CARSNEWS
AUTONEWS

Ρωσικά Africa Corps αναπτύσσονται στο Χάρκοβο – Πολεμούν 2.000 ελίτ μισθοφόροι

Η Ρωσία σημειώνει πρόοδο στον πόλεμο της Ουκρανίας και συγκεκριμένα στο Χάρκοβο, όπου ανέπτυξε τα ρωσικά Africa Corps που αποτελούνται από 2.000 ελίτ μισθοφόρους που υπηρέτησαν στην Αφρική για λογαριασμό του Κρεμλίνου.

Το Σώμα στελεχώνουν πρώην μισθοφόροι της Wagner που έστησαν την οργάνωση στην Αφρική, ενώ διαθέτουν μεγάλη πείρα στο πεδίο της μάχης και στην κατάληψη οχυρωμένων θέσεων. Ταυτόχρονα, κατέχουν ιδιαίτερη γνώση στη στρατιωτική οργάνωση, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη δημιουργία των Ενόπλων Δυνάμεων της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, όταν σε λίγους μήνες έφτιαξαν τακτικό στρατό με μονάδες ατάκτων αγροτών.

Αναλυτές υποστήριξαν πως τα ρωσικά Africa Corps αποτελούν την αιχμή του δόρατος για να σπάσει η ουκρανική άμυνα, καθώς συντονίζουν της μικρής κλίμακας επιθέσεις και αναδιοργανώνουν το ρωσικό στρατό, ειδικά μονάδες που προέρχονται από το Ντονμπάς και το Ντονιέτσκ.

«Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέπτυξε τα Africa Corps μαζί με τακτικές ρωσικές δυνάμεις και μονάδες Storm-Z κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο Βοβτσάνσκ στο βόρειο Χάρκοβο», ανέφερε δημοσίευμα του Business Insider.

Το σήμα της Wagner

Η δράση των Africa Corps

Τα Africa Corps γνωστά και ως Σώμα Αφρικής δημιουργήθηκαν μετά τον θάνατο του Γιεβγκένι Πριγκόζιν, στο πλαίσιο καταμερισμού των δυνάμεων της ομάδας Wagner που απέκτησε παγκόσμια, αλλά και μεγάλη παρουσία.

Κυρίως στελεχώνονται από την ελίτ των μισθοφόρων της Wagner ή πρώην βετεράνους στρατιώτες της που δραστηριοποιήθηκαν στην Αφρική, μέρος που ξεκίνησε η δράση της μισθοφορικής οργάνωσης.

Στόχος είναι να συνδράμουν ως σύμβουλοι σε ζητήματα ασφαλείας τις αφρικανικές δημοκρατίες που είναι σύμμαχοι της Μόσχας, ενώ πλέον δεν έχουν ενεργό ρόλο στην πρώτη γραμμή, καθώς αυτή η ευθύνη βαραίνει άλλα ρωσικά μισθοφορικά σώματα.

Στρατιώτες της Wagner στο Μάλι

Πληροφορίες από το εξωτερικό ανέφεραν ότι μπορεί να είχαν αναπτυχθεί άτυπα εδώ και μήνες στην Ουκρανία, με στόχο την εκπαίδευση ρωσικών που αποτελούνταν από μουσουλμάνους μισθοφόρους ή Ρωσόφωνους πληθυσμούς της Ουκρανίας.

Εντούτοις, η δράση τους παρατηρείται στο Χάρκοβο για πρώτη φορά, όπου οι Ρώσοι πολεμούν με αρκετή αποτελεσματικότητα και χωρίς τεράστιες απώλειες, ειδικά σε άψυχο υλικό, καθώς βελτιώθηκε η οργανωτική τους δομή, κάτι που αρκετοί αποδίδουν στα Africa Corps.

Related Articles

Γαϊτάνος: Διακρίνω μια διάθεση να δικαιολογήσουμε ως δικαίωμα την αμαρτία

cars

Παύλος Μαρινάκης για Στέφανο Κασσελάκη: Πέρασε σε άλλη «πίστα» και έγινε συνειδητός υπονομευτής του Πολιτεύματος

cars

Προχωρούν οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες για πάνω από 1.200 παραχωρήσεις σε παραλίες – Τι αλλάζει με το νέο πλαίσιο του ΥΠΕΘΟ

Bury

Σαν σήμερα 10 Ιουνίου: Ο κόσμος της μουσικής χάνει τον Ρέι Τσαρλς

cars

Fiat 500e. Το στιλ συναντά τη τεχνολογία

cars

Ο καιρός σήμερα 9/5/2024

Bury

Λιβάνιος: Στο 26,1% η συμμετοχή έως τις 14:30 – Πάνω από 2,5 εκατ. ψηφοφόροι έχουν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα

Bury

Νέο Toyota Yaris. Έτοιμη η ολοκαίνουρια γενιά του

cars

Το νέο Volkswagen Arteon αποκτά Shooting Brake και “R” εκδόσεις!

cars