CARSNEWS
F1 & RACES

Verstappen – “Αυτό που έγινε σήμερα ήταν πολύ χαζό”

Ο Max Verstappen εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για τις αποφάσεις των αγωνοδικών με τα όρια της πίστας και ανέφερε ότι το GP Αυστρίας έχει πολύ δρόμο ακόμη

Στις κατατακτήριες δοκιμές του GP Αυστρίας, ο Max Verstappen ήταν ο μεγάλος νικητής. Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull πέτυχε την 6η pole για το 2023 και την 26η στην καριέρα του. Πλέον ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής έχει τον ίδιο αριθμό poles, με τον Mika Hakkinen. Για να το πετύχει αυτό χρειάστηκε να ακυρωθεί μια επίδοση του στο Q1. Οι αγωνοδίκες απεφάνθηκαν ότι ο Verstappen υπερέβη τα όρια της στροφής στην έξοδο από την στροφή “10”.

Από αυτό το γεγονός θύμα έπεσε ο Sergio Perez, ο οποίος υπερέβη αρκετές φορές τα όρια της πίστας και έμεινε εκτός Q3 για 4ο συνεχόμενο Grand Prix κάτι που είχε να συμβεί από το 2008

Πιστεύω πως αυτό που έγινε σήμερα ήταν πολύ χαζό“, ανέφερε στις δηλώσεις του για το θέμα των ακυρώσεων των γρήγορων προσπαθειών των οδηγών αρχικά ο Verstappen.

Εκεί έξω η κατάσταση ήταν σαν ήμασταν σε ερασιτεχνικό επίπεδο, όπως φάνηκε και από τον υπέρμετρο αριθμό ακυρώσεων των χρονομετρημένων προσπαθειών μας. Δεν νομίζω ότι ήταν καλή η εικόνα σήμερα. Φυσικά και ο κόσμος θα πει το (τότε μείνε εντός των γραμμών). Αυτό λοιπόν εάν είναι τόσο εύκολο, ας έρθουν τότε να πάρουν το μονοθέσιο μου και να το δοκιμάσουν. Όμως δεν πιστεύω ότι είμαστε όλοι ηλίθιοι“.

Για το αποτέλεσμα στις σημερινές κατατακτήριες δοκιμές, ο Verstappen ανέφερε τα εξής:

Είναι υπέροχο το να βρίσκεσαι στην pole position, εδώ στο Red Bull Ring. Αισθάνεσαι πάντοτε υπέροχα όταν το καταφέρνεις αυτό. Δεν ήταν μια καθαρή περίοδος αυτή του Qualifying, εξαιτίας των ορίων της πίστας. Δεν το κάνουμε επίτηδες όμως. Με αυτές τις ταχύτητες και με αυτές τις στροφές υψηλής ταχύτητας, είναι πολύ δύσκολο να διακρίνεις την λευκή γραμμή“.

Αρκετοί από εμάς βρέθηκαν εκτός ορίων πίστας. Ευτυχώς δεν ήμασταν μόνο εμείς που κάναμε αυτό το πράγμα. Το μόνο που είχαμε να κάνουμε σήμερα ήταν να επιβιώσουμε. απλά χρειαζόμασταν να κερδίσουμε τους γύρους καθώς δεν μπορούσαμε να πιέσουμε σκληρά. Έπρεπε απλά να κάνουμε τους γύρους, καθώς δεν είχαμε την δυνατότητα να πιέσουμε στο όριο“.

Verstappen

Το τριήμερο που έχουμε μπροστά μας είναι μεγάλο. Πολλά μπορούν να συμβούν και η αυριανή ημέρα θα είναι μια άλλη ιστορία. Σήμερα το μονοθέσιο ήταν γρήγορο, εμείς ήμασταν μπροστά και αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα“.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο Instagram, YouTube, Tik Tok, Discord και Twitter.

Related Articles

Σαν Σήμερα: Όταν η BAR «τρομοκράτησε» στις ομάδες της F1 (vid)

cars

Κώστας Νεστορίδης: Το μήνυμα του γιού του, για τη νέα περιπέτεια υγείας του

cars

F1 News: Alpine Signs New Executive Technical Director After Shock McLaren Exit

Bury

F1 GP Σακχίρ: Ταχύτερος ο Verstappen στο FP3 (vid)

cars

F1 GP Εμίλια Ρομάνια: 1-2 και τίτλος κατασκευαστών για τη Mercedes

cars

Πρόταση ανανέωσης στον Vettel αλλά…

cars

F1: Η αξία της Ferrari αυξήθηκε κατά 7 δισ. δολάρια με τα νέα για τον Χάμιλτον – Super Sport FM | Η κορυφαία παγκύπρια αθλητική συχνότητα

cars

Ζήσε το όπως στη Formula 1

cars

Formula 1: H McLaren έκανε δοκιμές σε Γαλλία και Ισπανία

cars