CARSNEWS
AUTONEWS

Ακυρώνεται για πρώτη φορά η έκθεση του Τόκιο έπειτα από 67 χρόνια!

Μία έκθεση που διεξάγεται τακτικά σε διετή βάση από το 1954, η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο θα απουσιάσει από το καλεντάρι του 2021 λόγω της έξαρσης που παρατηρείται στα κρούσματα κορονοϊού στην Ιαπωνία. Η χώρα του ανατέλλοντος ηλίου πέρασε ένα πρώτο ζενίθ στις αρχές του έτους, με τα νέα κρούσματα να φτάνουν μέχρι και τα 7.500 ημερησίως και ενώ η κατάσταση φαινόταν πως εξομαλύνεται από τον Φεβρουάριο μέχρι και μέσα Μαρτίου με γύρω στα 1.000 κρούσματα κάθε ημέρα, παρουσιάζεται  και πάλι μία έντονη αύξηση.

Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι θα ήταν δύσκολο για εμάς να προσφέρουμε τα βασικά μας προγράμματα όπου πολύ επισκέπτες παρακολουθούν τις ατραξιόν σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Δήλωσε ο Akio Toyoda, CEO της Toyota και Πρόεδρος της Japan Automobile Manufacturers Association που διοργανώνει την έκθεση, τη στιγμή που ακούγεται πως ο Πρωθυπουργός της χώρας, Yoshihide Suga, σκέφτεται να κηρύξει την χώρα σε κατάσταση έκτασης ανάγκης. Όλα αυτά δε, 3 μήνες μόλις πριν η Ιαπωνία φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες που αναβλήθηκαν για τον ίδιο λόγο το 2020.

Η ακύρωση της έκθεσης του Τόκιο βέβαια, δίνει την ευκαιρία στους διοργανωτές να προγραμματίσουν ένα εκτενές rebranding, μία μεταμόρφωση σε “έκθεση κινητικότητας” που θα αντικατοπτρίζει και θα εκθέτει στην βιτρίνα για να δει ολόκληρος ο κόσμος την ολοένα και αυξανόμενη ποικιλία διαφορετικών ειδών μετακίνησης που προσφέρουν οι κατασκευαστές. Μία μεταμόρφωση που θα φέρει και την μετονομασία της έκθεσης σε “Tokyo Mobility Show”. Μέχρι τότε όμως, αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Toyoda απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο μίας “εικονικής έκθεσης” όπως έγινε με την Γενεύη το 2020 καθώς θεωρεί την φυσική παρουσία του κοινού απολύτως απαραίτητη.

The post Ακυρώνεται για πρώτη φορά η έκθεση του Τόκιο έπειτα από 67 χρόνια! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Volvo Car Hellas. Συνεργάζεται με τον ΗΡΩΝA  για την Ηλεκτροκίνηση

cars

Volvo XC60 B5 Inscription. Kαι πετρελαιοκίνητο και ήπια υβριδικό

cars

Ο Κιάνου Ριβς με τη σύντροφό του στο κόκκινο χαλί – Το ζευγάρι έδωσε ένα δημόσιο φιλί

Bury

Τροχαίο για τη Μαρία Αντωνά – «Ανάδρομος ξεκάθαρα», σχολίασε η ίδια

Bury

Βασάνιζαν τα θύματά τους για σχεδόν δυο ώρες, χρησιμοποιώντας ομοίωμα πέους, τέιζερ, ξίφος και τελικά πιστόλι

cars

«Λάθος» μια χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στη Ράφα, δήλωσε ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ

cars

Έκρηξη σε εστιατόριο στην Κίνα: Τουλάχιστον 7 νεκροί και 27 τραυματίες

cars

Fiat 500 Hybrid. Ήρθε

cars

Το νέο supercar του Gordon Murray συνδυάζει το “fan car” με την F1!

cars