CARSNEWS
AUTONEWS

Πωλήσεις καινούργιων οχημάτων το 2023

Το 2023 ήταν μια αισιόδοξη και κερδοφόρα χρονιά για την εμπορία αυτοκινήτων, καθώς η αύξηση στην κατηγορία των επιβατικών πλησίασε το 30% σε σχέση με το 2022, ποσοστό που σημαίνει σχεδόν 30.000 επιπλέον πωλήσεις.

Πιο αναλυτικά και με βάση τα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ οι ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων τον περασμένο μήνα και από την αρχή του έτους έχουν ως εξής:

Όσον αφορά τις κατηγορίες που προτίμησαν οι Έλληνες καταναλωτές, το 50+% της αγοράς κατέλαβε η κατηγορία Β με τα SUV υπερτερούν ελαφρώς των κλασικών αμαξωμάτων. Στην δεύτερη θέση η κατηγορία C (29,9%) χαμένη κατά 3,6% σε σχέση με το 2022 και μόλις Τρίτη η πιο φθηνή κατηγορία, η Α, με μόλις 9,7%.

Στα κινητήρια συστήματα οι θερμικοί κινητήρες υποχώρησαν αλλά κρατούν το 55% της αγοράς, ενώ με σχεδόν 3,5% ενισχύθηκαν οι πωλήσεις των υβριδικών (30,9%) και επαναφορτιζόμενων (11,3%) που για πρώτη φορά σημείωσαν διψήφιο ποσοστό.

Έτσι, σύμφωνα με πρώτους υπολογισμούς, η πρόοδος στα segments επιβατικών και στην κατανομή ανά καύσιμο, ως και τον περασμένο Δεκέμβριο, έχει ως εξής:

Σε επίπεδο ΕΕ, η αγορά καινούριων αυτοκινήτων σημείωσε αύξηση σχεδόν 16% και με βάση τα στοιχεία (έως και Νοέμβριο 20230 του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (www.acea.be), κινήθηκε ως εξής:

Related Articles

Η Πλαίσιο Computers ανανεώνει το δίκτυο καταστημάτων της

cars

Peugeot. Σημαντική βοήθεια για το service των αυτοκινήτων σας

cars

Mercedes E Class Coupe 220d. Διαχρονική γοητεία

cars

Τον Ιούνιο ο Βενιαμίν της Volvo

cars

«Καταιγίδα» κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών για χρέη στην εφορία – Ξεπερνούν τις 1.500 την ημέρα

Bury

Η Ioniq είναι η υπο-μάρκα της Hyundai για ηλεκτρικά μοντέλα.

cars

Μαίνεται η φωτιά στο Λασίθι – Μήνυμα του 112 για απομάκρυνση των κατοίκων από τέσσερις οικισμούς

Bury

Κόκκαλης: Να μη γίνει η ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας ένα ακόμη φαγοπότι ημετέρων

cars

Η ανάρτηση του Πάνου Καμμένου για την άσκηση του ΝΑΤΟ και τα… μπουζούκια

cars