CARSNEWS
F1 & RACES

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ F1 ΙΤΑΛΙΑ

Φορμουλα 1

Δεύτερο συνεχόμενο τριήμερο για την Φόρμουλα 1, με τον ναό της ταχύτητας, την πίστα της Μόντσα, να αποτελεί τον επόμενο σταθμό στο καλεντάρι της φετινής χρονιάς.

Τί έγινε στην Ολλανδία;

Νίκη Νο.2 για τον Λάντο Νόρις τη φετινή χρονιά, με τον πιο εμφατικό τρόπο. Ο Βρετανός είδε πρώτος την καρό σημαία έχοντας 22 δευτερόλεπτα διαφορά από τον Μαξ Φερστάπεν, που έψαχνε την 4η νίκη στον αγώνα της πατρίδας του. Η εκκίνηση δεν ήταν καλή -για ακόμη μία φορά- για τον Νόρις, αλλά ο πιλότος της Μακλάρεν κατάφερε να μείνει κοντά στον Φερστάπεν και να τον προσπεράσει για την πρωτοπορία του αγώνα. Ο φρενήρης ρυθμός της βρετανικής ομάδας επέτρεψε στον Νόρις να αποκτήσει τεράστια διαφορά και να κατακτήσει μία εύκολη νίκη. Ο Μαξ Φερστάπεν ανέβηκε στο 2ο σκαλί του βάθρου, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Σαρλ Λεκλέρ. Η Φεράρι εκτέλεσε με επιτυχία το undercut, που έδωσε την ευκαιρία στον Μονεγάσκο να βγει μπροστά από τους Τζορτζ Ράσελ και Όσκαρ Πιάστρι και με την σωστή διαχείριση των ελαστικών διατήρησε την 3η θέση.

Γίνε μέλος στο HellasBet Club!

Απόκτησε πρόσβαση σε live προγνωστικά ΑΙ, ειδικά στοιχήματα στα top leagues, προβλέψεις εκτός κουπονιού και τα κορυφαία ακριβή σκορ ως μέλος του HB Club!

Νέα γύρω από την F1

Η Γουίλιαμς αποφάσισε να μη συνεχίσει με τον Λόγκαν Σάρτζεντ για το υπόλοιπο της χρονιάς και να τον αντικαταστήσει με έναν άλλον πιλότο της ακαδημίας της, τον Φράνκο Κολαπίντο. Ο 21 ετών Αργεντινός εντάχθηκε στην ακαδημία της βρετανικής ομάδας τον Ιανουάριο του 2023 και αγωνίζεται για δεύτερη χρονιά στη Φόρμουλα 2. Μετά από 23 χρόνια η F1 βλέπει και πάλι στο Grid έναν Αργεντινό, ο οποίος θα κλείσει την σεζόν για την Γουίλιαμς, αλλά δε θα βρίσκεται εκεί το 2025, καθώς ο Κάρλος Σάινθ θα είναι ο νέος teammate του Άλεξ Άλμπον.

Επιπρόσθετα νέα για το Grid της νέας χρονιάς αποτελεί η ανακοίνωση της Μερσέντες για τον προβιβασμό του Κίμι Αντονέλι στη μεγάλη κατηγορία. Ο νέος πιλότος της Μερσέντες διανύει την rookie σεζόν του στην Φόρμουλα 2 και έχει ήδη τραβήξει τα βλέμματα με την απόδοσή του σε συνδυασμό με το νεαρό της ηλικίας του. Ο 18χρονος Ιταλός βρίσκεται στην οικογένεια της Μερσέντες από το 2019 και αυτό το αγωνιστικό τριήμερο στην Μόντσα έκανε το ντεμπούτο του με την γερμανική εταιρεία στις ελεύθερες δοκιμές. Πλέον αποτελεί τον αντικαταστάτη του Λιούις Χάμιλτον, καθώς επίσης επιβεβαιώνεται πως η Μερσέντες επιλέγει πιλότους μόνο από το δικό της «περιβάλλον», όσο μεγάλο ρίσκο και αν εμπεριέχουν αυτές οι επιλογές.

