CARSNEWS
AUTONEWS

Skoda Fabia. Πλησιάζουμε στην παρουσίαση της νέας γενιάς!

Ένα-ένα, τα μικρομεσαία μοντέλα του Volkswagen Group περνάνε την φάση της ανανέωσης. Πρώτο στον… χορό, το Seat Ibiza και μόλις πριν από μερικές ώρες, ακολούθησε το VW Polo. Σειρά έχει λοιπόν το Skoda Fabia που όπως ήδη γνωρίζουμε θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του τον ερχόμενο μήνα πριν λανσαριστεί στην αγορά κάποια στιγμή κατά το δεύτερο μισό του τρέχοντος έτους. Για να επιβεβαιώσει το γεγονός δε, η Skoda δίνει στην δημοσιότητα κάποια σκίτσα που παρέχουν μία αρκετά “δραματοποιημένη” εικόνα της επερχόμενης, 4ης γενιάς του δημοφιλούς hatchback.

Αυτό, με πιο απλά και πιο ξεκάθαρα λόγια, σημαίνει ότι δεν αξίζει να δώσεις πολύ μεγάλη σημασία στις εικόνες που δημοσιεύονται. Όπως όλα τα σκίτσα που έχουμε δει ανά τους καιρούς, δεν είναι ακριβώς αντιπροσωπευτικά της πραγματικότητας αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ενδείξεις  για κάποια από τα στοιχεία του design του νέου Fabia. Εκεί που αξίζει να εστιάσουμε, είναι στο γεγονός ότι το νέο μοντέλο θα βασιστεί στην σαφώς πιο σύγχρονη MQB-A0 αρχιτεκτονική που ήδη χρησιμοποιούν τα προαναφερθέντα Ibiza και Polo, με τα οφέλη στην ποιότητα κύλισης, την ακαμψία, την άνεση και την τεχνολογία που δύναται να ενσωματώσει να είναι αυτονόητα.

Επίσης, αξίζει να σημειώσουμε ότι το νέο Fabia θα είναι “σημαντικά μεγαλύτερο” από το μοντέλο που αντικαθιστά: συγκεκριμένα, το μήκος έχει αυξηθεί κατά 111 χιλιοστά  και το πλάτος κατά 48 χιλιοστά με  αποτέλεσμα να είναι μεγαλύτεροι και οι χώροι για τους επιβάτες αλλά και ο χώρος των αποσκευών που αγγίζει πλέον τα 380 λίτρα ( 50 σε σύγκριση με την τρέχουσα γενιά). Η χρήση της MQB-A0 αρχιτεκτονικής δε, φέρνει και την τελευταία γενιά των κινητήρων του VW Group με την πλειοψηφία των εκδόσεων να εξοπλίζεται με κάποια έκδοση του υπερτροφοδοτούμενου, 3-κύλινδρου TSI, ο οποίος θα συνδυάζεται είτε με ένα μηχανικό κιβώτιο, είτε με το 7-τάχυτο, αυτόματο διπλού συμπλέκτη. Η λογική λέει δε, ότι στην αρχή τουλάχιστον το νέο Skoda Fabia δεν θα είναι διαθέσιμο με κάποιο εξηλεκτρισμένο κινητήριο σύνολο. Όλα θα αποκαλυφθούν σύντομα όμως.

The post Skoda Fabia. Πλησιάζουμε στην παρουσίαση της νέας γενιάς! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το Audi Quattro επιστρέφει στο WRC… αλλά δεν είναι αυτό που νομίζεις!

cars

Διέρρευσε το ανανεωμένο Fiat Tipo!

cars

Πλήρωσε 1.500 ευρώ για να πάει στο γάμο φίλης και την έδιωξε για μια φωτογραφία που τράβηξε

cars

Σημάδια των καιρών. Η Lamborghini εξηλεκτρίζεται μαζικά!

cars

Renault Clio 1.0 TCe 100 PS. Περισσότερη ουσία από αυτή που δείχνει

cars

Volvo XC60 B5 Inscription. Kαι πετρελαιοκίνητο και ήπια υβριδικό

cars

KIA. Eξελίσσεται συνεχώς  

cars

Nissan. Τι σχέση έχει το μπαλάκι του γκολφ με το σύστημα ProPILOT!

cars

Το Toyota Hilux GR Sport έρχεται τον Οκτώβριο.

cars