CARSNEWS
F1 & RACES

Red Bull και Aston Martin δίνουν μάχη για τον Σάινθ στη μετά-Ferrari εποχή

Συνεχίζονται οι μεγάλες εξελίξεις στο παρασκήνιο της Formula 1, με τον Ισπανό οδηγό της Scuderia Ferrari να είναι πόλος έλξης για πολλές ομάδες.

  • Το σενάριο της Audi
  • Τα συν και τα πλην

Το συμβόλαιο του Κάρλος Σάινθ με τη Scuderia Ferrari ολοκληρώνεται στο τέλος του 2024. Ο Ισπανός ήθελε να παραμείνει στο Μαρανέλο, ωστόσο η ιταλική ομάδα επέλεξε να κάνει το «μπαμ» με την απόκτηση του Λιούις Χάμιλτον για τη σεζόν του 2025.

Με το μέλλον του Μονεγάσκου να είναι στα «κόκκινα», ενώ πλέον ο Σάινθ αναζητά την τύχη του σε νέα ομάδα. Ο 29χρονος έχει πάρει δύο νίκες με τη Ferrari και έχει αποδείξει την αξία του τα τρία τελευταία χρόνια που βρίσκεται στην ιταλική ομάδα.

Το σενάριο της Audi

Το όνομα του Σάινθ έχει ακουστεί στο παρελθόν για την Audi, η οποία θα εισέλθει στη Formula 1 το 2026. Η οικογένεια Σάινθ συνδέεται άμεσα με τη γερμανική φίρμα, μια και ο πατέρας του, Κάρλος Σάινθ Sr, κέρδισε το Ράλλυ Ντακάρ πριν από μερικές εβδομάδες με τα χρώματα της Audi.

Κάρλος Σάινθ

Δεν είναι μόνο η Audi που φέρεται να ενδιαφέρεται για τον Σάινθ. Σύμφωνα με τον Ισπανό δημοσιογράφο Πέδρο Φαμίν, ο οδηγός της Scuderia Ferrari βρίσκεται στο στόχαστρο τόσο της Red Bull Racing όσο και της Aston Martin.

Τα συν και τα πλην

H αυστριακή ομάδα φαίνεται πως ψάχνει εναλλακτικές του Σέρχιο Πέρεζ, ο οποίος είναι επίσης στον τελευταίο χρόνο συμβολαίου του. Οι Φερστάπεν και Σάινθ έχουν υπάρξει teammates στο παρελθόν όταν οδηγούσαν για τη Scuderia Toro Rosso. Μια πιθανή του μετεγγραφή στην RBR μπορεί να του προσφέρει ένα κορυφαίο μονοθέσιο, όμως δεν πρόκειται να έχει το στάτους νούμερο ένα οδηγού που ασφαλώς θα του προσφερθεί στην Audi.

Κάρλος Σάινθ

Η Aston Martin μας έχει συνηθίσει σε κινήσεις που προκαλούν εντύπωση, όπως αυτές των Σεμπάστιαν Φέτελ και του διαδόχου του Φερνάντο Αλόνσο. Με δεδομένο πως ο Λανς Στρολ δύσκολα θα φύγει από τη βρετανική ομάδα, ο Ισπανός δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ίσως αποχωρήσει. O 42χρονος είναι στον τελευταίο χρόνο συμβολαίου του και ενδεχομένως η περίπτωση του Σάινθ να είναι πιο δελεαστική για τα αποτελέσματα που μπορεί να της δώσει μακροπρόθεσμα.

Ο Σάινθ είχε ως προτεραιότητα την παραμονή του στη Scuderia Ferrari, ωστόσο εξελίσσεται ήδη σε πρωταγωνιστή της φετινής «Silly Season».

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Related Articles

Οι «μάχες» μεταξύ team-mates το 2023

cars

Το απόλυτο fail στην ταινία του Brad Pitt για την F1 – Δεν αλλάζουν ελαστικά στα pit stop (video)

cars

Νέα αθλητικά κανάλια στα LG Channels

cars

F1: Νύχτα στην έρημο, με τις μεσαίες γόμες ελαστικών

cars

Τα μυστικά της Marina Bay σε 60sec (video)

cars

Η F1 πάει Μαδρίτη!

cars

F1 GP Στυρίας: Ταχύτερος ο Perez στο FP1 (video)

cars

Ο Αλόνσο προειδοποιεί: «Η Red Bull δεν θα επαναλάβει την εμφάνιση της Σιγκαπούρης»

cars

Σε άλλο πλανήτη παραμένει ο Φερστάπεν, πήρε διαστημική pole position στην Ολλανδία

cars