CARSNEWS
AUTONEWS

Η Honda θα πουλά μόνο ηλεκτρικά και υβριδικά από το 2022.

Αν θέλεις ένα παράδειγμα για το πώς μία εταιρία εκφράζει την πίστη της σε μία τεχνολογία, η απόφαση της Honda να μην προσφέρει κανένα αμιγώς βενζινοκίνητο ή αμιγώς πετρελαιοκίνητο μοντέλο στην γκάμα της από το 2022, είναι ακριβώς αυτό.  Η ιαπωνική εταιρία έκρινε ότι τότε θα είναι η κατάλληλη στιγμή για να εξαπολύσει μία ολομέτωπη επίθεση στο μέτωπο του εξηλεκτρισμού, δίνοντας στον εαυτό της χρόνο να “χτίσει” την γκάμα της.

Θα είναι ένας συνδυασμός ηλεκτρικών και υβριδικών. Προφανώς, αν η νομοθεσία αρχίσει να κινείται καθώς πλησιάζουμε το 2035, ή πάρει αποστάσεις και από τα υβριδικά, θα μετακινήσουμε την τεχνολογία μας και εμείς.

Δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Honda, Ian Howells, τονίζοντας ότι η εταιρία πιστεύει σε μία πολυδιάστατη προσέγγιση όσον αφορά στην μείωση του “αποτυπώματος” της και κατά συνέπεια, υπάρχει χώρος και ρόλος για διάφορες τεχνολογίες – βλ. συνθετικά καύσιμα, βιομάζα, υδρογόνο, μπαταρίες ή ακόμα και “παραδοσιακά” καύσιμα. Το πρόβλημα σε αυτό το σημείο που βρισκόμαστε, είναι το κόστος.

[Τα ηλεκτρικά] είναι 30-50% ακριβότερα από ένα συμβατικό ή υβριδικό όχημα.

Από την άλλη, ο Howell αναγνωρίζει τους εγγενείς περιορισμούς ενός υβριδικού οχήματος. Βλέπει την υβριδική τεχνολογία όμως ως ένα μεταβατικό στάδιο που θα αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμο μέχρι να φτάσει η τεχνολογία των μπαταριών και οι (απαραίτητες) υποδομές στο σημείο που πρέπει για να υποστηρίξουν την μαζική ηλεκτροκίνηση.

The post Η Honda θα πουλά μόνο ηλεκτρικά και υβριδικά από το 2022. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η GM σκοπεύει να γίνει αμιγώς ηλεκτρική μέχρι το 2035.

cars

Νέα Skoda Octavia RS. Η κορυφαία της γκάμας

cars

Καιρίδης: Δεν υπήρχε μονταζιέρα για τα Τέμπη – Εκθέτει την αντιπολίτευση η πρόταση μομφής

cars

KIA XCeed 1.0 T-GDI. Αναβαθμίζει συνολικά την ΚΙΑ

cars

Skoda Fabia. Πλησιάζουμε στην παρουσίαση της νέας γενιάς!

cars

Fiat Panda. 40 χρόνια ουσίας στο σχεδιασμό του

cars

Ο καιρός σήμερα 11/4/2024

cars

H Μαρία Κίτσου για τη νέα σειρά «Να με λες μαμά» στην οποία θα πρωταγωνιστήσει – «Αφορά στην παιδική κακοποίηση»

Bury

Fiat Ducato. Mε νέες εκδόσεις

cars