CARSNEWS
F1 & RACES

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ F1 ΑΥΣΤΡΙΑ (09/07/2023)

Φορμουλα 1

Back to back τριήμερα για την Φόρμουλα 1 με το Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας να διαδέχεται τον αγώνα της Αυστρίας.

Τί έγινε στην Αυστρία

Ένα εξαιρετικό τριήμερο είδαμε στο Spielberg της Αυστρίας με θέαμα και πολλές προσπεράσεις. Το ενδιαφέρον έμεινε ζωντανό και μετά την λήξη του αγώνα, με τις δεκάδες ποινές που μοιράστηκαν στους πιλότους για τα όρια της πίστας. Το Sprint race του Σαββάτου μας έδωσε θετικές εντυπώσεις για τον αγώνα της Κυριακής. Πράγματι, οι 71 γύροι στο Red Bull Ring μας χάρισαν, πιθανώς, τον πιο ενδιαφέροντα αγώνα της χρονιάς. Ο Μαξ Φερστάπεν κέρδισε «εντός έδρας» για την αυστριακή ομάδα, με διπλό βάθρο για την πρωταθλήτρια Ρεντ Μπουλ. Ο Σέρχιο Πέρεζ τερμάτισε πίσω από τον Σαρλ Λεκλέρ στην 3η θέση, ενώ εκκίνησε από την 15η.

Τα λάθη στρατηγικής δεν άφησε πίσω της η Φεράρι. Το 2022 ήταν μία κακή χρονιά, όσο αφορά τις στρατηγικές, για την ιταλική ομάδα, σε μία σεζόν όπου στο πρώτο μισό διεκδικούσε το πρωτάθλημα των κατασκευαστών, αλλά και των πιλότων. Αυτά τα λάθη έφεραν τον Φρεντ Βασέρ στη θέση του Ματία Μπινότο στη Φεράρι. Φέτος με την Ρεντ Μπουλ εμφανώς καλύτερη, στόχος είναι η δεύτερη θέση.

Το Grand Prix της Αυστρίας μας απέδειξε για άλλη μία φορά, πως τέτοιου είδους ζητήματα δεν έχουν λυθεί στη Φεράρι και η απόπειρα διατήρησης του «2-3» και της διπλής παρουσίας στο βάθρο να αποτυγχάνει παταγωδώς.

Στήριξε το HellasBet.

Το HellasBet.com, το πιο «καθαρό» ελληνικό site με προγνωστικά στοιχήματος, χρειάζεται τη στήριξή σου. Δες πώς μπορείς να βοηθήσεις σε δύο πολύ απλά βήματα.

F1 Νέα

Στην μία εβδομάδα που μεσολάβησε ανάμεσα στα δύο Grand Prix είχαμε την ανακοίνωση του προγράμματος για το 2024. Οι αγώνες για την νέα χρονιά θα είναι 24, με την επιστροφή της Κίνας στο καλεντάρι της Φόρμουλα 1. Πρόγραμμα ρεκόρ για την ιστοριά του σπορ.

Pole position F1 Μεγάλη Βρετανία

Το τριήμερο με τις μεγαλύτερες αναβαθμίσεις έφτασε. Το Σίλβερστοουν αποτελεί, παραδοσιακά, έναν προορισμό κομβικής σημασίας. Περιμέναμε εκπλήξεις και τις είδαμε στις κατατακτήριες δοκιμές το απόγευμα του Σαββάτου. Μπορεί το γεγονός ότι ο Μαξ Φερστάπεν πήρε ακόμη μία Pole position να μην αποτελεί έκπληξη, αλλά το «2-3» της Μακλάρεν και η μάχη που έδωσαν οι δύο πιλότοι της είναι πράγματι μία έκπληξη.

Ο Λάντο Νόρις, στον «εντός έδρας» αγώνα, έφτασε μία ανάσα μακριά από την δεύτερη Pole στην καριέρα του, μετά το Σότσι το 2021. Ο Όσκαρ Πιάστρι κατέκτησε την τρίτη θέση, όντας rookie φέτος, με τις δύο Φεράρι των Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ να ακολουθούν. Την 6η και 7η θέση κατέχουν οι δύο Βρετανοί πιλότοι της Μερσέντες, οι Τζορτζ Ράσελ και Λιούις Χάμιλτον, με τον Άλεξ Άλμπον να συμπληρώνει την 4η σειρά της εκκίνησης. Την πρώτη δεκάδα κλείνουν οι Φερνάντο Αλόνσο και Πιέρ Γκασλί.

Προγνωστικά F1 Σίλβερστοουν

Το Σίλβερστοουν δίνει πολλές ευκαιρίες στους πιλότους για προσπεράσεις και πάντα υπάρχει αμείωτο ενδιαφέρον. Οι πιθανότητες βροχής είναι πολλές και προβλέπουμε πως οι εκπλήξεις που είδαμε στις κατατακτήριες θα έχουν αντίκτυπο και στον αγώνα.

Για τον αγώνα της Κυριακής προτείνουμε:

Να ανέβει στο βάθροΣαρλ Λεκλέρ – 1.91

Διαφορά νικητή από τον 2ο μεταξύ 6-12 δευτερολέπτων – 4.30

Του Δημήτρη Λουκά

Στήριξε το HellasBet.

Το HellasBet.com, το πιο «καθαρό» ελληνικό site με προγνωστικά στοιχήματος, χρειάζεται τη στήριξή σου. Δες πώς μπορείς να βοηθήσεις σε δύο πολύ απλά βήματα.

 Disclaimer: Αυτή δεν είναι συμβουλή στοιχηματισμού ή επένδυσης χρημάτων. Πάντοτε να πραγματοποιείτε τη δική σας μελέτη.

Related Articles

Norris full of excitement over “crazy” Qiddiya F1 track ideas

cars

Επίσημο: Στην Aston Martin από το 2021 ο Vettel

cars

Pirelli: Βιώσιμα ελαστικά με πιστοποιητικό FSC

cars

Φερστάπεν: Πώς μπορεί να φύγει από την Red Bull

cars

ΤV (26/11): ΑΕΖ – Νέα Σαλαμίνα, Ομόνοια – Εθνικός Άχνας, Απόλλων – Ανόρθωση και όλη την υπόλοιπη δράση της ημέρας – Super Sport FM | Η κορυφαία παγκύπρια αθλητική συχνότητα

cars

F1 – Mexico GP – Κατατακτήριες: 1-2 για τη Ferrari με τον Leclerc στην pole

cars

Πιο στενοί δεσμοί μεταξύ McLaren και Toyota, εντείνονται οι φήμες για επιστροφή των Ιαπώνων

cars

F1: Του πήρε τη δουλειά, του πήρε και τη γυναίκα!

cars

Did F1’s new sprint format work?

cars