CARSNEWS
F1 & RACES

F1: Η αξία της Ferrari αυξήθηκε κατά 7 δισ. δολάρια με τα νέα για τον Χάμιλτον – Super Sport FM | Η κορυφαία παγκύπρια αθλητική συχνότητα

Η είδηση της επικείμενης μεταγραφής του Λιούις Χάμιλτον στο Μαρανέλο αύξησε μεμιάς την τιμή της μετοχής της Ferrari από τα 346,78 στα 384 δολάρια στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, εκτινάσσοντας την αξία της ιταλικής εταιρείας στην κεφαλαιαγορά από τα 62,4 στα 69,12 δισεκατομμύρια δολάρια

Η αύξηση της τιμής της μετοχής της Ferrari κατά 10%, και κατά συνέπεια και της συνολικής της αξίας, αποτελεί ρεκόρ για την εταιρεία στο Χρηματιστήριο της αμερικανικής μητρόπολης. Αυτή η άμεση αντίδραση του επενδυτικού κόσμου αποτελεί μια τεράστιου βεληνεκούς παράμετρο της διαφαινόμενης συμφωνίας του Χάμιλτον να μεταβεί στo Μαρανέλο το 2025.

Οι Mercedes και Ferrari προς το παρόν δεν έχουν πάρει θέση για τα δημοσιεύματα, αλλά πιθανότατα η συμφωνία αυτή θα ανακοινωθεί επίσημα απόψε (1/02) το βράδυ – αρχικά με την επίσημη τοποθέτηση της Mercedes F1.

Σύμφωνα με όλα τα αξιόπιστα μέσα ενημέρωσης της Ευρώπης, σήμερα το απόγευμα οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Mercedes F1 στο Μπράκλεϊ ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις, για την αποχώρηση του Χάμιλτον από την ομάδα στο τέλος του 2024, από τον διευθυντή Τότο Βολφ και τον τεχνικό διευθυντή Τζέιμς Άλισον.

Πίσω στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, η αντίδραση των επενδυτών στα νέα για τον Χάμιλτον αύξησε την τιμή της μετοχής της Ferrari στα 384 δολάρια (353 ευρώ), και τη συνολική αξία της ιταλικής εταιρείας στην κεφαλαιαγορά στα 69,12 δισεκατομμύρια δολάρια (63,58 δισ. ευρώ).

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Ferrari ότι προβλέπει αύξηση των προ φόρων κερδών της κατά 2,64 δισεκατομμύρια δολάρια (2,43 δισ, ευρώ) το 2024. Μάλιστα, η τιμή της μετοχής και κατά συνέπεια της χρηματιστηριακής αξίας της Ferrari αναμένεται μέχρι να κλείσει το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης να αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

Related Articles

Όσα μάθαμε καλεσμένοι στο Team Launch της Scuderia Ferrari (video)

cars

Πολύ άσχημα νέα στην Alpine F1: «Το μονοθέσιο του 2024 είναι λίγο αργό»

cars

ΗΠΑ: Η Formula 1 γοητεύει τους δισεκατομμυριούχους

cars

Οι οδηγοί-χορηγοί ήταν το λάθος της Williams

cars

{{ngMeta.title}}

cars

Συμφώνησε με Χάμιλτον για διετές συμβόλαιο!

cars

Formula 1 – Teammate Wars 2023: Red Bull Racing

cars

Νέα τεράστια επένδυση από τους Τούρκους -Πότε θα επιστρέψει η Formula 1 στην Κωνσταντινούπολη

cars

Απών και στα Grand Prix του Μπαχρέιν ο Binotto

cars