CARSNEWS
AUTONEWS

Πωλήσεις καινούργιων οχημάτων τον Ιανουάριο 2024

Με εντυπωσιακή αύξηση της τάξης του 21,2 % ξεκίνησε η αγορά καινούριων οχημάτων (σε όλες τις κατηγορίες) τον πρώτο μήνα του 2024.

Συγκεκριμένα και με βάση τα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ οι ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων τον περασμένο μήνα έχουν ως εξής:

Αναφορικά με τις κατηγορίες η Α και Β εξακολουθούν να κετέχουν την μερίδα του λέοντος με περίπου 65% αθροιστικά, ενώ σημαντική αύξηση (4,3%) σημειώνει η κατηγορία C.

Στις προτιμήσεις των κινητήριων συστημάτων οι θερμικοί κινητήρες σημειώνουν αισθητή υποχώρηση αν και ξεπερνούν το 52%, ενώ θεαματική είναι η αύξηση (12,1) των υβριδικών συστημάτων, αλλά και των επαναφορτιζόμενων (+2,9%).

Έτσι, σύμφωνα με πρώτους υπολογισμούς, η πρόοδος στα segments επιβατικών και στην κατανομή ανά καύσιμο, για τον Ιανουάριο, έχει ως εξής:

Τέλος, έχουμε και το σύνολο της Ευρωπαϊκής αγοράς για το 2023 η οποία σημείωσε διψήφια αύξηση (+13,9%)σε σχέση με το 2022, που βέβαια ήταν η μισή από αυτή της χώρας μας (+27,7%).

Πιο αναλυτικά, με βάση τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (www.acea.be), η αγορά των επιβατικών το 2023 κινήθηκε ως εξής:

Related Articles

Η Ρωσία λέει πως κατέρριψε ουκρανικό μαχητικό αεροσκάφος και ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε 47 ουκρανικά drones

cars

Στην τελική ευθεία για την ανάδειξη του «Αυτοκινήτου του 2021» για την Ελλάδα

cars

Microlino: Το nanocar με αυτονομία έως 230 χιλιόμετρα, μέγιστη ταχύτητα 90 χλμ/ώρα

cars

Koenigsegg “Mission 500”. Με το βλέμμα στα 500 km/h…

cars

Αποχωρεί από την Jaguar-Land Rover ο CEO της.

cars

Ford Ranger Raptor Black Force by Βροχίδης-Χατζής. Ακόμη πιο βελτιωμένο

cars

Σαν σήμερα 29 Απριλίου: Γεννήθηκε το 1863 και πέθανε την ίδια ημερομηνία το 1933 ο μεγάλος μας ποιητής Κωνσταντίνος Καβάφης

cars

Αυτό είναι μάλλον το νέο Skoda Octavia.

cars

Lamborghini Essenza SCV12. Το “δώρο” της Lamborghini σε 40 τυχερούς!

cars