CARSNEWS
F1 & RACES

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ F1 ΚΑΝΑΔΑΣ

Φορμουλα 1

Επόμενο σταθμό στο καλεντάρι της Φόρμουλα 1 αποτελεί το Grand Prix του Καναδά. Το Grid ταξιδεύει και πάλι εκτός Ευρώπης και συγκεκριμένα στη Βόρεια Αμερική και τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Καναδά, το Μόντρεαλ.

Τί έγινε στο Μονακό;

Ο Σαρλ Λεκλέρ πήρε την πολυπόθητη νίκη στο πριγκιπάτο του Μονακό, στην πατρίδα του, μειώνοντας στους 31 βαθμούς τη διαφορά από τον Μαξ Φερστάπεν στη βαθμολογία των πιλότων. Ο Μονεγάσκος δεν επέτρεψε στον Όσκαρ Πιάστρι να τον προσπεράσει σε καμία από τις δύο εκκινήσεις του αγώνα και με σωστή διαχείριση των ελαστικών είδε πρώτος την καρό σημαία.

Η κόκκινη σημαία στον πρώτο γύρο του αγώνα έδωσε την ευκαιρία στους οδηγούς και τις ομάδες να βάλουν -για τη δεύτερη εκκίνηση- την αντίθετη γόμα από αυτήν που ξεκίνησαν. Κατά αυτόν τον τρόπο δεν ήταν κανένας υποχρεωμένος να προβεί σε Pit stop, κάτι που ακολούθησαν οι πρωτοπόροι του αγώνα. Αυτή η στρατηγική έδωσε την νίκη στον Λεκλέρ, αφήνοντας 2ο τον Όσκαρ Πιάστρι και 3ο τον Κάρλος Σάινθ.

Γίνε μέλος στο HellasBet Club!

Απόκτησε πρόσβαση σε live προγνωστικά ΑΙ, προβλέψεις εκτός κουπονιού και τα καλύτερα ακριβή σκορ ως μέλος του HB Club!

Νέα γύρω από την F1

Λίγες ημέρες πριν τη διεξαγωγή του τριημέρου στον Καναδά, η Ρεντ Μπουλ ανακοίνωσε την επέκταση συνεργασία της με τον Σέρχιο Πέρεζ. Ο Μεξικανός θα παραμείνει teammate του Φερστάπεν για άλλα δύο χρόνια, δηλαδή μέχρι το τέλος του 2026.

Αντίθετα η Αλπίν ανακοίνωσε τη λήξη της συνεργασίας της με τον Έστεμπαν Οκόν στο τέλος της χρονιάς. Μετά από 5 χρόνια ο Γάλλος πιλότος αποχωρεί από την Αλπίν, με τον ίδιο να ανακοινώνει σύντομα, όπως δήλωσε, πού βλέπει το μέλλον του στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Επιπρόσθετα, η FIA έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας το νέο μονοθέσιο του 2026. Το 2022 γνωρίσαμε τα νέα μονοθέσια και περάσαμε σε μία καινούρια εποχή, η οποία, από ότι φαίνεται, θα λάβει τέλος το 2025. Μαζί με τις νέες αλλαγές στους κινητήρες το 2026, θα δούμε και καινούρια μονοθέσια, πιο μικρά, με λιγότερο βάρος και αρκετά πιο γρήγορα. Οι διαφορές στο σασί και στην αεροδυναμική είναι αρκετές, κάτι που δίνει περισσότερη δουλειά στις ομάδες, αλλά επίσης μεγαλώνει και το ενδιαφέρον για την νέα εποχή της Φόρμουλα 1.

