CARSNEWS
AUTONEWS

Ο F. Vasseur στη θέση του Binotto στη Ferrari

Η Ferrari έχει αφήσει πίσω την σεζόν του 2022 (πιθανότατα πριν ακόμα τελειώσει αυτή) και κοιτάει στο μέλλον και ο άνθρωπος που θα την οδηγήσει στο μέλλον, γιατί όχι και στο επόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, θα είναι ο Frederic Vasseur όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγες ώρες. Ο Vasseur είχε τον τίτλο του αγωνιστικού διευθυντή στην ομάδα της Alfa Romeo από το 2017 (τότε Sauber), οπότε και αντικατέστησε την Monisha Kaltenborn καταφέρνοντας να ανεβάσει την ομάδα από την συνηθισμένη 8η θέση της, στην 6η για την χρονιά που μας πέρασε. Το έργο του δεν ήταν εύκολο αλλά ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκε την ομάδα και τα αποτελέσματα που πέτυχε του εξασφάλισαν μία περίοπτη θέση στη λίστα με τους πιθανούς αντικαταστάτες του Mattia Binotto – όχι τώρα που ο Ιταλός αποχώρησε από την Scuderia αλλά όπως αναφέρουν οι φήμες, ήδη από το 2021!

Να αναφέρουμε ότι ο Vasseur σπούδασε αεροναυπηγική και μηχανική στο ESTACA της Γαλλίας και από το 1996, οπότε και ίδρυσε την ASM δραστηριοποιείται στον χώρο των motorsports. Από την Formula 3 πήγε το 2004 στο πρωτάθλημα GP2 και πιο συγκεκριμένα στην ομάδα ART όπου συνεργάστηκε τόσο με τον Nico Rosberg το 2005 όσο και με τον Lewis Hamilton την επόμενη χρονιά ενώ το 2016 ανέλαβε την ομάδα Formula 1 της Renault Sport. Η θητεία του στη γαλλική ομάδα δεν διήρκησε πολύ αφού συγκρούστηκε με τον Cyril Abiteboul, τότε γενικό διευθυντή της Renault Sport F1 Team και αποχώρησε στο τέλος της σεζόν για να γίνει ο γενικός διευθυντής, CEO και αγωνιστικός διευθυντής της Sauber Motorsport AG. Το 2018 η Sauber έγινε Alfa Romeo Sauber και από το 2019 Alfa Romeo Racing για να φτάσουμε στο σήμερα, οπότε η ομάδα αναγνώρισε την τεράστια ευκαιρία που έχει ο Frederic Vasseur και έπειτα από εβδομάδες συνομιλιών, αποφάσισε να μην σταθεί εμπόδιο στην μετακόμιση του Γάλλου στην Scuderia Ferrari!

Είμαστε ενθουσιασμένοι καθώς καλωσορίζουμε τον Fred Vasseur στην Ferrari ως τον αγωνιστικό διευθυντή μας. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει συνδυάσει επιτυχημένα τα τεχνικά του ατού ως μηχανικός με την συνεχή ικανότητα του να βγάζει το καλύτερο από τους οδηγούς και τις ομάδες.

Αυτή η προσέγγιση και η ηγετική συμπεριφορά είναι αυτό που χρειαζόμαστε για να προχωρήσει η Ferrari μπροστά με ανανεωμένη ενέργεια.

Δήλωσε ο επικεφαλής της Ferrari, Benedetto Vigna. Η θέση του αγωνιστικού διευθυντή της Scuderia, όσο πρεστίζ και δόξα προσφέρει, άλλο τόσο είναι το βάρος και η ευθύνη και σίγουρα ο Vasseur το γνωρίζει. Καλή επιτυχία λοιπόν στα νέα του καθήκοντα… ελπίζω να του πηγαίνει το κόκκινο.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Nissan. Θέλει μηδενικό ισοζύγιο του άνθρακα για το 2050

cars

Ένα ακόμα teaser του Nissan Qashqai πριν το ντεμπούτο του.

cars

ΟΦΗ – ΠΑΣ Γιάννινα 4-0: Τον συνέτριψε και τον στέλνει στη Super League 2

cars

Παντελής Τουτουντζής: Σκεφτόμαστε να παντρευτούμε με τον σύντροφο μου

Bury

Οι νέες χώρες που μπαίνουν στον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας, οι παραδοσιακοί πελάτες και η «απειλή»

Bury

Skoda: Στα σκαριά το Karoq RS

cars

Μάρτυρας κατέθεσε στη δίκη του Τραμπ ότι το National Enquirer είχε συμφωνήσει να τον βοηθήσει θάβοντας ρεπορτάζ

cars

Η Land Rover γιορτάζει την πώληση 1 εκατομμυρίου Range Rover Sport!

cars

Subaru Outback Wilderness. Ακόμα πιο ικανό!

cars