CARSNEWS
AUTONEWS

Η ευρωπαϊκή Mustang Mach 1 είναι λιγότερη ισχυρή αλλά εξίσου εντυπωσιακή.

Στις αρχές του καλοκαιριού, η Ford παρουσίασε την εντυπωσιακή νέα έκδοση της Mustang με όνομα “Mach 1”. Μία έκδοση που μπορεί να ήρθε 16 χρόνια μετά την τελευταία Mustang Mach 1 αλλά αναβίωνε παράλληλα και τον μύθο της κλασικής από τα τέλη της δεκαετίας του ’60. Μία Mustang που δανείζεται πολλά στοιχεία από τις Shelby (GT350 και GT500) για να προσφέρει μία εμπειρία διαφορετική τόσο από τους δωρητές όσο και από την standard έκδοση. Τώρα, έφτασε η ώρα για την Mach 1 να περάσει στην άλλη όχθη του Ατλαντικού και να λανσαριστεί στην ευρωπαϊκή αγορά για τους λάτρεις τόσο του αμερικανικού muscle όσο και των καλών, ολοκληρωμένων sports cars.

Σύμφωνα με την Ford, η Mach 1 είναι η ισχυρότερη Mustang που έγινε διαθέσιμη ποτέ στο ευρωπαϊκό κοινό και όχι ότι χρειάζεται, αλλά το δείχνει κιόλας. Η κορυφαία Mustang που δεν προέρχεται από την Shelby, εξοπλίζεται με ένα νέο πακέτο που βελτιώνει την εμφάνιση αλλά και την αεροδυναμική απόδοση του αυτοκινήτου επιτρέποντας στην Mach 1 να παράγει 22% περισσότερη downforce από την standard Mustang με το Performance Pack. Κατά τα άλλα, την παράσταση κλέβει η νέα μάσκα με τις ρετρό λεπτομέρειες, οι ειδικές ζάντες ελαφρού κράματος 19 ιντσών και φυσικά, ο πανίσχυρος ατμοσφαιρικός V8 κάτω από το καπό. Πανίσχυρος, αλλά όχι εξίσου ισχυρός με την αμερικανική έκδοση αφού για να συμμορφώνεται με τους κανονισμούς στην Ευρώπη, ο 5-λιτρος V8 αποδίδει πλέον 460 άλογα και 529 Nm ροπής – 20 άλογα και 41 Nm ροπής λιγότερα.

Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο, μηχανικό κιβώτιο που διαθέτει λειτουργία rev-matching ενώ όποιος επιθυμεί ένα αυτόματο κιβώτιο, η Ford προσφέρει το γνωστό 10-τάχυτο. Με αυτό όμως δεν θα μπορείς να εφοδιάσεις την δική σου Mustang Mach 1 με το Handling Package που περιλαμβάνει μεγαλύτερο splitter εμπρός, ένα Gurney flap στο πίσω μέρος και άλλα καλούδια που αυξάνουν την downforce κατά 128% επιπλέον σε σύγκριση με την Mustang GT. Το πακέτο περιλαμβάνει επίσης φαρδύτερους τροχούς ενώ διαθέσιμο είναι και το Appearance Package που “ξεκλειδώνει” ένα αποκλειστικό χρώμα (Fighter Jet Grey) και επιτρέπει στον ιδιοκτήτη να προσθέσει κόκκινες, λευκές ή πορτοκαλί λεπτομέρειες και ρίγες. Ακόμα και λιγότερο ισχυρή από την αντίστοιχη αμερικανική, η ευρωπαϊκή Mach 1 εξοπλίζεται με όλα τα καλούδια εκείνης και έτσι υπόσχεται έντονες συγκινήσεις με το υπέροχο soundtrack του ατμοσφαιρικού V8 να γεμίζει τα κενά στροφάροντας μέχρι τις 7.500 σ.α.λ.

The post Η ευρωπαϊκή Mustang Mach 1 είναι λιγότερη ισχυρή αλλά εξίσου εντυπωσιακή. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Νέο Nissan TITAN. Έτοιμο

cars

BMW: Η M2 CS είναι ένα αγωνιστικό με πινακίδες κυκλοφορίας.

cars

Τυφώνες στη Βρετανία αναποδογύρισαν οχήματα και ξερίζωσαν δέντρα

cars

Η McLaren παρουσιάζει την υβριδική, carbon αρχιτεκτονική της.

cars

Η Porsche αύξησε το μερίδιο της στη Rimac στο 15,5%.

cars

KIA. Νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα απόκτησης αυτοκινήτου

cars

Εξελίξεις απόψε στον Σασμό – Η Σάντρα γνωρίζεται με τον Αστέρη και κάπου εκεί αρχίζουν όλα

cars

Nέο Honda Civic. Ώρα για ανανέωση

cars

Προβλέπεται “τρομερή μάχη” με την Κίνα στα ηλεκτρικά!

cars