CARSNEWS
AUTONEWS

Το Audi Quattro επιστρέφει στο WRC… αλλά δεν είναι αυτό που νομίζεις!

Το εμβληματικό Audi S1 Quattro “κρέμασε τα παπούτσια” του το 1987 έχοντας 24 νίκες σε μόλις 58 ράλι στο όνομα του αλλά απ’ ότι φαίνεται, επιστρέφει στο WRC αν και όχι με τον τρόπο που θα θέλαμε.  Το αγωνιστικό Audi A1 που βλέπεις στις φωτογραφίες και το video είναι το δημιούργημα της νεοσύστατης EKS JC ομάδας του Matthias Ekstrom, σε συνεργασία με την Rally Technic από τη Ν. Αφρική και έχει εξελιχθεί σύμφωνα με τους Rally2 κανονισμούς, που σημαίνει ότι μπορεί να λάβει μέρος στις κατηγορίες WRC2 και WRC3.

Μπορεί να μην είναι λοιπόν η πολυπόθητη επιστροφή της Audi στην κορυφαία κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι αλλά το σήμα της γερμανικής εταιρίας και το “βαρύ” όνομα Quattro θα οργώσουν για άλλη μία φορά τις ειδικές διαδρομές.

Όταν λανσαρίστηκε η νέα γενιά του Audi A1, ξέραμε ότι θέλαμε να κάνουμε κάτι με αυτήν. Και αφού όλοι γνωρίζουν το πάθος μου με τους αγώνες ράλι, σύντομα έγινε σαφές ότι θα κατασκευάζαμε ένα rally car.

Δήλωσε ο Mattias Ekstrom για το νέο αγωνιστικό που σύμφωνα με τους κανονισμούς, κινείται χάρη σε έναν 1600άρη, υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα που παράγει περισσότερα από 265 άλογα και συνδυάζεται με ένα 5-τάχυτο, σειριακό κιβώτιο για να στείλει την δύναμη και στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος τετρακίνησης. Όπως ανέφερε ο Ekstrom, το αγωνιστικό είναι πρακτικά έτοιμο και απλά μένει να κάνει κάποια χιλιόμετρα δοκιμών για να το μάθει η ομάδα και να βρεθεί το set-up. Προς το παρόν, το αγωνιστικό A1 είναι για… προσωπική χρήση αν και δεν αποκλείεται στο μέλλον να γίνει διαθέσιμο και για άλλους ιδιώτες.

The post Το Audi Quattro επιστρέφει στο WRC… αλλά δεν είναι αυτό που νομίζεις! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Νέο Mazda 2. Με εστιασμένες αλλαγές

cars

Jeep Renegade 4xe & Compass 4xe. Διαθέσιμα και στη χώρα μας με σημαντικά πλεονεκτήματα

cars

Η Apple βάζει τέλος στα σχέδια για την κατασκευή ηλεκτρικού αυτοκινήτου

cars

Νέο βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη από την ναυτική περιοδεία του – Τραγουδάει το Bella Ciao

Bury

Hyundai Kona N. Kαι κροσσόβερ και γρήγορο

cars

To «αντίο» του MEGA στον Φίλιππο από τη Γη της Ελίας

Bury

Ανακοινώθηκε η «φορεσιά» του Ford Puma Rally1

cars

Πωλήσεις αυτοκινήτων: Η αύξηση ξεπέρασε το 30% τον Σεπτέμβρη

cars

Nissan. Συνεργάζεται με την Taxiplon για το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό ταξί στην Ελλάδα!

cars