CARSNEWS
AUTONEWS

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο στην Κρήτη

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για αύριο Δευτέρα 01 Ιουλίου 2024, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την Κρήτη.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Related Articles

Ford Mustang Mach-E GT. Ακόμη πιο γρήγορη και απολαυστική

cars

Volkswagen e-Bulli. Όταν το κλασικό συναντά την τεχνολογία!

cars

Ο επικεφαλής της CIA είναι στο Κάιρο για συναντήσεις με επίκεντρο την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

cars

Ο ξέφρενος χορός του Χρήστου Μάστορα με την αδελφή του Αμαλία στο Tik Tok

cars

Καλοκαιρινό office look: Τι φοράμε στο γραφείο τώρα που πιάνει ζέστη

Bury

H Δούκισσα Νομικού έκανε ένα νέο κούρεμα και μοιάζει με τη Brigitte Bardot

Bury

Προειδοποίηση από την Τεχεράνη: «Καμία ισραηλινή πρεσβεία δεν είναι πλέον ασφαλής»

Bury

Στις αρχές του 2021 η ισχυρότερη, BMW M5 CS.

cars

Επταήμερο γαλάζιο εκλογικό σπριντ – Ο κίνδυνος της αποχής και ο στόχος της συσπείρωσης – Πού εστιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Bury