CARSNEWS
AUTONEWS

Πωλήσεις αυτοκινήτων: Η αύξηση ξεπέρασε το 30% τον Σεπτέμβρη

Σε φάση απογείωσης η αγορά καινούριων αυτοκινήτων τον περασμένο Σεπτέμβρη, καθώς σιγά σιγά αποκαθίσταται η παραγγελιοδοσία, με τους χρόνους αναμονής να μειώνονται σημαντικά.

Εάν συνεχιστούν αυτοί οι ρυθμοί και στο τελευταίο 3μηνο του χρόνου, η αγορά θα αγγίξει τις 140.000 μονάδες, επίδοση που είναι στο 50% σε σχέση με την προ κρίσης εποχή, αλλά είναι σχεδόν τριπλάσια σε σχέση με την αγορά του 2013.

Έτσι, και με βάση τα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ οι ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων τον περασμένο μήνα και από την αρχή του έτους έχουν ως εξής:

Σε επίπεδο κατηγοριών οχημάτων οι Β και C ξεπερνούν το 80% της συνολικής αγοράς, ενώ η Α σημειώνει μικρή αύξηση (2,2%) στο πρώτο 9μηνο του 2023.

Στην ίδια χρονική περίοδο οι θερμικοί κινητήρες σημειώνουν και νέα πτώση με τους diesel να βρίσκονται μόλις στο 13,7%, ενώ συνεχίζεται η άνοδος των υβριδικών που αγγίζουν το 30%, αλλά και των επαναφορτιζόμενων που ξεπέρασαν πλέον το 10%.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με πρώτους υπολογισμούς, η πρόοδος στα segments επιβατικών και στην κατανομή ανά καύσιμο, ως το Σεπτέμβριο, έχει ως εξής:

Τέλος, θεαματική είναι και η άνοδος των πωλήσεων σε επίπεδο ΕΕ, καθώς με βάση τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (www.acea.be), η αγορά των επιβατικών κινήθηκε για τον Αύγουστο ως εξής:

Related Articles

Kia EV9: Ένα ηλεκτρικό 7θέσιο SUV με αυτονομία 541 χιλιόμετρα

cars

Διέρρευσε το ανανεωμένο Fiat Tipo!

cars

Ο νέος περιστροφικός κινητήρας δίνει νέα πνοή στο sports car project της Mazda.

cars

Το Nissan GT-R50 by Italdesign κάνει ντεμπούτο παραγωγής!

cars

Η Porsche κρατά ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός νέου πανάλαφρου sports car!

cars

Lotus. Μεγάλη νίκη από έναν μεγάλο

cars

Παναθηναϊκός: Στην Ισπανία για εξετάσεις ο Χουάντσο – Δεν παίζει με Μακάμπι

cars

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χαιρετίζει την ψήφιση της νέας αμερικανικής βοήθειας στην Ουκρανία

cars

Νέα Mercedes-Benz GLC 300de 4MATIC. Και πετρελαιοκίνητη και plug-in υβριδική

cars