεται μόνο για πίστα, ενδεχομένως να έχει υποστεί μετατροπή για μεγαλύτερες ταχύτητες. Το μπροστινό μέρος είναι ένα ενιαίο κομμάτι clamshell, ενώ στο πίσω μέρος κυριαρχεί ένα lightbar που εμπνέεται από τη Ferrari Vision Gran Turismo. Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης μπορεί να αφαιρέσει όποτε επιθυμεί τη γιγαντιαία πίσω αεροτομή.

Οι καθρέφτες έχουν αντικατασταθεί με κάμερες, έχει ζάντες 21 ιντσών μπροστά και 22 πίσω, ενώ διαθέτει butterfly doors, δηλαδή πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω. Παράλληλα, το τιμόνι διαθέτει 16 κουμπιά και το εσωτερικό διατηρεί δύο καθίσματα τύπου μπάκετ.

Αυτό όμως που κλέβει τις εντυπώσεις, είναι ο εξωτερικός σχεδιασμός και το χρώμα, με το αυτοκίνητο να μοιάζει βγαλμένο από το μέλλον, όπως αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα. Η βαφή είναι γνωστή ως Gold Mercury με πάχος τεσσάρων στρωμάτων και υγρό μέταλλο για να φαίνεται εξαιρετικά λαμπερό το φινίρισμα. Μάλιστα, έχει σχεδιαστεί ειδικά για αυτό το αυτοκίνητο και το χρώμα αλλάζει αναλόγως με το φως και τη θέση που βρίσκεται το άτομο που το παρατηρεί.

Το νόημα της Ferrari KC23

Όποιος διαθέτει ένα γερό πορτοφόλι θεωρείται σίγουρο ότι θα τον προσεγγίσει η Ferrari, για τού δημιουργήσει κατά παραγγελία ένα μοναδικό supercar. Όμως σπάνια αποκαλύπτονται αυτά τα όχημα και συνήθως συμβαίνει χρόνια μετά την κυκλοφορία τους.

Αλλά το μοντέλο KC23 αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα της διάσημης εταιρίας, με την ίδια τη Ferrari να τονίζει πως θέλησε να μοιραστεί αυτό το δημιούργημα με τον κόσμο, ώστε να αποτελεί πηγή έμπνευσης.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της και συγκεκριμένα στην περιγραφή της Ferrari KC23, συνοψίζει στο τέλος το νόημα του νέου αυτοκινήτου, περιγράφοντας με λεπτομέρεια τα σχέδια και τα όνειρα που θέτει για το μέλλον:

«Μερικές φορές τα μοναδικά αυτοκίνητα SP της Ferrari δεν εμφανίζονται ποτέ δημόσια. Σε αυτή την περίπτωση, ο ιδιοκτήτης θέλει να μοιραστεί τη συνεργασία του με τον κόσμο. Το KC23, το αποκορύφωμα της εξατομίκευσης της Ferrari, θα κάνει την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood στο Ηνωμένο Βασίλειο 13-16 Ιουλίου, προτού εκτεθεί στο Μουσείο Ferrari στο Μαρανέλο από την 1η Αυγούστου έως τις 2 Οκτωβρίου κάτι που αποτελεί απόλαυση των Ferraristi.

Είναι πιθανό να εμπνεύσει πολλούς ιδιοκτήτες και λάτρεις της Ferrari για το πώς μπορεί να είναι η Ferrari των ονείρων τους. Για έναν πελάτη που ονειρεύεται το μέλλον, αυτό το όνειρο έγινε πραγματικότητα».

Related Articles

Γκουστάβο Πογιέτ: Πρέπει να είμαστε πολύ καλοί σε όλα κόντρα στη Γεωργία για να προκριθούμε

cars

Τότε με το Bulli στα Μάταλα, τώρα με το ID.Buzz στην Ελούντα: Οδηγούμε το δίχρωμα ηλεκτρικό van της VW

cars

BMW M5 CS. Η ισχυρότερη και ταχύτερη BMW όλων των εποχών!

cars

Ford: Διευρύνει ακόμα περισσότερο το Puma – Στην Ελλάδα το δημοφιλές crossover μοντέλο στην έκδοση Titanium

cars

Ampere: Μια ιστορία τεχνολογίας που προωθεί την βιώσιμη ανάπτυξη

cars

Golf GTI. Αναδρομή στις επτά γενιές του εμβληματικού μοντέλου, πρίν τη παρουσίαση της όγδοης

cars

Subaru. Με νέες μειωμένες τιμές

cars

Η Nissan εξετάζει την απόσχιση της από την συμμαχία με τη Renault.

cars

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι στην Ισπανία διαδηλώνουν μετά τον φόνο μιας μαγείρισσας

cars