GP ΚΑΝΑΔΑ

Το βράδυ του Σαββάτου διεξήχθησαν οι κατατακτήριες δοκιμές στην πίστα του Μόντρεαλ. Οι νέες αναβαθμίσεις της Μερσέντες επέτρεψαν στους πιλότους της να διεκδικήσουν την Pole position. Η μάχη για την πρώτη θέση στην εκκίνηση θα μείνει στην ιστορία της Φόρμουλα 1, καθώς Τζορτζ Ράσελ και Μαξ Φερστάπεν είχαν ακριβώς τον ίδιο χρόνο. Κάτι ανάλογο είχε γίνει και στο ευρωπαϊκό Grand Prix το 1997, όταν 3 οδηγοί σημείωσαν τον ίδιο χρόνο στα Qualifying.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς, σε μία τέτοια περίπτωση, πλεονέκτημα αποκτά ο πιλότος που συμπλήρωσε πρώτος την χρονομετρημένη προσπάθεια. Έτσι ο Τζορτζ Ράσελ στέφθηκε Poleman και άφησε στην δεύτερη θέση τον Μαξ Φερστάπεν. Στη συνέχεια ακολουθούν οι δύο Μακλάρεν των Λάντο Νόρις και Όσκαρ Πιάστρι. Τον 5ο καλύτερο χρόνο είχε ο Ντάνιελ Ρικιάρντο, 6ος βρίσκεται ο Φερνάντο Αλόνσο, μπροστά από τον Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον ρυθμό του teammate του. Στην 8η θέση είναι ο Γιούκι Τσουνόντα, στην διπλή παρουσία της RB στο Q3, ενώ την δεκάδα κλείνουν οι Λανς Στρολ και Άλεξ Άλμπον.

Εκτός του τελικού των κατατακτηρίων δοκιμών έμειναν και οι δύο Φεράρι, που εκκινούν από την 11η και 12η θέση, αλλά και ο Σέρχιο Πέρεζ, που αποκλείστηκε από το Q1.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ F1 ΕΜΙΛΙΑ ΡΟΜΑΝΙΑ

Το Σάββατο υπήρχαν πολλές εκπλήξεις και περιμένουμε μία κλειστή μάχη για την πρωτιά. Ο Φερστάπεν θέλει να επιστρέψει στις νίκες, όπως επίσης και ο Ράσελ, που ψάχνει τη 2η νίκη στην καριέρα του.

Για τον αγώνα της Κυριακής προτείνουμε:

Να τερματίσει στους βαθμούς : Σέρχιο Πέρεζ @ 3.55

Να τερματίσουν και οι δύο οδηγοί της Φεράρι στο top 6 : Ναι @ 2.18

Διαφορά νικητή από τον 2ο : μικρότερη από 5 δευτερόλεπτα @ 3.75

Του Δημήτρη Λουκά

Γίνε μέλος στο HellasBet Club!

Απόκτησε πρόσβαση σε live προγνωστικά ΑΙ, προβλέψεις εκτός κουπονιού και τα καλύτερα ακριβή σκορ ως μέλος του HB Club!

 Disclaimer: Αυτή δεν είναι συμβουλή στοιχηματισμού ή επένδυσης χρημάτων. Πάντοτε να πραγματοποιείτε τη δική σας μελέτη.

Related Articles

Φόρμουλα 1: Κατά 95% καινούριο το νέο μονοθέσιο της Ferrari

cars

Αποκλείστηκαν από το GP Ιαπωνίας οι Renault

cars

Πότε θα διεξαχθούν οι χειμερινές δοκιμές της F1

cars

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ F1 ΑΥΣΤΡΙΑ (09/07/2023)

cars

GP Στυρίας: Νίκη ουσίας για Verstappen και Red Bull

cars

Λεκλέρ: ‘Υπάρχει περισσότερη δυναμική της SF-24 που μπορούμε να ξεκλειδώσουμε’

cars

To GP Ρωσίας από πλευράς ελαστικών

cars

Audi: Αγόρασε το πρώτο της μερίδιο στην Sauber

cars

F1: Δείτε έναν γύρο στην πίστα της Μαδρίτης (+video)

cars