CARSNEWS
AUTONEWS

Σερβία: Ο Βούτσιτς ανακοίνωσε νίκη του κόμματός του στις δημοτικές εκλογές

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανακοίνωσε ότι ο συνδυασμός που φέρει το όνομα του απέσπασε «πειστική νίκη» σε όλες τις πόλεις όπου διεξήχθησαν δημοτικές εκλογές.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, Ο Βούτσιτς ανέφερε ότι στο Βελιγράδι ο συνασπισμός που ηγήθηκε το  Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα έλαβε το 52% των ψήφων και εκλέγει 63 μέλη από τα 110 που απαρτίζουν το δημοτικό συμβούλιο. Στην Σερβία τα δημοτικά συμβούλια εκλέγουν τον δήμαρχο.

Ο Βούτσιτς ανέφερε επίσης ότι άνετη νίκη απέσπασε το κόμμα του και στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας το Νόβι Σαντ λαμβάνοντας το 53% των ψήφων.

Η μόνη πόλη όπου δεν απέκτησε αυτοδυναμία ο συνδυασμός του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος είναι η πόλη Νις όπου ρυθμιστικός παράγοντας για την εκλογή δημάρχου αναδεικνύεται ο ανεξάρτητος συνδυασμός που ηγείται ο γιατρός Ντράγκαν Μίλιτς.

Το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα στις δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν στο Βελιγράδι και σε άλλες 67 πόλεις κατέβηκε σε συνεργασία με το Σοσιαλιστικό Κόμμα και 11 μικρότερα κόμματα. 

Τα μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης απείχαν των εκλογών υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρξαν δημοκρατικές συνθήκες για την διεξαγωγή τους.

Related Articles

Nissan. Μας δείχνει το μέλλον

cars

Η.Π.Α. Η χώρα που ζει ένας V8 10,35 λίτρων και 1.000+ ίππων!

cars

Χριστοδουλίδης και Φον ντερ Λάιεν στις 2 Μαΐου στον Λίβανο

Bury

«Φεγγάρι του Σκουληκιού»: Σήμερα η Πανσέληνος Μαρτίου

cars

Τρομοκρατικό χτύπημα στη Μόσχα – Δύο δράστες της επίθεσης σκοτώθηκαν σύμφωνα με το ρωσικό BBC

cars

Hyundai Ioniq 5. Το επόμενο μεγάλο βήμα

cars

Μαγικά στιγμιότυπα στην Βεστφαλία – Οι παίκτες της Ντόρντμουντ γιορτάζουν την νίκη με τους οπαδούς τους

Bury

Αναβλήθηκε η ποινική δίκη του Ντόναλντ Τραμπ που θα ξεκινούσε στις 25 Μαρτίου

cars

Volkswagen T7 Multivan eHybrid. Με δυνατότητες…

cars