CARSNEWS
AUTONEWS

Γαϊτάνος: Διακρίνω μια διάθεση να δικαιολογήσουμε ως δικαίωμα την αμαρτία

Περί αμαρτίας και ασυδοσίας κλήθηκε να τοποθετηθεί ο Πέτρος Γαϊτάνος, το πρωινό της Κυριακής, όταν και βρέθηκε καλεσμένος στο πλατό της εκπομπής “Δύο στις 10” με τη Ζωή Κρονάκη και τον Δημήτρη Γιαγτζόγλου στη δημόσια τηλεόραση.

«Τι είναι το 2024 αμαρτία;» ρώτησε η παρουσιάστρια τον καλεσμένο της για να τοποθετηθεί εκείνος ως εξής: «Ότι ήταν και στο 0 αυτής της ανθρωπότητας. Ξέρετε αυτό, αν μου επιτρέπεται, είναι ένας μύθος.

Δηλαδή πολλές φορές ακούω να λένε οι άνθρωποι “το 2024 επιτρέπεται να γίνεται αυτό;” μα τι σχέση έχει ο χρόνος; Άλλωστε η εξέλιξη και η ροή της ιστορίας σημαίνει ότι προϋποθέτει την καλυτέρευση των αξιών και της εφαρμογής του καλού και του αγαθού;».

«Ευρύτερα θα πρέπει να καταλάβουμε κάτι και συγχωρέστε με που θα το πω λίγο σκληρά. Είναι σαν να θέλουμε να φτιάξουμε τις εντολές του Χριστού, μέσα από τα Ευαγγέλια και τον λόγο των Πατέρων, που είναι αιώνιος, κάθε εποχή όπως μας βολεύει. Δεν είναι έτσι, παιδιά.

Και αυτό πιστεύω ότι είναι το στοιχείο που μας έχει φέρει σε αυτό το σημείο της σύγχυσης και απορώ πως οι άνθρωποι σήμερα δεν καταλαβαίνουν ότι η σύγχυση προκύπτει από την αμαρτία τους».

«Μπορεί κάποιος να νομίζει ότι θα βάζει το χέρι στη φωτιά, θα το βγάζει αλλά συνεχώς θα καίγεται. Κάποια στιγμή θα είναι γεμάτος εγκαύματα και μπορεί σιγά σιγά να συνηθίσει.

Επειδή δεν καίγεται ο άνθρωπος ή δεν έχει άμεσο πρόβλημα, γιατί υπάρχει ελευθερία κίνησης στο είναι του ανθρώπου, δεν σημαίνει ότι πρέπει να ασυδοτεί και να κάνει ό,τι νομίζει. Άρα λοιπόν είναι πολύ σημαντικό πράγμα αυτό» υπογράμμισε, παράλληλα, ο Πέτρος Γαϊτάνος στη νέα τηλεοπτική του συνέντευξη.

«Όσο περνούν τα χρόνια διακρίνω πως υπάρχει μια διάθεση να θέλουμε να δικαιολογήσουμε δήθεν ως ελευθερία και, δυστυχώς αυτό είναι τραγικό, ως δικαίωμα την αμαρτία. Η αμαρτία δεν είναι δικαίωμα, δεν μπορούμε να θεωρούμε δικαίωμα το να θέλω να αποκτώ ότι θέλω.

Αυτό είναι μια κατάσταση ουτοπική. Θα πρέπει να υπάρχει μια τάξη, ένα νοικοκυριό και ένα σημείο αναφοράς».

Related Articles

Το πρώτο SUV της Mercedes-Maybach ετοιμάζεται για τον Νοέμβριο!

cars

BMW M4 & M4 GT3. Μία για τον δρόμο και μία για την πίστα!

cars

Η Renault καταργεί την πλειοψηφία των πετρελαιοκινητήρων της.

cars

Lifesavers. Στην υπηρεσία της ζωής

cars

Η ευρωπαϊκή Mustang Mach 1 είναι λιγότερη ισχυρή αλλά εξίσου εντυπωσιακή.

cars

Honda Civic 1.5 VTEC Turbo. Καμουφλαρισμένο GTi

cars

Mercedes-Benz: 32 νέα ή ανανεωμένα μοντέλα μέχρι το τέλος του 2022!

cars

Skoda Octavia RS iV. Με νέο focus αλλά τον ίδιο χαρακτήρα!

cars

Volvo XC60 B5 Inscription. Kαι πετρελαιοκίνητο και ήπια υβριδικό

cars