GP ΜΟΝ

Η Φόρμουλα 1 ταξιδεύει στο ναό της ταχύτητας για το 16ο τριήμερο του 2024. Η πίστα ορόσημο για την Φεράρι και τους περίφημους tifosi, που πάντα βρίσκονται στο πλευρό της ιταλικής εταιρείας. Οι ομάδες φέρνουν πάντα αναβαθμίσεις για τον αγώνα στη Μόντσα, όπως επίσης παρατηρούμε και σημαντικές αλλαγές στις πτέρυγες των μονοθεσίων.

Η Μακλάρεν συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε και απέδειξε στον κόσμο της F1 πως έχει το γρηγορότερο μονοθέσιο αυτή την στιγμή. Όχι μόνο κατέκτησε την Pole position με τον Λάντο Νόρις, αλλά έκανε και το «1-2», με τον Όσκαρ Πιάστρι να ακολουθεί. Ωστόσο, η μάχη για την Pole ήταν πολύ κλειστή και οι πρώτοι 6 είχαν μεταξύ τους διαφορά μικρότερη των 2 δεκάτων του δευτερολέπτου. Την 3η θέση κατέχει ο Τζορτζ Ράσελ, οι δύο Φεράρι των Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ ακολουθούν, ενώ στην 6η θέση βρίσκεται ο Λιούις Χάμιλτον. Οι δύο Ρεντ Μπουλ συμπληρώνουν την 4η σειρά της εκκίνησης με Μαξ Φερστάπεν και Σέρχιο Πέρεζ, ενώ τη δεκάδα κλείνουν οι Άλεξ Άλμπον και Νίκο Χούλκενμπεργκ.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ F1 ΙΤΑΛΙΑ

Το ιταλικό Grand Prix προσφέρει πάντα όμορφους αγώνες, θέαμα και συγκινήσεις. Το πρωτάθλημα των κατασκευαστών είναι ανοικτό, ενώ με ενδεχόμενη νίκη του Λάντο Νόρις και τερματισμό του Φερστάπεν μακριά από τις πρώτες θέσεις, ίσως ανοίγει η κουβέντα και για το πρωτάθλημα των οδηγών.

Για τον αγώνα της Κυριακής προτείνουμε:

Νικητής χωρίς Λάντο Νόρις : Όσκαρ Πιάστρι – 2.00

Διαφορά νικητή από 2ο : 5-10 δευτερόλεπτα – 3.25

Αριθμός οδηγών με κατάταξη : Under 18.5 – 1.85

Του Δημήτρη Λουκά

Γίνε μέλος στο HellasBet Club!

Απόκτησε πρόσβαση σε live προγνωστικά ΑΙ, ειδικά στοιχήματα στα top leagues, προβλέψεις εκτός κουπονιού και τα κορυφαία ακριβή σκορ ως μέλος του HB Club!

 Disclaimer: Αυτή δεν είναι συμβουλή στοιχηματισμού ή επένδυσης χρημάτων. Πάντοτε να πραγματοποιείτε τη δική σας μελέτη.

Related Articles

H Aston Martin ανακοίνωσε την ημερομηνία παρουσίασης του νέου της μονοθεσίου

cars

Formula1: Τέλος οι διακοπές, την Κυριακή έχει αγώνα

cars

Verstappen – “Αυτό που έγινε σήμερα ήταν πολύ χαζό”

cars

Thunderclap για τον Andretti F1: η FIA κάνει πίσω και τους συμβουλεύει να αγοράσουν μια υπάρχουσα ομάδα!

Bury

Netflix Series ‘Senna’ Gets New Trailer

Bury

Φόρμουλα 1: Pole για τον Φερστάπεν στην Ιμολα

Bury

H Mercedes F1 ανακοίνωσε στο προσωπικό της ομάδας την αποχώρηση του Χάμιλτον (vid)

cars

Project Pitlane: Οι ομάδες της F1 στον αγώνα ενάντια στον Covid-19

cars

AlphaTauri: Ποιο θα είναι το νέο της όνομα;

cars