CARSNEWS
AUTONEWS

Formula 1: Έπεσε οροφή εξέδρας στην πίστα του Ιντερλάγκος – Στοπ στις κατατακτήριες λόγω καιρικών συνθηκών

Το πρόγραμμα της Formula 1 λέει γκραν πρι στη Βραζιλία και οι κατατακτήριες δοκιμές ήταν σήμερα Παρασκευή (3/11) αλλά ολοκληρώθηκαν πρόωρα λόγω των πολύ κακών καιρικών συνθηκών που είχαν ως συνέπεια να καταρρεύσει και η οροφή μιας εξέδρας με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Όσο τα μονοθέσια ήταν στην πίστα και έτρεχαν αυτό του Μαξ Φερστάπεν έκανε τον καλύτερο χρόνο, οπότε αυτός θα είναι στην pole position την Κυριακή (5/11). Η αλήθεια, όμως, είναι ότι οι κατατακτήριες δοκιμές δεν διήρκεσαν όσο προβλέπεται από τους κανονισμούς και ο λόγος είναι οι πολύ κακές καιρικές συνθήμες.

Με εξαιρετικά δυνατούς ανέμους και βροχή, οι αρμόδιοι έκριναν ότι η διαδικασία δεν υπήρχε λόγος να συνεχιστεί αφού τα σύννεφα… μαύριζαν κι άλλο. Έτσι, αποφασίστηκε το πρόωρο τέλος των κατατακτήριων δοκιμών, με τους ανέμους να είναι τόσο δυνατοί ώστε να πέσει και η οροφή μιας εξέδρας θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Όλα, ευτυχώς, πήγαν καλά, υπό την έννοια πως αποφεύχθηκαν τα χειρότερα αφού δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες, αλλά ήταν φανερό σε όλους ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος να συνεχιστούν τα δοκιμαστικά με αυτές τις συνθήκες.

Related Articles

Το Volkswagen e-Up! επιστρέφει.

cars

Ο καιρός σήμερα 13/3/2024

cars

Νέα Mercedes EQS. Αεροδυναμική και high-tech!

cars

Alfa Romeo. Με ιστορία 111 ετών

cars

Η Skoda αποκαλύπτει τη νέα Fabia Monte Carlo!

cars

Abarth F595. Απόλαυση 165 ίππων  

cars

Mercedes GLE 350de & GLC 350e. Νέες plug-in εκδόσεις

cars

Η Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe με aero pack

cars

ΗΠΑ: Δεκάδες ανεμοστρόβιλοι έπληξαν κεντρικές πολιτείες

Bury