CARSNEWS
MOTONEWS

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Νίκος Πανάρετος, παλιός αγωνιζόμενος – Τραγικά τα στοιχεία του δυστυχήματος

Με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση της BMW Motorrad, η βαυαρική εταιρεία σκοπεύει να δημιουργήσει μέσα στις εγκαταστάσεις της στο Μόναχο το νέο BMW Motorrad Welt, το οποίο θα φιλοξενεί διαδραστικές παρουσιάσεις των σύγχρονων μοτοσυκλετών της BMW, ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, γαστρονομικές απολαύσεις και διάφορα άλλα δρώμενα, ενώ θα αποτελέσει και χώρο συγκέντρωσης των φαν της εταιρείας.

Μέχρι πρότινος, στο BMW Welt μπορούσε κανείς να απολαύσει κυρίως αυτοκίνητα του γερμανικού ομίλου, και ελάχιστες μοτοσυκλέτες. Τώρα, η BMW Motorrad θέλει μέσω του νεότευκτου BMW Motorrad Welt να δημιουργήσει έναν νέο διαδραστικό πολυχώρο ειδικά για τον χώρο των δύο τροχών, τον οποίο ο Dr. Markus Schramm, επικεφαλής της BMW Motorrad, αποκαλεί “Σπίτι της Μάρκας”. Για τις ανάγκες κατασκευής του έχει επιλεχθεί μία έκταση 1.000 τ.μ. μέσα στις εγκαταστάσεις όπου η BMW κατασκευάζει τις μοτοσυκλέτες της από το 1969, στο εργοστάσιο του Spandau στο Βερολίνο.

BMW Motorrad Welt

Το κτήριο που θα στεγάζει το BMW Motorrad Welt δεν επιλέχθηκε τυχαία, καθώς είναι ιστορικό, έχοντας ανεγερθεί ανάμεσα στο 1914 και το 1917.

Καρδιά του νέου πολυχώρου θα αποτελέσουν οι διαδραστικές παρουσιάσεις σύγχρονων μοτοσυκλετών της BMW. Ταυτόχρονα, θα υπάρχουν εκθέσεις με διάφορα θέματα, όπως για παράδειγμα το customizing, ενώ την εμφάνισή τους θα κάνουν και επιλεγμένα αντικείμενα από τη συλλογή BMW Motorrad Gear & Garment και τα Γνήσια Αξεσουάρ της BMW Motorrad.

Από Δευτέρα έως Παρασκευή, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον χώρο κατασκευής των μοτοσυκλετών της εταιρείας. Αυτό θα γίνεται μέσω ξεναγήσεων στο εργοστάσιο των σχεδόν 220.000 τ.μ., όπου περισσότεροι από 2.200 εργαζόμενοι παράγουν καθημερινά περίπου 900 δίκυκλα όλων των κατηγοριών: Sport, Tour, Roadster, Heritage, Adventure και Urban Mobility.

BMW Motorrad Welt

Το BMW Motorrad Welt ωστόσο, θα προσφέρει και χώρους τόσο εξωτερικούς όσο και εσωτερικούς, για ποικίλες εκδηλώσεις, από συνέδρια μέχρι και εορτασμούς. Στον ίδιο πολυχώρο θα διεξάγονται ζωντανές μεταδόσεις, συναντήσεις με σημαντικές προσωπικότητες του κόσμου της μοτοσυκλέτας, συναυλίες δωματίου, ενώ θα υπάρχουν συνεργεία και ένα Motorcycle Cinema!

Τα εγκαίνια του BMW Motorrad Welt θα γίνουν στις 28 Σεπτεμβρίου 2023, όπου θα παρευρεθούν σχεδόν 150 καλεσμένοι από τους χώρους της πολιτικής, του τύπου, του πολιτισμού και του αθλητισμού, μαζί με πρεσβευτές της εταιρείας και ανθρώπους που έχουν ζήσει μεγάλο κομμάτι της αιωνόβιας ιστορίας της BMW Motorrad. Την επόμενη μέρα, στις 29 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί ο τελικός του BMW Motorrad Customizing Championship που βασίζεται στο μοντέλο R18.

Από το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και έπειτα, το BMW Motorrad Welt θα ανοίξει τις πόρτες του στις 10:00 π.μ. για τους επισκέπτες. Το πρόγραμμα λειτουργίας του θα είναι από Δευτέρα μέχρι Κυριακή από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 7:00 το απόγευμα, ώρα Γερμανίας, ενώ στις γιορτές και αργίες θα είναι κλειστά.

Related Articles

Το πιο τεχνολογικά προωθημένο κράνος για μοτοσικλετιστές

cars

Μια κλασική Honda ακόμα πιο σπέσιαλ

cars

Pecco Bagnaia: “Το νέο Desmosedici τα πάει καλά, είμαι πολύ χαρούμενος”

cars

Τραγικό δυστύχημα στα Λιμανάκια – Νεκρός 50χρονος μοτοσυκλετιστής

cars

VIDEO: Μεταφορά οικιακού ψυγείου με μοτοσυκλέτα στην Ελλάδα

cars

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ, ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI) – LimnosReport.gr :: Ειδήσεις από τη Λήμνο και το Β. Αιγαίο

cars

Η οδήγηση μοτοσυκλέτας προκαλεί στυτική δυσλειτουργία;

cars

Η μοτοσικλέτα που ρίσκαρε σχεδιαστικά και κέρδισε

cars

MotoGP, Marquez: “Απόλαυσα τον αγώνα σαν παιδί – Προτιμώ να χάσω έτσι παρά να τερματίσω στη δέκατη θέση”

cars