CARSNEWS
F1 & RACES

Λεκλέρ: ‘Είναι ωραίο που επιστρέψαμε, αν μπορέσουμε θα δυσκολέψουμε τη Red Bull’

ΠΑΝΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

Ο Σαρλ Λεκλέρ είπε ότι δεν περίμενε πως η διαφορά του από τον Μαξ Φερστάπεν και τη Red Bull RB19 στις δοκιμές κατάταξης του GP Αυστρίας θα ήταν στο μισό εκατοστό του δευτερολέπτου, και υποστήριξε ότι η Ferrari SF-23 του δίνει πολύ καλύτερη αίσθηση στους τελευταίους αγώνες.

Η Scuderia έφερε για τρίτο διαδοχικό αγώνα αναβαθμίσεις στο cavallino, μετά τις πρώτες στη Βαρκελώνη και τις νέες στο Μόντρεαλ. Στην Αυστρία, ενόψει του 9ου φετινού αγώνα της Formula 1, είχε μεταξύ άλλων νέα εμπρός πτέρυγα και ανασχεδιασμένα τμήματα του δαπέδου.

Παρότι μια πίστα τόσο μικρή σαν το Σπίλμπεργκ μειώνει τις διαφορές, η απόδοση της SF-23 φάνηκε να ήταν άκρως ανταγωνιστική στον έναν γύρο των δοκιμών κατάταξης – σε συνέχεια της εντυπωσιακής της απόδοσης στις συστοιχίες γύρων του αγώνα του Καναδά.

Κι αυτά είναι αναμφίβολα μεγάλα βήματα προόδου για μια ομάδα που ξεκίνησε τη χρονιά με την απογοήτευση της πλήρους κατάρρευσης των προσδοκιών πρωταθλητισμού της, απέναντι σε μια Red Bull που αναδεικνύεται ως ένα από τα πλέον κυρίαρχα μονοθέσια της ιστορίας της F1.

Και ο Λεκλέρ επιβεβαίωσε ότι συντελείται η πρόοδος αυτή: «Δεν νομίζω ότι περιμέναμε να είμαστε τόσο κοντά στη Red Bull, οπότε κάναμε ένα καλό βήμα προόδου. Πρώτα από όλα θέλω να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά πίσω στο εργοστάσιο.

Ήταν μόνο οι κατατακτήριες, αλλά η δουλειά που έχουν κάνει τις τελευταίες δύο-τρεις εβδομάδες για να φέρουν τις αναβαθμίσεις νωρίτερα ήταν αληθινά, πολύ εντυπωσιακή. Κι αυτό μας βοήθησε να έχουμε καλή απόδοση σήμερα», τόνισε ο Μονεγάσκος.

Και συμπλήρωσε: «Αισθάνομαι ωραία που είχαμε και πάλι καθαρές δοκιμές κατάταξης και επιστρέψαμε στην πρώτη σειρά της εκκίνησης. Η αίσθηση είναι λίγο καλύτερη στους τελευταίους αγώνες. Κατάφερα να δώσω όλα όσα ήθελα στον τελευταίο γύρο του Q3, φτάσαμε πολύ κοντά στον Μαξ αλλά όχι αρκετά, σήμερα».

Τέλος, μιλώντας για τις προσδοκίες του για τον αγώνα της Κυριακής στο Σπίλμπεργκ μετά τη σημερινή απόδοση της Ferrari, ο 25χρονος φάνηκε λίγο επιφυλακτικός. Άλλωστε, σε πίστες υψηλής άντωσης η SF-23 αποδείχθηκε φέτος καταστροφική για τα ελαστικά της.

Θα αλλάξει αυτό στην Αυστρία, μετά την εμφάνιση στον Καναδά; «Η ταχύτητά μας στις συστοιχίες γύρων του αγώνα φάνηκε αρκετά καλή στο Μόντρεαλ, αλλά και πάλι, η σταθερότητα στην απόδοση είναι αυτή στην οποία πρέπει να αφοσιωθούμε», είπε ο Λεκλέρ.

«Οπότε, πρέπει να δούμε την Κυριακή αν θα έχουμε τον ίδιο ρυθμό με το Μόντρεαλ. Αλλά η Red Bull προς το παρόν είναι ταχύτερη τη μέρα του αγώνα, οπότε θα είναι δύσκολο. Όμως, αν μπορέσουμε να τους δυσκολέψουμε, θα το κάνουμε», κατέληξε ο οδηγός της Ferrari.

Related Articles

«Καουμπόης» στο Τέξας ο Φερστάπεν – Κατέκτησε με άνεση το Sprint Race στο Όστιν!

cars

Αυτή είναι η πανέμορφη Alpine A521 (video)

cars

F1 star Guenther Steiner loves unemployed life, and his new role with F1 Miami Grand Prix

cars

Φόρμουλα 1: Συζητήθηκε η αλλαγή στο σύστημα βαθμολόγησης

Bury

Ferrari F1 2023 Ανάλυση

cars

Ο Nico Rosberg στη Ferrari (+video)

cars

Η μεγάλη γιορτή της Ferrari (video)

cars

The unfinished business behind Alonso’s new F1 deal

Bury

Formula 1: Η Sauber ανακοίνωσε ημερομηνία αποκαλυπτηρίων

cars