CARSNEWS
AUTONEWS

BMW M4 & M4 GT3. Μία για τον δρόμο και μία για την πίστα!

Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Η μία σχεδιάστηκε για να κατακτήσει τις πίστες και η άλλη για να εδραιώσει την κυριαρχία της στην κατηγορία των καυτών coupe. Ο λόγος για την BMW M4 και την αγωνιστική αδερφή της, M4 GT3 που “παρουσιάστηκαν” καμουφλαρισμένες στο Red Bull Ring πριν πραγματοποιήσουν το επίσημο ντεμπούτο τους όταν η γερμανική εταιρία νιώσει έτοιμη γι’ αυτό.

Το ελαφρύ καμουφλάζ πάντως δεν είναι ικανό να κρύψει κάποια από τα πιο έντονα χαρακτηριστικά των δύο μοντέλων. Στην αγωνιστική M4 GT3 για παράδειγμα, το bodykit που είναι υπεύθυνο για την ψύξη των μηχανικών και την παραγωγή της μέγιστης δυνατής downforce είναι αδύνατο να κρυφτεί – από το χαμηλό splitter εμπρός, το αεριζόμενο καπό και τα φαρδιά φτερά, μέχρι την γιγαντιαία αεροτομή στο πίσω μέρος και τον αντίστοιχα μεγάλο διαχύτη. Η M4 από την άλλη, δείχνει τις εντυπωσιακές καμπύλες της, την κεκκλιμένη οροφή και τις χαρακτηριστικές τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης του υπερτροφοδοτούμενου εξακύλινδρου βενζινοκινητήρα ο οποίος θα προσφέρεται σε δύο… “γεύσεις”: μία με 480 άλογα και την κορυφαία, Competition, με 510 ίππους!

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η BMW όχι μόνο δεν κάνει τον κόπο να κρύψει την αμφιλεγόμενη γρίλια των δύο μοντέλων αλλά με τον τρόπο που παρουσιάζεται στα καμουφλαρισμένα μοντέλα, τονίζεται. Είτε μιλάμε για το έντονο κόκκινο στην M4 GT3, είτε για το μαύρο που έρχεται σε αντίθεση με την λευκή μάσκα στην M4. Όπως και να έχει, αυτή είναι μία πρώτη γεύση και είμαι σίγουρος ότι οι επιλογές της BMW όσον αφορά στο design της νέας M4 θα συζητηθούν πολύ και θα κριθούν εν τέλει από τις πωλήσεις…

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Bentley γιορτάζει το ρεκόρ στο Pikes Peak με μία ειδική Continental GT!

cars

Η Aston Martin αποχωρεί από τους αγώνες αντοχής.

cars

Περισσότερο… υβριδική η Porsche Cayenne E-Hybrid.

cars

Volvo XC40 T3 Auto R Design. Άνετο και απολαυστικό

cars

Νέο Toyota Yaris. Με έμφαση στη σχεδίαση

cars

Jeep Renegade. Συνολικά αναβαθμισμένο

cars

Θα είναι το καλοκαίρι του 2024 πιο θερμό από το 2023; – «Αυτή είναι πλέον η νέα κανονικότητα»

Bury

Μπορείς να μου κάνεις δύο δώρα;

cars

Lotus: Οι Elise, Exige και Evora αποχωρούν, η “Type 131” έρχεται!

cars