CARSNEWS
AUTONEWS

Volkswagen e-Bulli. Όταν το κλασικό συναντά την τεχνολογία!

Φέτος, το θρυλικό “Bulli” της Volkswagen συμπληρώνει 70 χρόνια ζωής. Ένα μοντέλο που έγινε σύμβολο μίας ολόκληρης εποχής αλλά στάθηκε και στο πλευρό οικογενειαρχών, επαγγελματιών και όποιου άλλου χρειαζόταν τις υπηρεσίες του. Γι’ αυτό, η γερμανική εταιρία του έκανε ένα πολύ ξεχωριστό δώρο καθώς σε συνεργασία με την eClassics, επέλεξε ένα Type 2 Microbus και το μετέτρεψε σε ηλεκτρικό, χρησιμοποιώντας το κινητήριο σύνολο ενός e-Up.

Στόχος δεν ήταν η μετατροπή του Bulli σε κάποιο είδος ιππότη της ασφάλτου, οπότε ο ηλεκτροκινητήρας των 85 ίππων είναι κάτι παραπάνω από αρκετός για την συγκεκριμένη εφαρμογή. Άσε που χάρη σε αυτόν, το e-Bulli είναι το ισχυρότερο Type 2 στην ιστορία του μοντέλου! Η ισχύς μεταφέρεται στους τροχούς του πίσω άξονα μέσω ενός κιβωτίου 1 ταχύτητας ενώ για την τροφοδοσία του ηλεκτροκινητήρα με ενέργεια φροντίζει μία μπαταρία 45 kWh, η οποία χαρίζει αυτονομία της τάξης των 200 χιλιομέτρων. Με αυτό το powertrain δε, το e-Bulli αποκτά την τελικά ταχύτητα 130 km/h που μπορεί να σου ακούγεται χαμηλή, αλλά στην πραγματικότητα είναι 25 km/h υψηλότερη από αυτήν του βενζινοκίνητου, κλασικού μοντέλου.

Όμως οι Volkswagen και eClassics δεν σταμάτησαν στην τοποθέτηση του αμιγώς ηλεκτρικού κινητήριου συνόλου. Εξόπλισαν το e-Bulli με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ και νέα ελατήρια για την βελτίωση της ποιότητας κύλισης και της άνεσης ενώ και τα ταμπούρα έδωσαν την θέση τους σε ένα πιο σύγχρονο σύστημα πέδησης με αεριζόμενους δίσκους. Όσον αφορά στην εμφάνιση δε, παρατηρούμε μονάχα τα LED φωτιστικά σώματα και τον εκμοντερνισμό του εσωτερικού με το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, το αναβαθμισμένο ηχοσύστημα κ.ά. Αξίζει να σημειώσουμε όμως ότι το e-Bulli δεν είναι κάποιο one-off που δημιουργήθηκε για την προβολή των δύο εταιριών. Η eClassics ανακοίνωσε ότι το ηλεκτρικό Minibus πωλείται κανονικά και πως η τιμή του ξεκινά από τα €64.900 στη Γερμανία.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Mercedes S-Class αποκαλύπτει μία ριζικά διαφορετική καμπίνα!

cars

Audi Q8 TFSI e Quattro. H plug-in υβριδική έκδοση

cars

Premier League: Ήττα-σοκ για τη Λίβερπουλ που… χαρίζει το πρωτάθλημα

cars

Stellantis: Όλες οι μάρκες θα έχουν την ευκαιρία τους!

cars

Παράνοια! Το νέο GMC Hummer ζυγίζει πάνω από 4 τόνους!

cars

Οι Μπλε απόλαυσαν τη Νέα Υόρκη – Ο Γιάννης Περπατάρης αποχώρησε από το Survivor

cars

Η Κύπρος στέλνει πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

cars

Το τελευταίο αντίο στον θρυλικό “σκαραβαίο” είναι και το πιο συγκινητικό.

cars

Το 2022 το SUV της Pininfarina.

cars