CARSNEWS
F1 & RACES

Γιατί δεν κλείνει το συμβόλαιο μεταξύ Hamilton και Mercedes;

Ο 13 φορές νικητής αγώνων της F1, David Coulthard, πιστεύει ότι η καθυστέρηση στην υπογραφή του νέου συμβολαίου του Lewis Hamilton με τη Mercedes οφείλεται σε δισταγμό, καθώς η ομάδα παραμένει μακριά από την εξίσωση για νίκες.

Ο Hamilton ένωσε για πρώτη φορά τις δυνάμεις του με την ομάδα της Mercedes το 2013, και αυτό που ακολούθησε ήταν μια περίοδος κυριαρχίας με πολλά ρεκόρ, σε μια ομολογουμένως τρομερή συνεργασία. Μεταξύ 2014-21, η Mercedes θα κέρδιζε και τους οκτώ προσφερόμενους τίτλους κατασκευαστών, ενώ ο Hamilton κατέκτησε έξι τίτλους στο πρωτάθλημα οδηγών για να τοποθετήσει το όνομά του μαζί με τον Michael Schumacher ως τους μοναδικούς επτά φορές πρωταθλητές στην ιστορία της F1!

Οι πιο πρόσφατες χρονιές όμως ήταν δύσκολες για τον Hamilton και τη Mercedes, με την σεζόν του 2023 να σηματοδοτεί τη δεύτερη συνεχόμενη σεζόν όπου ομάδα και οδηγός είναι εκτός διεκδίκησης νικών, με τη Red Bull να μετράει 11 νίκες στη σειρά, οι 10 από τις οποίες ήρθαν με το ξεκίνημα της νέας σεζόν, στην οποία κρατάνε ακόμη αήττητο ρεκόρ.

Εντωμεταξύ, ο Hamilton δεν έχει γευτεί τη νίκη στη Formula 1 από τον προτελευταίο γύρο της σεζόν του 2021… Και τώρα στους τελευταίους έξι μήνες του τρέχοντος συμβολαίου του με τη Mercedes, παρά την προφορική δέσμευση που έχει δώσει στην ομάδα, ο Hamilton δεν έχει υπογράψει ακόμα το νέο του συμβόλαιο, παρόλο που ο ίδιος και ο επικεφαλής της ομάδας της Mercedes, Toto Wolff, έχουν δηλώσει αρκετές φορές ότι η οριστική υπογραφή είναι κοντά!

Ο Coulthard όμως πιστεύει ότι το γεγονός ότι δεν υπάρχει ακόμα ανακοίνωση δείχνει ότι υπάρχει και ακόμη μία ανάγνωση σε αυτή την κατάσταση. Συγκεκριμένα, ο έμπειρος οδηγός πιστεύει ότι υπάρχει η αμφιβολία του Hamilton για το αν το μονοθέσιο που θα έχει από του χρόνου η Mercedes θα μπορεί να διεκδικεί βάθρα και νίκες, καθώς αναζητά τον όγδοο παγκόσμιο τίτλο του για να σπάσει κάθε ρεκόρ!

Η ομάδα έκανε ένα βήμα προς τα εμπρός στην Ισπανία και τον Καναδά, μετά την εισαγωγή ενός σημαντικού πακέτου αναβάθμισης για την W14, αλλά μια νέα μπροστινή πτέρυγα που εγκαταστάθηκε στο Silverstone δεν έφερε το “επόμενο βήμα” που αναμενόταν, με τη McLaren να αναδεικνύεται ως ο πιο κοντινός αντίπαλος της Red Bull!

Όταν του τέθηκε το ερώτημα στο Channel 4, ο Coulthard ανέφερε ότι είναι “περίεργοι καιροί” στη Mercedes, αφού η δυναμική τους σταμάτησε ξαφνικά. Έτσι, ο Coulthard σχολίασε ότι: “Αυτό μας οδηγεί σε μια κατάσταση όπου στην πραγματικότητα δεν έχουμε επιβεβαίωση ότι και ο Lewis θα συνεχίσει στο άθλημα!”

“Ακούμε συνεχώς ότι θα τακτοποιηθεί το συμβόλαιό του, αλλά γιατί δεν κλείνει; Δεν είναι ότι χρειάζεται να γνωριστούν μεταξύ τους. Έχουν κερδίσει πολλά παγκόσμια πρωταθλήματα μαζί,” ανέφερε.

“Έτσι, νομίζω ότι δείχνει ότι απλά δεν έχει κατασταλάξει αρκετά στο μυαλό του. Οι αναβαθμίσεις έρχονται, ίσως κάνουν ένα μικρό βήμα προς τα εμπρός, αλλά πρέπει να κάνουν ένα άλμα προς τα εμπρός για να είναι σε θέση να διεκδικήσουν νίκες,” θεωρεί ο Βρετανός.

Ο Hamilton, οκτώ φορές νικητής του Βρετανικού GP, είχε την ευκαιρία να ξαναγράψει ιστορία στο Silverstone με μία ένατη νίκη, ρεκόρ που δεν έχει επιτευχθεί ποτέ πριν από οδηγό της Formula 1 σε οποιαδήποτε πίστα. Θα έχει όμως άλλη μια ευκαιρία και στην επόμενη πίστα, καθώς είναι επίσης οκτώ φορές νικητής στο Hungaroring, που φιλοξενεί το Grand Prix της Ουγγαρίας!

Και επειδή στο F1fan.gr ποτέ δεν συμβιβαζόμαστε και θέλουμε πάντα να προχωράμε μπροστά, μπορείς να μας ακολουθήσεις στο Facebook, και στο Instagram, όπως επίσης και να γραφτείς στο εβδομαδιαίο Newsletter μας!

Author: Χρήστος Ζιαβράς

Δεν θα ξεχάσω το πρώτο μεσημέρι που είδα πιτσιρίκι αγώνα Formula 1 στην ΕΤ1! Από τότε πέρασαν κάμποσα χρόνια, αλλά η αγωνία όταν σβήνουν τα 5 φώτα δεν έχει αλλάξει ούτε στο ελάχιστο…

Related Articles

F1: Ολική μεταμόρφωση για τη Haas στο Τέξας – Super Sport FM | Η κορυφαία παγκύπρια αθλητική συχνότητα

cars

ANOTHER NEW BEGINNING IN QATAR

cars

Τους τρόμαξε με τη μοτοσυκλέτα ο Hamilton!

cars

O Γουίλ Σμιθ πανηγύρισε τη μεταγραφή του Χάμιλτον στη Ferrari με ένα χιουμοριστικό video – Super Sport FM | Η κορυφαία παγκύπρια αθλητική συχνότητα

cars

Προσπαθεί να σώσει σεζόν με 15-18 GP η F1

cars

Alpine: Ανακοίνωσε την αναδιάρθρωση του τεχνικού της τμήματος

cars

Σενάρια συνδέουν ξανά τον Alonso με τη Ferrari

cars

Ο Hamilton και ο Russel διασκεδάζουν στην… παιδική χαρά! (+video)

cars

F1 Σιγκαπούρη: Ανάσανε αν μπορείς! | Ρεπορτάζ και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, την Πολιτική

cars