CARSNEWS
AUTONEWS

Πέθανε ο θρυλικός προπονητής Σέζαρ Λουίς Μενότι – Οδήγησε την Αργεντινή στην κατάκτηση του Μουντιάλ του 1978

Ένας από τους μεγαλύτερους ιδεαλιστές του ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή. Ο Σέσαρ Λουίς Μενότι, ο προπονητής που οδήγησε την Αργεντινή στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου πίσω στο 1978, κατέληξε σε ηλικία 85 ετών.

O Flaco της Αργεντινής, εκείνη η λιγνή φιγούρα με τις μεγαλεπήβολες ιδέες, αποτέλεσε έναν από τους μεγαλύτερους οραματιστές του ποδοσφαίρου στον 20ο αιώνα, δίνοντας πάντα ψήφο στο καλαίσθητο. «Ο ποδοσφαιριστής είναι απλά ένας προνομιούχος τύπος που καλείται να μετουσιώσει στο γήπεδο όλα τα όνειρα και τα συναισθήματα ενεός οπαδού για την όμορφη μπάλα» ήταν μια από τις πιο χαρακτηριστικές ατάκες που πρόδιδαν τη φιλοσοφία του για το αλέγκρα φύση του ποδοσφαίρου.

Ειδικά για την Αργεντινή πρόκειται για έναν θρύλο, το πρόσωπο που την οδήγησε στο πρώτο της Μουντιάλ όταν υπέταξε την Ολλανδία στον τελικό του 1978. Μέχρι και το τέλος της καριέρας του αποτέλεσε το κόσμημα της τροπαιοθήκης του. Μεταξύ άλλων πέρασε από τους πάγκους των ΜπαρτσελόναΑτλέτικο ΜαδρίτηςΜπόκα Τζούνιορς, Ρίβερ Πλέιτ, Ουρακάν και Σαμπντόρια, ενώ από το 2019 έως το 2023 είχε επιστρέψει στην εθνική Αργεντινής ως διευθυντής εθνικών ομάδων.

«Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Αργεντινής λυπάται που αναφέρει με μεγάλη θλίψη τον θάνατο του Σέσαρ Λουίς Μενότι, νυν Διευθυντή Εθνικών Ομάδων και πρώην προπονητή της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Αργεντινής» ήταν η λιτή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, δίχως να αναφέρονται τα αίτια γύρω από τον θάνατό του. Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο έσπευσαν με τη σειρά τους να αποχαιρετήσουν τον Αργεντινό, ο οποίος υπηρέτησε αμφότερες για μια σεζόν.

πηγή: gazzetta.gr

Related Articles

Ατρόμητος – Πανσερραϊκός 1-1: Στο 94′ πήραν βαθμό οι Περιστεριώτες

Bury

Με το νέο C4 και ë-C4 η Citroen αναπροσδιορίζει το hatchback!

cars

Ford Kuga 1.5 Ecoboost 150 Ps. Ένα SUV για οδήγηση

cars

Ο Άντονι Μπλίνκεν θα μεταβεί την Μεγάλη Τετάρτη σε Ισραήλ και Ιορδανία

cars

Τι είναι ο παρβοϊός που κόστισε τη ζωή σε κοριτσάκι 3,5 ετών – Συρροή περιστατικών σε παιδιά στη Θεσσαλονίκη

Bury

Αποκρυπτογραφώντας το γρίφο του Lancia Pu+Ra Zero

cars

Formula 1: Έπεσε οροφή εξέδρας στην πίστα του Ιντερλάγκος – Στοπ στις κατατακτήριες λόγω καιρικών συνθηκών

cars

Ηyundai. Μία από τις πέντε κορυφαίες μάρκες

cars

VW Golf. Με πέντε εξηλεκτρισμένες εκδόσεις

cars